Berta Sándor

Néhány napot csúsznak a Windows 10-es PC-k

A késlekedés oka, hogy a számítógép-gyártók még nem kapták meg az új operációs rendszer végleges változatát.

Július 29-én aligha lesznek elérhetők a boltokban és a webáruházakban az első Windows 10-es konfigurációk. Mindez szakítás a korábbi évek hagyományával, elterjedt gyakorlat volt ugyanis, hogy a számítógép-gyártók előre megkapták az adott Windows végleges verzióját, így a felhasználók már az új operációs rendszer értékesítésének első napjától megvásárolhatták az azt futtató első termékeket.

Yusuf Mehdi, a Microsoft Windows- és eszközök csoportért felelős alelnöke kijelentette, hogy a Windows 10 esetében nem így lesz, cserébe az ügyfeleknek segítenek abban, hogy már július 29-től Windows 10-re frissíthessék a meglévő operációs rendszereiket. A menedzser hozzátette, hogy az előre feltelepített Windows 10-es konfigurációkra sem kell majd sokat várni. Mehdi kifejtette továbbá, hogy ha valaki Windows-licences, de előre feltelepített Windows 10 operációs rendszert nem tartalmazó PC-t vesz, az önállóan bármikor elvégezheti majd a frissítést.

A Windows Central arról számolt be, hogy a Dell például már július 30-tól lehetővé teszi az amerikai felhasználóknak az előre feltelepített Windows 10-es termékek megvásárlását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • UUUU #8
  Felőlem csúszhatnak akár évtizedet is.
 • asgh #7
  Játékokon kívül mi az, amit osx-en és linuxon nem tudsz megoldani, windows-on meg igen?
 • Arnika19 #6
  "Mindez szakítás a korábbi évek hagyományával, elterjedt gyakorlat volt ugyanis, hogy a számítógép-gyártók előre megkapták az adott Windows végleges verzióját,..."
  Valójában nem baj!
  Rájöttek, hogy azok a felhasználók a fontosak, elsődlegesek, akik már megvásárolták az operációs rendszert, ahogy eddig is lenni kellett volna.
 • MerlinW #5
  Csak a grafikusok 80%-a:)
 • zola2000 #4
  Amcsiban igen, de pl ázsiában meg nyugat európában?

  Szoftverellátottság szempontjából majdnem ugyanannyi dolog hiányozna nekem machintos alatt mint pl linux alatt.
 • Elemir #3
  ebben az országban. Amcsiban ez nem pont így igaz :)
 • dzsagon #2
  senki sem használ apple pc-t
 • globint #1
  Hurrá! Az Apple most aztán nagy bajban lesz..... ;-)