Berta Sándor

Bővítené dróncsapatát az Amazon

A konszern egyre közelebb kerül a Prime Air szolgáltatás elindításához.

Az Amazon a nagy-britanniai oldalán adott fel több álláshirdetést, amelyek lényege, hogy a Prime Air Teamet szeretné feltölteni új alkalmazottakkal. A munkavégzés helye Cambridge lesz. A cég többek között irodavezetőt keres, aki a szervezési feladatokért fog felelni, valamint projektmenedzsert és számos specialistát, akiknek a drónok irányítása lesz a feladatuk. Utóbbiak közül az egyik a robotrepülőgépek tesztjeit tervezi majd meg és hajtja végre az Amerikai Egyesült Államokban működő Prime Air csapattal együtt, amelynek a székhelye Seattle városában van. Fontos, hogy mérnök legyen és több éves tapasztalattal rendelkezzen a repülés területén.

A másik új dolgozótól azt várják, hogy gondoskodjon a dróntesztek biztonságos lebonyolításáról. Előny, ha a repülés, a repülésbiztonság és a pilóta nélküli légi járművek területén egyaránt több éves tapasztalatokkal rendelkezik. A vállalat keres továbbá szoftverfejlesztőt, akinek bonyolult problémákat kell majd megoldania, de a leírás szerint az illető történelmet írhat.

Az Amazon 2017-től szállítaná drónokkal szállítaná a csomagokat, de idén júniusban az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala (FAA) elutasította, hogy bárki kereskedelmi célokra használhasson robotrepülőgépeket. Ezt a tilalmat azonban gyakran megkerülik és számos eset van, amiben robotrepülőgépek is érintettek. Különösen a repülőterek és a repülőgépek közelében fordulnak elő ilyen esetek. Két évvel ezelőtt még alig voltak ilyen ügyek, de mostanában egyre több van. Többek között egy polgári repülőgép pilótája arról számolt be, hogy egy drón a gépétől mintegy 150 méterre repült el, s az eset több mint 3000 méteres magasságban történt. Az Amerikai Egyesült Államokban jelenleg a robotrepülőgépek csak legfeljebb 122 méteres magasságban közlekedhetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bracsek #2
    2017-től szállítaná drónokkal szállítaná.
  • aru #1
    Az a 3000 méter magasságban száguldozó drón az csak katonai lehet, ott kellene kérdezősködni. :) A kereskedelmi forgalomba lévőknél 500 méter körül van a max hatótáv.