Berta Sándor

A lakásautomatizálási piacra készül az Amazon is

A kereskedelmi óriáscég sem akar lemaradni a vetélytársai mögött és megjelenne a dolgok internetével kapcsolatos piacon.

Az Amazon a jövőben még több hardvert kínálna, a termékpalettáján megjelenhetnek majd a hálózatba kötött eszközök és az intelligens lakásokhoz használható rendszerek. A konszern első lépésként növelné a hardverfejlesztési részlegénél dolgozók létszámát. Az úgynevezett Lab126 egység 55 millió dollárt kap erre a célra. A tervek alapján 2019-ben már 3757 ember fog dolgozni a részlegné - ez derült ki az társaság dokumentumaiból, amelyek a kaliforniai kormány honlapján voltak hozzáférhetők. Az Amazon komolyan gondolja a dolgot, ezt támasztja alá, hogy már számos termék esetében zajlanak az átfogó tesztek.

Az egyik prototípus rendkívül egyszerű készülék, ami WLAN-kapcsolaton keresztül csatlakozhat a világhálóhoz. Amennyiben valaki lenyomja a rajta elhelyezett gombot, akkor lehetővé válik az Amazon kínálatában lévő árucikkek megrendelése. Amennyiben a berendezést a konyhában helyezik el, akkor egyetlen gombnyomásra megrendelhetők például a takarítószerek. Megalkothatók olyan riasztók, amelyek az okostelefon alapján ismerik fel a tulajdonost, illetve olyan sütők, amelyek érzékelik, hogy a család egyik tagja hazafelé tart és pizzát szeretne enni.

Az Amazon szeretne a lakásokban számos ilyen szenzort elhelyezni, amelyek képesek lennének felismerni, hogy a lakóknak éppen milyen termékekre van szükségük, illetve érzékelnék, ha a készletek kezdenek kimerülni. A szenzorok ráadásul arról is időben tájékoztatnák a felhasználókat, ha valamelyik háztartási berendezés javításra, cserére vagy karbantartásra szorul, így az emberek számára az élet még kényelmesebbé, biztonságosabbá és jobb minőségűvé válhat, nem mellesleg pedig komoly profitot hozhat az e-kereskedelmi cég számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!