Berta Sándor

Hollandiában nyitott webáruházat az Amazon

Elektronikus könyvek mellett a Kindle modellek is elérhetők a társaság új platformján.

Az Amazon hivatalosan elindította az amazon.nl címen elérhető platformot, amelynek a kínálatában egyelőre csak e-könyvek és elektronikus könyvolvasók találhatók. A jelenlegi katalógusban 20 000 holland digitális mű és 3 millió nemzetközi alkotás szerepel. Jorrit van der Meulen, a társaság Kindle készülékek európai terjesztéséért felelős alelnöke kijelentette, hogy igyekeznek tartani magukat a kiadók vagy a szerzők által megadott árakhoz.

Az amazon.nl kínálatában mind a három Kindle-modell, így a Kindle, a Kindle Paperwhite és a Kindle Voyage egyaránt megtalálható, méghozzá 80 és 253 euró közötti áron. Ez meglehetősen magas ár, hiszen Németországban a három eszköz 59 és 199 euró közötti összegért vásárolható meg. Az Amazon bevált receptet követ, hiszen 2012-ben Brazíliában ugyanezt a stratégiát alkalmazta; először elektronikus kiadványokat árult, majd idén augusztustól nyomtatott könyveket is felvett a kínálatába.

Hollandiában a második negyedévben 18 százalékkal növekedtek az elektronikus könyveladások és jelenleg ezek a művek az összes eladott termék 4,7 százalékát teszik ki. A CB Logistics elemzéséből kiderült, hogy az online értékesített kötetek közül immár minden negyedik digitális és ötven eladott kiadványra jutott egy digitális másolásvédelemmel ellátott verzió.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!