Berta Sándor

Az Amazoné lett a Twitch

A korábbi hírekkel ellentétben nem a YouTube lett a játékosok körében népszerű videóplatform tulajdonosa.

Az Amazon 970 millió dollárért vásárolta meg a népszerű szolgáltatást, amely lehetővé teszi, hogy rengetegen nézzék, ahogy más emberek a számítógépen játszanak. A platformot mintegy 55 millióan használják, közülük egymillióan töltik fel a videóikat a világhálóra. Korábban az szivárgott ki, hogy a YouTube lehet az új tulajdonos, azonban mégis az online kereskedelmi cég nyerte a versenyfutást. A tranzakció azt jelenti, hogy a Google és az Amazon egy újabb területen kerülhetnek szembe egymással. Az üzlet a televízió jövőjéről és a fiatal internetezők figyelmének megszerzéséről szól.

A Forbes amerikai magazin arról tudósított, hogy a Google aggódott, hogy a versenyfelügyelettel kapcsolatos lehetséges problémák miatt nem jöhet létre a tranzakció. A The Wall Street Journal a hivatalos bejelentés előtt egymilliárd dolláros vételárról írt, míg a The Information elsőként számolt be arról, hogy az Amazon lehet a Twitch lehetséges felvásárlója. A portál azt közölte, hogy a Google is egymilliárd dollárt kínált a szolgáltatásért.

A Twitch három évvel ezelőtt indult, majd gyorsan népszerű lett, elsősorban a fiatal internetezők körében. A cég iránt még a Microsoft is érdeklődött. A Twitch oldalain a felhasználók átlagosan naponta 106 percnyi videojátékot tekintenek meg és napjaink egyik leggyorsabban növekvő játékstream-közösségének számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!