Berta Sándor

Az Amazonnal erősíthet az UltraViolet

Komoly támogatót szerezhet a másolásvédelmi szabvány.

A Digital Entertainment Content Ecosystem (DECE) szövetség által létrehozott másolásvédelmi szabvány és az arra épülő terjesztési rendszer eleinte az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban volt elérhető, de tavaly április óta Európában is hozzáférhető. Az UltraViolet legnagyobb előnye, hogy együtt tud működni más másolásvédelmekkel és a fogyasztóknak örökös hozzáférést biztosít az általuk megvásárolt alkotásokhoz, ráadásul a tulajdonukban lévő összes eszközön szabadon megtekinthetik az adott művet.

Az Amazon most jelezte, hogy csatlakozna az UltraViolet táborához. A szövetségnek jelenleg több mint 80 cég, filmstúdió, áruházlánc, elektronikai gyártó, televíziós műsor- és internetszolgáltató a tagja. A rendszer mottója: "Egyszer fizetni, bárhol nézni".

A The Wall Street Journal információi alapján az Amazon tárgyalásokat kezdeményezett a Warner Bros., a Sony Pictures Entertainment és a Universal Pictures képviselőivel, ugyanakkor az még kérdéses, hogy a kereskedelmi cég vezetői ugyanígy cselekednek-e a 20th Century Fox és a Paramount Pictures esetében is. A Walt Disney Pictures az egyetlen a hat nagy hollywoodi filmstúdió közül, amely nem támogatja a másolásvédelmi szabványt és tartalomterjesztési rendszert.

A megoldás hátránya, hogy a felhasználók az Apple, az Amazon, a Google vagy éppen az Xbox Video esetében jelenleg nem válthatják be a kapott kódokat. A Disney és az MGM Studios hiánya szintén nehezíti a helyzetet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!