Berta Sándor

Internetpártot alapít Kim Dotcom

A MegaUpload alapítója újabb projektbe vág bele: pártot alapít, amit várhatóan január 20-án, új zenei albumával egy időben mutat majd be.

Kim Dotcom a Twitteren jelentette be az új-zélandi Internet Party megalapítását, amelyek fő programpontja, hogy az ország biztonságos kikötővé váljon a technológiai vállalkozások számára. Dotcom közölte, hogy ő "nem kalóz", hanem sokkal inkább egy "innovátor", ezért nem az lesz a párt neve, hogy Pirate Party New Zealand. Más webes projektjeihez sem fog kötődni, így az is eldőlt, hogy a párt neve nem lesz Mega Party sem. Az üzletember egyúttal nyilvánosságra hozta az új párt logóját is.

Dotcom bejelentette azt is, hogy politikai tanácsadóként szerződtette James Kimmert, aki korábban többek között Mihail Boriszovics Hodorkovszkij orosz ellenzéki politikus munkatársaként is dolgozott. Az új párt politikai céljait a MegaUpload alapítója január 20-án akarja bemutatni, ugyanakkor, amikor a Good Times című új zenei albumát. Az üzletembernek egyébként már saját kiadója is van, amelynek neve Kimpire Music. Az időpont nem véletlen, hiszen a nagy botrányt kavaró házkutatásokra 2012. január 20-án került sor Dotcom új-zélandi birtokán, s korábban szintén ezen a napon vált elérhetetlenné a MegaUpload is.

Az üzletember azt nyilatkozta, hogy technológiai munkahelyeket akar létrehozni azáltal, hogy megfelelő környezetet biztosít a különböző vállalatoknak, amelyek így Új-Zélandra települnek és ott kiépítik helyi képviseleteiket. Ehhez korrekt törvényi háttérre van szükség, olyan jogszabályokra, amelyek ellentétesek az Amerikai Egyesült Államok törvényeivel. Az USA-ban ugyanis kiskapukat kell integrálni a rendszerekbe, ha a kormány ezt követeli és ez ellen semmit sem lehet tenni.

Dotcom biztos abban, hogy a pártjának sikerül átlépnie a parlamenti bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt, ő ugyanakkor nem indul majd a választásokon. Azt reméli, hogy a pártja elindíthat egy globális tiltakozómozgalmat a megfigyelések és az internet ellenőrzése ellen. "Mindannyian (Julian) Assange gyermekei vagyunk. ... Az internet a népből jött létre és a népért készült" - fejtette ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!