Berta Sándor

Már nem Kim Dotcomé a Me.ga doménnév

A MegaUpload alapítója azt remélte, hogy a Me.ga doménnév senkinek sem jelent majd problémát. Nos, tévedett, ugyanis Gabon jelezte, hogy elveszik tőle a doménnevet.

Gabon semmilyen formában sem akar kapcsolatba kerülni a vállalkozóval, éppen ezért vette el tőle az új szolgáltatáshoz kapcsolódó doménnevet. Emellett Dotcomnak hackerekkel is meggyűlt a baja. "Gabon nem szolgálhat a szerzői jogsértések platformjaként, miként gátlástalan emberek sem használhatják ezt a lehetőséget" - jelentette ki Blaise Louembe gaboni hírközlési miniszter. A politikus közölte: a fenti okokból elrendelte, hogy a doménnévhez tartozó oldalt azonnal zárják be.

A TorrentFreak eközben arról számolt be, hogy hackerek támadást intéztek a Me.ga ellen, az akciót az Omega nevű csoport követte el. Sikerült rövid időre megszerezniük az ellenőrzést a Me.ga felett és az oda érkező látogatókat egy másik portálra irányították át.


Dotcom egyébként mindent elkövetett azért, hogy ne legyen baj. Direkt egy olyan címet választott, amely nem .com-ra végződött, a .com-os címekhez ugyanis az Amerikai Egyesült Államok hivatalai közvetlenül hozzáférhetnek. Azért nem esett kétségbe a kedvezőtlen hírek hallatán. Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy senki ne aggódjon, mert van egy alternatív doménnevük. Kifejtette ugyanakkor, hogy szerinte a Me.ga doménnév elvételében az USA is aktív szerepet játszott.

A vállalkozó azt tervezi, hogy a hamarosan elindítandó Me.ga titkosítás mögé rejtőzne. Az új oldalon olyan titkosító technológiával kerülnének feltöltésre a fájlok, amelyek feloldásához csak a feltöltőnek lenne kulcsa, így szerinte az üzemeltetőket nem terhelné felelősség, ha a felhasználók jogsértő fájlok megosztásához használják a rendszert. Ezenkívül néhány nappal ezelőtt ismertette azt a tervét, miszerint tenger alatti kábelt építene Auckland, Sydney és Los Angeles között, a beruházást pedig az amerikai filmipar elleni kártérítési perből befolyó bevételekből fedezné.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NullZ3r0 #3
    Ez a fickó átment politikusba.
    Igazából már nem is az Internet a lényeg, hanem a népszerűség és populizmus. Azt reméli így megúszhatja a büntetést.
  • syn7h37ic #2
    Csináljon inkább egy osztrák oldalt, F.AT névvel.
  • item #1
    Már szinte látom,ahogy a Gaboni hackerek törik a csávó oldalait...