Berta Sándor

Felhagy okostévé terveivel az Intel

Az Intel azt tervezte, hogy egy webes szolgáltatással jelenik meg az amerikai televíziós piacon, azonban könnyen lehet, hogy az elképzelésből mégsem lesz semmi, mivel a Verizon felvásárolja az ezzel foglalkozó részleget.

Az All Things Digital tudósítása szerint a projekttel foglalkozó Intel Media részleg részben vagy teljes egészében a Verizon tulajdonába kerülhet. A telekommunikációs társaság jelenleg is működtet egy fizetős televíziós szolgáltatást. A két fél között már előrehaladott tárgyalások zajlanak, de a hírt egyik cég sem akarta kommentálni. Az Intel 2011 elején azért vette fel Erik Huggers korábbi BBC-menedzsert, hogy létrehozza a vállalat televíziós szolgáltatását, amihez beltéri egység is kapcsolódik és amit egy saját OnCue márkanéven dobhat piacra. Erik Huggers, az Intel Media alelnöke februárban kijelentette: még az idén elindítják a platformot és ezzel a vállalat a médiapiac szereplőjévé válik. A részlegnél 300 szakember dolgozott és a kifejlesztett megoldásokat több ezer Intel-dolgozó tesztelhette az otthonában. Az Intelnek azonban nem sikerült megállapodnia a televízióadókkal, így nem sikerült bevezetnie a szolgáltatást.

A társaság kapcsán már júniusban ismertté vált, hogy streaming-ajánlattal állna elő. Egy olyan beltéri egységet akart piacra dobni, amely online videorekorder funkciót kínált volna és amelyen keresztül a televíziós csatornák akár streameken keresztül is eljuthatnának a felhasználókhoz. A nagy egyesült államokbeli szolgáltatók azonban koránt sem voltak elragadtatva az ötlettől és minden lehetséges módon igyekeztek megvédeni a pozíciójukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vol Jin #1
    A kábeltévé mióta okostévé?