Ötvös Tibor

Az utóbbi évek legérdekesebb játéka lesz a Rain


Ha van játék, aminek a megjelenését már nagyon várhatja minden játékos, akkor az kétségtelenül a Rain. A független fejlesztés a semmiből robbant be tegnap a köztudatba és nem tehetjük meg, hogy nem számolunk be róla.

A Rain fejlesztését az a PlayStation C.A.M.P. végzi, akik olyan, szintén kultikus alkotásoknak számító játékot készítettek, mint a Tokyo Jungle vagy az Echochrome és jelen állás szerint csak PS3-ra lesz elérhető. Ennek ellenére érdemes elolvasni a bemutatót illetve megnézni a mellékelt trailer, mert egyszerűen pazar ötlettel álltak elő a készítők.

Adott egy esős, ködös városka, mely leginkább Londonra hasonlít. Itt kell majd kalandozni a hősünkkel, aki nem más mint egy egyszerű kisfiú egyedi tulajdonsággal. Igazából ez így nem igaz, hiszen szerencsétlen hősünk egy este eltéved és ha ez még nem lenne elég, láthatatlanná is válik. Feladatunk természetesen megtalálni az otthont és visszakerülni a biztonságot nyújtó közegünkbe.


Az eső fontos szerepet kap a játékban, mivel a fiú csak akkor látszik, ha éppen ázik. Ha fedett helyre megyünk, akkor maximum a vizes lábnyomok illetve a feldöntött tárgyak alapján tudjuk behatárolni, hogy éppen merre járunk. És egyébként ez az egyetlen fegyverünk is az ellenfeleink ellen: a láthatatlanság. Szó szerint árnyékként kell osonnunk a pályákon, hiszen teljesen védtelenek vagyunk.

Ám sok időt nem tölthetünk el így, mivel hősünk ilyenkor elkezd rettegni attól, hogy szó szerint örökre elveszik és ilyenkor még be is pánikolhatunk és ez a halálunkat jelenti. A fejlesztők azt még elárulták, hogy "felbukkan" egy láthatatlan lány is a sztoriban, akinek kulcsfontosságú szerepe lesz kalandunkban.

Szerencsére a PlayStation C.A.M.P. kijelentette, hogy amennyiben igény van és lehetőséget is látnak rá, akkor más platformra is áthozzák a Raint. Nagyon reméljük, hogy PC-n is megjelenik majd egyszer az elveszett fiú kalandja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bertino #17
    az mar reg kiderult, hogy ez a munka nem neki valo :D
  • Etinger #16
    Ez relatív. 2x voltam Londonban eddig, jó pár részén, de a villamost nem láttam :) Természetesen ettől függetlenül van villamos, de nem jelentős. Főleg pl a metróhálózathoz képest.
  • kvp #15
    A londoni villamosrol annyit, hogy ez a jatek nem ma jatszodik. A falon a casablanca cimu film plakatja van, amit 1942-ben mutattak be. A londoni regi villamoshalozatot pedig 1952-ben zartak be. Viszont ahogy latom nincs haboru es nagyon romok sem, tehat inkabb 1945 es 1952 kozott jatszodhat, mivel az elso bombazasok 1940-ben voltak, tehat meg a film bemutatoja elott. Az utfeseseken lathato bal oldali kozlekedes is londont erositi. A srac es a szornyek egyebkent inkabb latszanak szellemeknek, mint elolenyeknek.
  • vk90 #14
    Milyen igaz
  • Csero90 #13
    Sajnálattal, de egyet kell értenem!
  • TokraFan #12
    Ez a cikk valami vicc? Ebben a játékban semmi egyedi és semmi érdekes nincs. Egy buta platformer -minimális "kalandjáték" elemekkel-, ahol az egyetlen "érdekesség" az, hogy a játék nagyobb részében gyakorlatilag vakon irányítunk egy láthatatlan karaktert, ami már így ránézésre is rettenetesen idegesítő.

    Kezdem már unni az SG-t, egyre színvonaltalanabb, ócskább cikkek vannak. Lassan már nem szól másról a portál, minthogy hangzatos címekkel csalizzák be a usereket, mert kell a kattintás a hirdetésekhez. Közben a cikk köszönő viszonyban sincs azzal, amit a fejléc alapján várunk. Ez a játék egy tucat, az egyetlen újítása pedig idegesítővé, játszhatatlannaá teszi. Öreg, ha Te ezt várod legjobban minközben nagyszerű projectek vannak készülőben szinte minden stílusban, akkor azt kell tanácsolnom, keress másik munkát, ez a terület nem neked való!
  • Tetsuo #11
    Itt angliaban inkabb vmi napos jatekkal jatszanek. Elegem van az esobol.
  • AgentKis #10
    Itt azt írják, hogy 2000 óta van és 39 állomása van. Ez egy London méretű és korú városban a "szinte nincs"-hez hasonlít. A nagyon soktól messze van.
  • fergusonpapa #9
    miért beszélsz baromságokat? Londonban nagyon sok villamos van..
  • a_n_d_r_e_w #8
    Az eső fontos szerepet kap a játékban, mivel a fiú csak akkor látszik, ha éppen ázik. Ha fedett helyre megyünk, akkor maximum a vizes lábnyomok illetve a feldöntött tárgyak alapján tudjuk behatárolni, hogy éppen merre járunk. [...] Ám sok időt nem tölthetünk el így, mivel hősünk ilyenkor elkezd rettegni attól, hogy szó szerint örökre elveszik és ilyenkor még be is pánikolhatunk és ez a halálunkat jelenti.

    O, nagyon erdekes, hiszen az ember altalaban kivulrol latja magat....