Gyurkity Péter

Utolsóként frissítene konzolt a Sony

A Sony vezetése maga is arra számít, hogy riválisaik előbb fogják piacra dobni új konzoljaikat, vagyis a PlayStation 4 csak ezt követően jelenik majd meg - nagy kérdés, hogy vajon milyen belsőségekkel?


Shuhei Yoshida
A cég terveiről, a következő konzolgenerációról alkotott általános elképzeléseiről Shuhei Yoshida, a Sony Worldwide Studios első embere nyilatkozott még a múlt héten, ebből pedig kiderült, hogy nagyjából mire is számíthatunk ebben a szegmensben. A legfontosabb elhangzó részlet a várható megjelenési sorrenddel volt kapcsolatos, amiből megtudhattuk, hogy maga a Sony sem szeretné elkapkodni a generációváltást, az utolsó helyre várják magukat.

A cégvezető azzal érvelt, hogy annak idején a Microsoft elsőként dobta piacra saját megoldását (emlékezhetünk arra, hogy az Xbox 360 2005-os megjelenésével egy évvel megelőzte a Sony és a Nintendo versenyzőjét), így könnyen előfordulhat, hogy most is ők váltanak majd a legkorábban. Megtörténhet azonban az is, hogy a Nintendo jelentkezik egy komoly vérfrissítéssel, annál is inkább, mivel ők a jelenlegi generáció (Wii) esetében inkább az alap architektúra megőrzésére törekedtek és a játékélményre helyezték a hangsúlyt, ezzel pedig olyan funkciók hiányoznak a fejlesztésből, mint például a HD-felbontás támogatása.

Az elemzők egy része számára némileg meglepő a Sony hozzáállása, ők kiemelik, hogy 4-5 évvel ezelőtt éppen a riválisok korai megjelenése kényszerítette őket azok követésére, ahelyett, hogy teljes mértékben a PS3 eredeti elképzeléseire koncentráltak volna. Igaz, a konzol egyedüliként támogatta a Blu-ray szabványt, a legtöbb hardcore játékos nem kívánt filmeket nézni készülékén, ez inkább csak arra volt jó, hogy maga a szabvány gyorsabb ütemben terjedjen, ezzel pedig a potenciális vásárlók köre is bővüljön, legalábbis ami a fizikai formátumot illeti. Mások azonban leszögezik, hogy a Sony komoly nehézségekkel küszködhet a hardveres összeállítást illetően, hiszen a Cell platformot eredeti tulajdonosaik már nem fejlesztik tovább, a korábban kiszemelt Larrabee grafikus chip szintén kikerült a körből, így vagy valamilyen saját megoldás után kell nézniük (remélhetőleg megtartva a kompatibilitást a PS3-játékokkal), vagy az nVidiát, illetve egészen új partnereket kell felkérniük új grafikus vezérlő és/vagy központi chip kifejlesztésére.

Addig is marad a PlayStation Move, a sztereó-3D támogatás, a 3D Blu-ray, illetve egyéb kiegészítők, amelyek megfelelő szinten tarthatják a PlayStation 3 konzolt. A Sony a maga részéről azt ajánlja, hogy tekintsünk a riválisokra, amikor valamilyen újdonságot várunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pesta76 #10
    Nem dicsekvésnek szántam.
  • Szefmester #9
    Én láttam már másokat.. Ezért van a PS2 mellett egy ds :) Viszont a többi csak porfogó lenne.. Amúgy meg igaza van a Sonynak teljesen felesleges lenne kiadni egy új gépet.. a jelenlegit kell optimalizálni. Csökkenteni az előállítási költségeket, közben a játékok elkezdik egyre jobban kihasználni a gépet. És majd ha elérik hogy az átlag jó játék a gép80%át már kihasználja minimum akkor elkezdeni tervezni az utódot.
  • sanyicks #8
    és ezzel dicsekszel mikor még semmi mást sem láttál? :D
  • Julius Caesar #7
    Ott a pont
  • Pesta76 #6
    Nekem eddig csak Sony termékeim voltak vannak és teljesen meg vagyok velük elégedve.
  • IMYke2.0.0.0 #5
    X-BoX 640 legyen... 640 (kb) mindenre elég...
  • Sir Quno Jedi #4
    Ez a leghülyébb taktika, bár fejlesztési költséget és piackutatást tán lehet vele spórolni. Ássa ki más a forró gesztenyét.

    (not)
  • Julius Caesar #3
    Szerintem hagyják ki a ps4-et és legyen a következő a ps5. Csak hogy a számozással akkora konfúziót keltsünk, amekkorát csak lehet.

    Ja és a köv xbox se 720 legyen hanem xbox 3. Vagy xbox 540 vagy xbok kettő és fél.

  • Jagdgeschwader #2
    Remek! Újabb japán szar, amire nem pocsékolok pénzt!
  • barcames #1
    ilyen 3 év és lesz ps4