Gyurkity Péter

Megnyílik a PlayStation Suite Android alatt

A Sony nem ragaszkodik saját készülékeihez a PlayStation Suite esetében, így hamarosan számos egyéb androidos megoldás alatt is elérhető lesz a szolgáltatás, a szükséges hardveres feltételek biztosítása esetén.

Az már jóval korábban világossá vált, hogy a játékok terén (is) erős Sony saját, PlayStation Suite névre keresztelt platformjával szeretne versenyben maradni a mobil készülékek szegmensében, ily módon téve elérhetővé a különböző letölthető játékokat és egyéb tartalmakat. A PS Suite eddig fontos előnyként szerepelt a cég saját készülékei mellett, a jövőben azonban megnyitnák a rendszert, hogy a rivális gyártók is hozzáférjenek a szolgáltatáshoz.

Erről Kazuo Hirai, a Sony elnöke beszélt még az All Things D Asia alatt egy interjúban, amelyből kiderül, hogy nemsokára számos egyéb megoldáson is kipróbálhatjuk majd a rendszert. A vezető elmondta, hogy nem feltétlenül ragaszkodnak a PS Suite házon belül tartásához, vagyis a Tablet P, a Tablet S, az Xperia Play, illetve a PS Vita minikonzol után a más gyártóktól érkező megoldásokon is igénybe vehetjük majd azt, feltéve, hogy az adott készülék megfelel a PlayStation Certified előírásainak. Hirai azzal indokolta a döntést, hogy az okostelefonok és táblák forgalmát nem lehet figyelmen kívül hagyni, egyben elismerte, hogy ez komolyan befolyásolta saját termékeik népszerűségi mutatóit is.


A Sony számára némi fejfájást jelent majd az, hogy ezzel a lépéssel egy komoly előnyről mondanak le saját készülékeik esetében, hiszen eddig kizárólag ezeken lehetett elérni a platformot, azt remélik azonban, hogy a nyitással jóval nagyobb népszerűségre és bevételre tesznek szert, hiszen az Android előretörése továbbra is folyamatosnak és gyorsnak mondható. Számos olyan, erősnek mondható fejlesztést vásárolnak tömegével manapság, amelyek gond nélkül futtathatnák a rendszert, így a jelenleginél jóval szélesebb tábort érnének el, ehhez már csak a rivális gyártók beleegyezését kell megnyerniük, amire nyilván nem kell sokat várni.

A kritikusok szerint további kemény munkára lesz szükség, hogy kiszűrjék a szoftver hiányosságait, amelyek jelenleg nagymértékben rontják a megoldás élvezeti értékét, ezt követően jobb esélyekkel vághatnak neki a lépésnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!