Ötvös Tibor

Yakuza: Dead Souls

A Yakuza széria a PlayStation gépeken egy régi siker és hamarosan már az ötödik részét éli meg a játék. Azonban készül a Dead Souls címet kapott mellékág is, mely zombikat hoz be a sorozatba.

A hat év alatt a Yakuza sorozat sikerrel mutatott be egy másik alvilágot, ami bár brutális és pont olyan veszélyes, mint a többi, de mégis valahogy milliók kíváncsiak a 'hűség és becsület' szavakkal is fémjelezhető világra. A játék sikere a szereplőknek is köszönhető, valamint a pazarul megalkotott játékmenetnek. Épp ezért okozott komolyabb meglepetést, mikor a Sega bejelentette a Yakuza: Dead Souls címet kapott részt, mely Japánban már megjelent, hozzánk azonban csak most érkezik meg.

A Dead Soulsban visszatérnek a sorozat eddigi legismertebb szereplői, ám azonban most nem a többi gengszter lesz az ellenfelünk - legalábbis elsősorban -, hanem a Kamurocho várost elárasztó élőhalottak. A zombik azonban eléggé kilógnak a franchiseból és sok rajongó nem is érti, mit keresnek itt. Mindenesetre láttunk már karón varjút, szóval elsőre nem lehet leírni semmit, hiszen a The Sims alapötlete is elég bárgyú, mégis mennyire működik.



A játékmenet is változik, hiszen most már kevesebbet fogunk sétálgatni, kalandozni a városban, viszont jóval többet fogunk harcolni. A közelharc helyett azonban most fontosabbak lesznek a különböző fegyverek, melyekből elég sok lesz megtalálható a különböző helyeken. A környezetünk teljesen lerombolható lesz és ezek alapján gondolom kiderül, hogy a Dead Souls legjobban a Dead Rising sorozatra hasonlít majd.

A történet közvetlenül a negyedik rész után kezdődik, mikor Kamurocho városában kitör egy zombijárvány. A Yakuza: Dead Souls március 13-án jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!