Ötvös Tibor

Minden eddiginél őrültebb lesz a Saints Row 4

A Saints Row első része még az X360 megjelenésekor mutatkozott be és akkor még viszonylag komolyan vették magukat és játékukat a Volition tagjai. A siker nem is váratott magára, hiszen még messze volt a GTA IV megjelenése.

Aztán úgy döntöttek a készítők, hogy inkább poénra veszik a dolgokat és a második részben már olyan extrém helyzetekbe keveredhettünk, mint például a szippantós autóval való randalírozás. Aki azonban azt hitte, hogy a Saints Row - The Third óriási pénisz-fegyverei után nem lehet már fokozni a dolgot, tévedett. A Saints Row 4 mindenre rátesz még egy jó nagy lapáttal.

A rajongók bizonyára emlékeznek még a tavaly márciusban bejelentett Enter the Dominatricx nevet viselő kiegészítőre, melyből nőtte ki magát végül a folytatás. A fejlesztőknek ugyanis annyi őrült ötletük támadt közben, hogy az már nem fért volna bele egy DLC kereteibe és így fogtak neki a negyedik epizód fejlesztésének.



Már maga az alaphelyzet is elég abszurd. Hősünk jelenleg az Amerikai Egyesült Államok megválasztott elnöke, egy nap pedig idegenek szállják meg Washingtont. Igazi szándékuk nincs, csak olyan "Miért ne?" alapon látogatnak el hozzánk - persze nem jó szándékkal. Ez az esemény újra összerántja a bandát és elindulnak E.T.-t ölni. És persze közben kampányolnak is, hogy megnyerjék a közeledő választásokat.

A Saints Row 4 ismét Steelport városában játszódik, mely azonban alaposan megváltozott. Az invázió miatt sokkal sötétebb lett és persze az égben lebegő idegen űrhajók is rontanak az összképen. Ellenfeleink többnyire a megszálló UFO-k lesznek, akik többsége úgy harcol, mint egy sima gengszter. Az Igazgatók azonban már komolyabb kihívást jelentenek, ők lesznek a szokásos fő-gonoszok.



Új ellenfelekhez új fegyverek is járnak. A Dubstep Gun iszonyatosan rossz zenét bocsát ki magából és aki meghallja, az megőrül tőle. Érdekesebb viszont az Inflato-Gun. Ez amolyan Bolondos Dallamok hatást vált ki. Az áldozat szeme kiugrik a helyéről, a feje felpuffad, majd mindkettő szétrobban. Szintén újdonság, hogy hősünk szupererőkkel is fel lesz ruházva, melyeket fejleszthetünk is.

A bemutatott változatban az Elnök ujjából jég lövellt ki. Magyarázat nincs rá, de valószínű senki nem is fogja hiányolni. Szokás szerint a fedezékes harcrendszer kimarad, vagyis továbbra is futunk és lövünk nyílt terepen - végül is az Elnök nem bújhat mindenféle tárgy mögé!

A Saints Row 4 még sok titkot tartogat, hiszen a 15 perces prezentációban nem mutattak meg mindent a készítők. Mindenesetre jól látszik, hogy a csapat választott és nem követik a Rockstar komoly világát, hanem a saját útjukat járják. A Saints Row 4 augusztus 23-án jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ratgab #5
    Oké Saints Row mindig is elborult játék volt. De ez az ufos-s és legfőképp a szupererős dolog egy picit nekem most túl sok. Ezt még emészteni kell.
  • IMYke2.0.0.0 #4
    Kell. Akár 0 Day.
  • CybeRick #3
    Ja, azért vannak akciós vételek is ám! Steam-en nemrég volt a Saints Row: The Third - The Full Package 10,19€. Kb 3000Ft-ot pedig simán megért.
    Szerintem a Saints Row 4 is így kerül a gyűjteménybe
  • richard45 #2
    És ehhez a részhez hány ezer DLC-t kell majd megvenni, hogy megkapjuk a teljes játékot?
  • Szefmester #1
    Hmm... ennyi baromság után nem lennék meglepve ha a végén az "elnök úr" felébredne egy digitális világból, és kikapcsolná a számítógépét... :D