Ötvös Tibor

Három főszereplővel jön a Grand Theft Auto V

Végre hivatalosan is lelepleződött a Grand Theft Auto ötödik része egy grandiózus, 18 oldalas előzetesben a Game Informer magazin lapjain. Ebből pedig számos érdekességet megtudhatunk a programról.

A teljes leírást most nem adnánk le, akit érdekel, az a fent található linkre kattintva elolvashatja a teljes bemutatót. Mi most a három főszereplőre koncentrálnánk, mivel ez hatalmas újdonságot jelent a Rockstar alkotásaiban. Az első szereplő a már korábban bemutatott trailerben hallható Michael, aki egy a negyvenes éveit taposó, visszavonult bankrabló (a képen jobb oldalon van).

Klikk ide!
Rockford Hillsben éli titkos mindennapjait. Az FBI-al kötött egyezsége értelmében ugyanis igénybe vette a tanúvédelmi programot és neje, Amanda társaságában tölti az idejét. Idilli életnek tűnik, ám Michael gyűlöli nejét, nem érti két tinédzser korú gyerekét és a pénz is fogyóban. Így kénytelen visszatérni a "pályára".

A kép bal oldalán álló alak a Trevor nevet viseli és egy igazi karrierista. Bűnözőként már dolgozott együtt Michaellal, de rendszeres drogfogyasztóként eléggé megbízhatatlan. Leginkább Lynchre hasonlít majd, a Kane & Lynch duóból. Pontosan olyan kezelhetetlen alak lesz, így érdekes játékmenetre várhatunk, ha vele indulunk el. A harmadik a középen álló, alig 20 éves Franklin, aki igazából egy behajtó. Ő is csatlakozik Michaelhez, hiszen egy kis plusz pénz neki sem jön rosszul.

Fontos, hogy a szereplők között bármikor válthatunk, így ha megunjuk Michael kalandjait, akkor akár menet közben is átválthatunk Franklinre. Ráadásul azok a karakterek, akiket épp nem irányítunk, teszik a saját maguk dolgát. Így A GTA V Los Santos városában játszódik, ami a Rockstar által teremtett eddigi legnagyobb terület lesz. A bejárható rész nagyobb, mint a Red Dead Redemption - San Andreas - GTA IV trió által kínált terület. Ezt a részt pedig a megszokott járművek mellett már a játék elején repülővel is bejárhatjuk, hiszen Trevor veterán pilóta. Csak egy gépet kell találnunk és mehet is a dolog.

Fontos még megjegyezni, hogy a romantikus szál teljesen eltűnik a programból. Nem tudunk majd udvarolni, nem lesznek randik stb. Már csak az a kérdés, hogy az útszéli "romantika" is eltűnik vagy az még megmarad kis feszültséglevezetőnek. A GTA V jövőre jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lestyanrobi #11
    Ott akkor nem a játékkal van a baj... :)
  • M2 #10
    Nem sok játékot várok mostanság, de ezt nagyon! :-)
  • CyberKecsi #9
    off: hát a IV nálam még mindig fos, átlag 15-17 fps... a Max Payne 3 ellenben elmegy rajta.. xD
  • Zombee #8
    Port lesz az, hidd el nekem.
    Egyébként a GTAIII nem volt olyan rosszul megcsinálva, amit írtak gépigényt, azon futott is. Még az én gépem is bírta, pedig sose volt erőművem.
    Ami miatt jobb lehet a GTAV a IV-nél, az épp az, hogy a motor már 4 éves, és ma már sok gépen jól fut...
  • Co1e #7
    Mert fejlődtek a gépek XDDDD és ment le az áruk XD
  • Büdös Bohóc #6
    teljesítményileg nem volt probléma eddig soha olyan nagy mértékben, a GTA III-nál kicsit túllőttek a célon, vice cityn nagyon sokat optimalizáltak, san andreas is tökéletes port volt szerintem (gyenge géppel volt az is és mégis azért jól ment nagyjából), gta iv-nél pedig igazából az első 1-2 hónapban volt egy halom bug, plusz igen, azért elég erős gép kellett hozzá, de 1 évre rá már sok gépen ment jól.
  • Fresh Duke #5
    Még elválik, hogy mi lesz ebből, Rockstarék mutattak már mindenfélét...
  • Büdös Bohóc #4
    Oszt ilyeneket honnan veszel? Kezdjük ott, hogy a Max Payne 3 egy tisztes PC játék lett, elvileg nem is port, hanem párhuzamos fejlesztés és ha érdekel ez is RAGE motort használ, tehát elvileg 100%-ban kész az infrastruktúra a játéknak GTA V-höz is... Szóval ebből következik, hogy egyrészt nagy valószínűséggel nem port lesz és még a gépigény is kb ismert ezek után.
  • nlght #3
    az sg.hu-nál jobban zuhan a színvonal, mint az index-nél, néha olyan érzésem van mintha versenyeznének, ki tudja hamarabb elérni a "rock bottom" színvonalat...

    amúgy gondolom a konzol portolás miatt, majd megint csak a csúcsteljesítményű gépeken fog menni normálisan (4-8 magos gépen, dual videokarival fog menni)

  • Büdös Bohóc #2
    A kis rövid összefoglaló tetszik, van egy kis eredeti gondolat is benne (utalás a Kane and Lynch-re, amire én is gondoltam pl), bár lehetett volna többet is írni ebből, azért van még pár érdekes infó, amit beleírhattatok volna.

    De valami nagyon zavar.

    Méghozzá az a link fent a cikkre, ami igazából egy illegális feltöltés. 5 kibaszott dollárjába került pár fórumozónak is itt a cikk, erre egy ilyen bazi nagy oldal szerkesztője, mint az SG leszedi a warez infóhalmazt (ami még hagyján), de még ki is rakja mindenki szeme láttára? Kb mintha a torrent letöltési lehetőséget rakná ki egy új játéknál, már bocsánat.