Berta Sándor

Október közepén jön a Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

A dél-koreai vállalat az Apple-lel folytatott szabadalmi persorozat ellenére bővíti táblagép-kínálatát. A Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus várhatóan két hét múlva kerül a boltokba.

A Galaxy Tab 7.0 Plus a tavaly szeptemberben bemutatott Galaxy Tab átdolgozott változata és elsősorban a gyorsabb processzor különbözteti meg elődjétől. Míg a Galaxy Tab készülékekben egy 1 GHz órajelű, egymagos CPU dolgozott, addig a Galaxy Tab 7.0 Plusban egy 1,2 GHz órajelű, kétmagos processzor. A PLS panelű LCD-kijelző 7 collos, a felbontása 1024 x 600 képpont. A 193,65 x 122,37 x 9,96 mm méretű és 345 gramm súlyú masinát ellátták 1 gigabájt DDR-memóriával, valamint 16 vagy 32 gigabájt flashmemóriával rendelhetjük. Emellett microSD memóriakártyákkal tovább bővíthető, a legnagyobb használható microSD memóriakártya 64 gigabájtos lehet.


Az eszköz hátoldalán egy 3 megapixeles, LED-vakuval ellátott kamera található, míg az elülső oldalán lévő kamera 2 megapixeles és kifejezetten a videotelefon-beszélgetésekhez használható. A tábla PC-t egy lítiumionos akkumulátorral látták el, s Bluetooth 3.0-s, USB 2.0-s és IEEE 802.11n portokkal egyaránt rendelkezik. Operációs rendszere az Android 3.2 (Honeycomb), a kezelőfelülete a Touchwiz és képes Full HD videók lejátszására, illetve a 720p-s HD felvételek rögzítésére. A felhasználók számára egyaránt elérhetők a Samsung alkalmazásboltja és a Google szolgáltatásai (Gmail, Google Talk, Google Search, YouTube, Android Market és Google Maps). Emellett a táblagép támogatja a Flash-videók lejátszását és telepítettek rá egy dokumentumszerkesztő programot is.

A SammyHub blog információi alapján a Galaxy Tab 7.0 Plus október közepén kerül a boltok polcaira. A készülék elsőként Indonéziában és Ausztriában lesz megvásárolható, később pedig világszerte kapható lesz. Az ár ugyanakkor egyelőre nem ismert, azonban várhatóan olcsó lesz, hogy méltó vetélytársa lehessen a nemrég bemutatott Kindle Fire táblagépnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #6
    Hogy ne lenne köze hozzá? Minden ilyesmihez köze van mert betiltja :D
  • fergusonpapa #5
    énis ezért reagáltam.sok az unatkozó ember
  • hurkaur #4
    Gyarekek gyarekek, azert erzekelitek azt, hogy egy olyan postnal is az apple-t hozzatok fel, aminek semmi koze hozza? eleg gaz :)
  • ADAMEX9 #3
    És értelmes érvei is vannak?
    Mert az, hogy fekete, négyzet alakú rádiuszolt sarkokkal, középen kijelző és króm szegélye van kicsit kevés....
  • fergusonpapa #2
    lehet,bár van oka rá
  • mousee #1
    ...pontosabban jönne, de majd az epül betíccsa :D