Berta Sándor

Androidos táblagépet dobott piacra a Toshiba

Újabb gyártó érezte fontosnak a tábla PC piacon való megjelenést. A Toshiba AT100 az Nvidia Tegra 250 chipjére épül, az operációs rendszere pedig az Android 3.1 Honeycomb.

A Toshiba AT100 a konkurens termékekhez hasonlóan alkalmas az interneten való szörfölésre, e-mailek olvasására, nagy felbontású filmek megtekintésére, e-könyvek és online újságok olvasására, valamint az ismerősökkel való kapcsolattartásra. A 273 x 177 x 15,8 mm méretű, 765 gramm tömegű eszköz Nvidia Tegra 250 chipet kapott, ennek az órajele 1 GHz, az FSB-je 333 MHz, míg a másodlagos gyorsítótára 1 megabájt. A készüléke ellátták 1 gigabájt DDR2-es, 666 MHz-en üzemelő RAM-mal, 16 gigabájt eMMC flashmemóriával, ami további 32 gigabájt flashmemóriával bővíthető, valamint Toshiba TruBrite típusú, LED háttérvilágítású TFT érintőképernyővel, amelynek felbontása 1280 x 800 képpont.


A kijelző különlegessége, hogy adaptív működésű, azaz kontrasztja alkalmazkodik a környezeti fényviszonyokhoz. Emellett a képernyő támogatja a Toshiba Resolution+ funkciót, ami abban segít, hogy a kisebb felbontású anyagok is tökéletes minőségben jelenjenek meg HD felbontásban.

A Toshiba AT100 előoldali kamerája 2 megapixeles és mikrofonnal egészítették ki, míg a hátoldali 5 megapixeles, és ebben van autofókusz is. A beépített sztereó hangszórók támogatják az SRS Premium Voice Pro, Toshiba Adaptive Sound Device Enhancer & Toshiba Noise Masking Equaliser megoldásokat. Az eszközben van HDMI 1.3a, infravörös és USB-, illetve egy mini USB-port, SD/MMC memóriakártya-bővítőhely, GPS-vevő, IEEE 802.11 b/g/n szabványú WiFi, 3D gyorsulásmérővel, giroszenzorral, virtuális billentyűzettel és egérrel, Skype-funkcióval és Bluetooth 2.1 (EDR9 támogatással.

Akkumulátora 11,5 órás üzemidőt tesz lehetővé. Az Android 3.1 mellett a gyártó számos saját és külső programot is telepít a táblagépre, ezek között van egy fájlkezelő, médialejátszó, antivírus szoftver, Places Client, az Evernote és az Adobe Reader. A Toshiba AT100 bevezető ára 449 euró, a garancia 2 év.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Magiszter #8
    De ez lesz még nagyon sokáig. 500 euróért kell a fenének ez a vacak! Majd ha 200 euró lesz elgondolkozom a vételen. 200 felett gondolkodás nélkül kukázom az ilyen termékeket.
  • BrockSamson #7
    Leulnek a Toshiba mernokei meg fejesei es osszetakolnak egy full kozepes tabletet, aztan nagyon okosan ratesznek egy teljesen irrealis arcedulat. Majd ket honap mulva szettarjak a kezuket es nem ertik miert nem fogy.
  • csimmasz #6
    Hát igen, nekem is tetszenek de én nem értem hogy miért kell ezekkel az árakkal operálni?
    Ezekért az összegekért nem kell!
  • asgh #5
    "A Toshiba AT100 bevezető ára 449 euró"

    És itt meg is bukott a mutatvány.
  • hegege #4
    Ez nem a toshiba thrive lenne?Azt már rég bejelentették. A 11,5 órás üzemidőt hol olvasta a cikk írója?Toshiba oldalán up tu 7 óra van (ebből ki lehet következtetni ,hogy az 11,5?). Én ugy tudom 7-8 óra körül alakul. Mellesleg előző hozzászólóval értek egyet. A folio 100 vmiért méltatlanul el lett felejtve Toshibánál, pedig hardverileg ua a tegra2 van benne mind az uj cuccokba.Mellesleg ezt 60 körül megveheti az ember ,igaz kijelzöje kisebb felbontást tud+ 512 ram van benne, de ez a 2 ugy gondolom nem ér +60al többet...
  • RoboGoD #3
    "Újabb gyártó érezte fontosnak a tábla PC piacon való megjelenést."???
    És a Toshiba Folio 100, ami már kb. 1 éve a piacon van? Értem, hogy le akarják tagadni, nem túl sikeres cucc, pedig főzött ROM-mal egész tűrhető, és az is Tegra2-es Android 2.2-vel 10" méretben. Sajnos elbaxta a Toshiba "mérnök" csapata, de szerencsére vannak lelkes fejlesztők, akik rendbe tették. Nekem is ilyen gépem van.
  • Mp3Pintyo #2
    15,8 mm??? LOL. Mint egy péklapát :)
    Az AT200 már barátságosabb: 7,7mm-es vastagság és 558 gramm.
  • Tetsuo #1
    Stereo speakers! Odab@sz. LOL
    Aki azt hallgatja, annak teljesen mindegy, hogy sztereo-e.