Szekeres Viktor

A TV2 megtalálta az RTL-verő stratégiát?

Jövő héttől belecsap a lecsóba a TV2, jönnek az új műsorok és sorozatok, a 16:9-es képarány és persze a régi sikerek - kivéve egyet. Vajon megijed az RTL Klub?

Várakozással vegyes izgalommal várod a TV2 őszét?
  • Igen.
  • Nem.
Meglehetősen jól sikerült uborkaszezont tudhat maga mögött a TV2, de ez cseppet sem meglepő, hiszen a csatorna nyáron az elmúlt években is csökkentette lemaradását az RTL Klubbal szemben. A gondok szinte mindig az őszi idénykezdést követően adódtak. Az idei nyáron, akárcsak tavasszal az esti híradók előtti sávokat játszi könnyedséggel söpörte be a TV2, mint ahogy az RTL Klub Híradóval való trükközésének is a Tények volt az igazi nyertese. Arról nem is beszélve, hogy az évad vége felé a Jóban Rosszbant is volt, hogy többen nézték, mint az RTL-es szappanoperát, a Barátok köztöt.


A TV2 az őszi szezonját stílszerűen a Jóban Rosszban folytatásával fogja kezdeni. Augusztus 22-től a TV2 sajtóközleménye szerint "még izgalmasabbak lesznek a hétköznapok", hiszen dupla részekkel visszatér Magyarország egyik legnézettebb főműsoridős, napi szappanoperája, melyben végre kiderül, kit talál el a titokzatos merénylő golyója. Előtte, akinek szüksége van rá, augusztus 20-án és 21-én Jóban Rosszban-maratonnal hangolódhat a hétfőn induló új évadra. A Jóban Rosszban előtti sávba egyelőre nem talált semmi bevethető műsort a TV2, így talán kényszerből a csatorna hírműsora, a Tények, s a bulvár magazin, az Aktív, hosszabb műsoridővel fog jelentkezni.

A TV2 szerint az ősz legnagyobb durranása a 16:9-es átállásnak köszönhetően szélessávban képernyőre kerülő ÖsszeEsküvők című reality lesz. A török formátumban 6 szingli fiú, a srácok édesanyjai, valamint 12 szintén szingli lány szerepel. A fiatalok a szerelmet, az anyósjelöltek ideális menyüket keresik a több héten át tartó valóságshow-ban, melynek végén a győztes páros az álomesküvő után a szerelmen túl "mesés nyereményekkel gazdagodhat" az anyóssal együtt. A tervek szerint a TV2 napi összefoglalókkal, látványos showműsorokkal és késő éjszakai kiadásokkal fogja megtámogatni az ÖsszeEsküvőket, melynek kezdési időpontja még nem ismert. A műsort majdan megkedvelőknek jó hír lehet, hogy a TV2 a többi csatornájának is hagy némi anyagot, hiszen a FEM3 heti összefoglalót, a PRO4 pedig éjszakai, élő közvetítést sugározhat.


Augusztus 28-án visszatér Hajdú Péter és a Frizbi, "a hét legérdekesebb, legbotrányosabb, legizgalmasabb és legfelkavaróbb történeteivel". A népszerű bulvár talkshow-nak az évadzárása ugyan gyengébben sikerült, de évad közben többször is legyőzte a Heti hetest, ami majdnem egy évtizede nem jött össze egyetlen TV2-es produkciónak sem.

Augusztus 29-től a TV2 sikersorozatai is visszatérnek: a Krimihétfőben az NCIS és az NCIS Los Angeles nyomozói erednek új bűnesetek nyomába - előbbi a 8. évad 12., utóbbi a 2. évad 7. epizódjával. A TV2 beizzítja szerdai sorozatnapját is: augusztus 31-én 21:25-ös kezdettel a Doktor House, míg 22:25-től a Született feleségek 7. szezonjának 14. része kerül adásba.


Jó lesz az ÖsszeEsküvők?
  • Nem tudom, majd kiderül.
A keddi esték ezúttal is felváltva a filmeké és a Bajnokok Ligája focimeccseié lesznek, azonban csütörtökön és pénteken változtat a csatorna a tavalyiakhoz képest. Pénteken eddig a TV2 jobbára sorozatokkal és sajátgyártású produkciókkal próbálkozott: ősszel a Megasztár, tavasszal a Nagy Duett verte rendszeresen az RTL Klubot. Azonban 2011. őszi péntekei egy ideig a filmekről fognak szólni, köszönhetően annak, hogy az ÖsszeEsküvők árnyékában a TV2 még a Megasztárt is tavaszra halasztotta. (Egyes bulvárinformációkkal szemben a csatorna nem az X-Faktortól ijedt meg, hiszen 2010-ben az pénteken siker volt, ráadásul tavasszal a szombati konkurencia, a Csillag születik még nézettebb, mint az X-Faktor.)

A csütörtöki változás mindössze rövid ideig fog tartani, hiszen a gyengélkedő Esti Showder ellen szeptemberben nem filmeket, hanem a Katedrális című minisorozat epizódjait lehet látni 4 héten keresztül. A szeptember elsején induló, idehaza forgatott Ken Follett-adaptáció lesz az első sorozat a csatornán, mely 16:9-es képaránnyal kerül adásba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Molnibalage #44
    Akkor olyan előfizetésesen lehet majd elérni, mint kábeles TV-t. A mai rohadó világba tudod, hogy ki fog a TV adásidejéhez igazodni. És tutira nem. Többek között ezért IS szoktam le róla. Egyetem alatt szinte soha nem voltam otthon, a maradék időmet meg úgy osztottam be, ahogy...
  • zetortraktor #43
    Ha megnézzük, hogy te milyen szar filmeket és másorokat nézel, akkor kissé röhejes ez a komment. Bagoly mondja verébnek?
  • nagylzs #42
    több mint 2 éve nincs TV-m és nem hiányzik.
  • Laza #41
    "iszen dupla részekkel visszatér Magyarország egyik legnézettebb főműsoridős, napi szappanoperája, melyben végre kiderül, kit talál el a titokzatos merénylő golyója."

    Ne már ... ezt a gagyi sz@rt tényleg nézi valaki? Milyen emberek között élünk?? .....
  • dyra #40
    "a te világodban egy random család elvonul a lakás 4 zugába és internetezik. a való világban a család néhány tagja leül a tévé elé és ejtőzik, beszél, laptopozik. a tévézés nem kicsit társas elfoglaltság, sok családnál az egyetlen, ami összehozza őket 5 óra után, miután vége a melónak."

    ezen nagyon jót nevettem. Miről beszélsz? Átlag Magyar családban minimálisan 2 TV van. Hol ülnek ők össze a TV előtt? Megmondom hol ülnek össze a TV előtt a focimeccsek előtt a kocsmában.

    "én sosem néznék például, de rengetegen, mág azok közül is, akik letöltenek, dettó tévéznek. én is érveltem azzal errefele, hogy mennyivel jobb, ha az ember sajátmaga dönti el, mi legyen a tévében, de az már-már a kultúra része, hogy a néző a tévéra bízza magát."

    menj fel egy torrent oldalra és nézd meg, hogy egy egy népszerűbb sorozatot hányszor szedtek le és mennyi tolják éppen vissza. Torrent oldalból meg igencsak sok van. Mostanra több százezer ember így néz sorozatokat. Tagadhatod, hogy ez nem igaz, csak attól nem lesz igazad.

    A nézettségi adatokról meg annyit, hogy a foci Világbajnoki döntőt rendere elveri a Barátok közt. Azt hiszem ezek után nincs miről beszélgetni. VB döntő alatt megáll az élet mindenhol, erre egy szerencsétlen mérési módszernek köszönhetően kihozzák, hogy a Barátok közt nézettebb. Ezek után mi a büdös fenéért higgyem el hogy a nézettségi adatok a valóságot tükrözik?
  • zetortraktor #39
    "Ue érvényes a mozira. A látogatók számának csökkenésével egyenes arányban csökken az értékelhető produkciók száma."

    Mármint fordítva. Ezerszer inkább sok mai film, mint béna régi filmek, amik közül vannak ugyan kiemelkedőek, de azért mai szemmel a legtöbb nagyon gagyi. Elég megnézni pár éves toplistát.
  • B0nFire #38
    Azért ne felejtsük már el, hogy azért vannak _tévéműsorok_ a neten, mert vannak akik nézik is a tévét, és ezért a hirdetők fizetnek, így a tévék megélnek és tudnak _nekünk_ további műsorokat gyártani.

    Na most, ha mindenki leszokik a tévénézésről, akkor a hirdető nem hirdet rajta, a tévé meg csődbe megy, és nem készít több tévéműsort.

    Hollywood dettó. Ha nincsenek tévénézők, nem készülnek _tévésorozatok_ sem, hiszen a sorozatokat 99%-ban nem mozi- hanem tévéforgalmazásra szánják.

    Ue érvényes a mozira. A látogatók számának csökkenésével egyenes arányban csökken az értékelhető produkciók száma. Számomra ez nyilvánvaló. És nem csak Hollywoodon látszik ez. A 80-as években rengeteg jobbnál-jobb francia, olasz, cseh és egyéb vígjátékot gyártottak. Az azokban szereplő színészek jó része még mai is aktív (lehetne), mégsem készülnek jó filmek, vígjátékok. Amit ma vígjátéknak neveznek, az az amerikai szarós-fingós, "trágárkodunk, oszt jó poén lesz"-filmek, melyek engem egyre kevésbé érintenek meg.

    A hollywoodi Marvel-dömping meg már igencsak csapkodja nálam a biztosítékot, meg az idióta CGI animációs filmek. Szinte nincs is más.

    Szóval maradjunk annyiban, hogy jó az, ha még sok "agyhalott" nézi a tévét, addig ugyanis nekünk is van mit letölteni.
  • Gerhard #37
    Középiskolás koromban kezdtem leszokni a tv-ről (azelőtt nagyon néztem). Elkerültem egy másik városba, és a kollégiumban nem nagyon volt lehetőség rá. Egy év múlva iskolát váltottam, akkor gyakrabban néztem, de már nem olyan sokat, mint általánosban.
    A főiskolán abszolút nem volt tv-m, nem is hiányzott. Azóta jól megvagyok nélküle. bocsánat! Tv-m van, csak adás nincsenrajta. Letöltök egy filmet a netről, kiírom újraírható dvd-re, és viszonylag jó minőségben megnézem azt a sorozatot/filmet/dokumantumfilmet, ami érdekel.
    De ez sem olyan gyakori már. Inkább olvasok, kirándulok, biciklizek, focizok, stb. Eljutottam odáig, hogy az esti filmezéseken kívül csak a sportközvetítéseket nézem tv-n. Azt is a kocsmában, baráti társaságban.

    Időnként megfordul a fejemben, hogy miért nem nézek tv-t? Ilyenkor átmegyek a szüleim szobájába, ott nézem a dobozt fél óráig, és megkapom a választ a kérdésemre.
  • sanyicks #36
    csak sima discovery van errefelé (más csak digitális meg iptv-n lenne az is extra csomagban, de kösz nemkell tekintve hogy jóval drágábbak/tv mint az analóg),
    amin pedig 5 percenként reklám van, nézhetetlen.
  • crissprivat #35
    16/9 -es képarány lassan 2011 végén. Hát,nem kapkodták el a fiúk.