Szekeres Viktor

Leveszi sorozatait a képernyőről a TV2

Egy ideig nem fogjuk látni a TV2 legsikeresebb sorozatainak új epizódjait, hisz a csatorna úgy döntött, hogy a Doktor House-t és társait pihenőre küldi.

Nyakunkon a nyár és az év legmelegebb időszakának mellékhatása a tévés világban is érződik. Akárcsak Amerikában, úgy idehaza is szünetelnek ilyenkor a legmenőbb műsorok, a legköltségesebb produkciók és természetesen a legnézettebb sorozatok is. Ennek megfelelően a TV2 már májusban elkezdett áttérni a nyári műsorrendre, s egyre-másra tünteti el sikeres és kevésbé sikeres szériáit a képernyőről. A jó hír, hogy ezek nyár végén vagy ősszel folytatódni fognak, addig pedig új sorozatok kerülnek képernyőre.


A TV2 pár hete már megkezdte sorozatos offenzíváját, hiszen szombat délután elkezdte adni az új Knight Ridert, valamint a TNT sikeres kórházsorozatát, a Trinity kórházat. A sort a csatorna szerdán folytatta egy ugyancsak kórházi falak között játszódó szériával, a Mercy angyalaival. Jövő hét pénteken pedig a Trauma című mentős sorozat kerül bemutatásra, s a nyár során újabb újoncok kerülnek képernyőre, pár régi ismerős társaságában.

A távozók között természetesen szokás szerint ott lesz a Doktor House, a TV2 egyetlen sorozat, mely folyamatosan megverte az RTL Klubos konkurenciát. Hugh Laurie népszerű figurája a szerdai Wilson című epizóddal (a 6. évad 10. részével) búcsúzott pár hónapra. A továbbiakban szerdán negyed tíz körüli kezdési időponttal harmadik évados ismétlések lesznek láthatóak. A szerdai napról már múlt héten elfogytak a Született feleségek friss, hatodik szezonos részei, az ősszel visszatérő Lila Akác-köziek azonban nem ismételni fognak, hanem a fent említett Mercy angyalainak adják át helyüket. A két siker mögött este tizenegy órától kezdődő Szellemekkel suttogó is nyári szünetre vonul: jövő héten még megnézhetjük a 4. évad 18. részét, de május 26-tól már korábbi, harmadik szezonos epizódokat láthatunk.


Melyik csatorna sorozatai a jobbak?
  • TV2
  • RTL Klub
A pénteki napját is átstrukturálja a TV2, ami talán rá is fér a csatornára, hiszen még mindig nem sikerült megtalálniuk az RTL-es sorozatok ellenszerét. Ezúttal a Helyszínelők 4. évadjával küzd szívósan a friss, amerikai sikersorozat, az NCIS: Los Angeles, azonban eddig meglehetősen kevés sikerrel. Chris O'Donnellék a holnapi epizóddal fognak nyári szünetre vonulni, május 21-től az NCIS: LA helyett az eddig este tíz után sugárzott, eredeti NCIS-sorozat ismétlései lesznek láthatóak. Az előre kerülő NCIS helyére kerül az NBC idei sorozata, a Trauma, mely rohammentősök mindennapjait mutatja be, meglehetősen nagy költségvetéssel, míg az este fél tizenkettőtől látható A férjem védelmében egész májusban új epizódokkal fog jelentkezni.

Bár a TV2 csak szerdán veri sorozataival folyamatosan a konkurenciát, a hétfői napok többségét is a csatorna nyerte, hiszen az NCIS nem csak a Dr. Csonttal, hanem a Győzikével is elbánt többször - igaz az RTL Klub is nyert párszor a nézettségi adatok szerint. Értesüléseink szerint a jelenleg friss epizódokkal sugárzott NCIS és Gyilkos számok május 31-től váltanak át ismétlésekben, bár az is előfordulhat, hogy a TV2 nem akarja heti két NCIS-szek elárasztani a nézőket, s újabb sorozatot indít útjának hétfő esténként.


Valószínűleg, hogy az RTL Klub is készül új sorozatokkal a nyárra, s minden bizonnyal ekkor kerül műsorra pár régebbi, de azóta bukott széria is, mint például a Lost - Eltűntek hatodik, befejező szezonja. Ősz elején pedig ismét ötös sebességi fokozatba kapcsolhat mindkét csatorna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • LackoMester #28
    2 sorozatot, nézek nénztem az egyik az RTL-s Dr. Csont, amit a nyomorékok kivettek, a másik a mai napon búcsúzó The Pacific az HBO-n. Ennyi.
  • Julius Caesar #27
    Én tv2-ben nézem. Annyira nem érdekel, hogy letöltsem. De ha le is tölteném, tévén kéne nézni (mivel más családtagot érdekel) és nincs kedvem állandóan a kiírással baszakodni. Ráadásul akivel nézném, nem tud angolul.
  • skodatuning #26
    "Szerintem pont ideje, hogy megszűnjön a kereskedelmi Tv-zés az országban, az emberek végre felkelnének a fotelekből és valami értelmeset csinálnának"
    Felkelnek a tévé elől és leülnek netezni.
  • valv #25
    +1 showder klubnak (Az egyetlen műsor amit nézek a Showder klub)
    Sorozatok amit nézek: HYMYM, netről Ennyi a tv-zés részemről.

    Csatlakozom ahhoz a véleményhez, hogy földig kellene rombolni a TV2 és az RetekKlub székházát!

    Amúgy, Vona azt is mondta egy héttel később, hogy a jobbikosok között megnövekedett a darukezelői vizsgát letevők száma, hogy a majdani bontáskor a kuglis darukat kezelni tudják! ;-)

    Na már tudjátok a véleményem. Szerintem pont ideje, hogy megszűnjön a kereskedelmi Tv-zés az országban, az emberek végre felkelnének a fotelekből és valami értelmeset csinálnának. Van egy olyan tippem, hogy megugrana a GDP, a valamilyen hangszeren játszók és az idegen-nyelvet beszélők aránya (most kb.30% az egész lakosságra?? ) és a gyerekvállalási kedv is megnőne.

    u.i.: Ha lenne időm, a Ray Mears túlélőkalandjait, a Svindlereket és a Top Geart nézném még... ha, lenne időm...


  • AZTA #24
    Ennyi erővel akik a bl után a nagy pénzt kapják vagy eb, vb azok pont leszarják hogy ki nyer csak a pénz jöjjön.
  • freeapro #23
    Ezek a kertévék leszarják a nézőket és csak a reklámbevétellel foglalkoznak. De megtaláltam az ellenszert: torrent + mediaplayer.
  • duke #22
    A fidesz ado csokkentest igert, remelem a tv2 es az rtlklubbal fogjak kezdeni.
  • gombabácsi #21
    jé mennyi hozzászólás
    az emberek habzsolják, sőt kétpofára tömik magukba a sorozatokat
  • AZTA #20
    Neked kihagy az agyad olvasáskor vagy mire szeded a gyógyszereket? Az már legalább kiderült hogy látens bk fan vagy :D
  • shenmuedc #19
    Hát az NCIS-nél még tényleg a barátok közt is jobb, pedig annál kevés szarabb dolog van a világon.