Szekeres Viktor

Idén 40%-kal több celebet kínál a TV2 és az RTL Klub

Eljött a Nap, Amire Mindenki Várt, visszatér Magyarország két kedvenc csatornájára az összes régi siker, és új műsorok is érkeznek, hogy a régieket eltegyék láb alól.

Bizony, nem titok, hogy az új műsorok kettő céllal kerülnek a tévéképernyőkre: egyrészt minél több nézőt akarnak a tévék elé ültetni, másrészt a konkurens produkciókat akarják elföldelni velük. Éppen ezért nem csoda, ha minden ősszel (és tavasszal) új szuperprodukciók várják a startot, hogy aztán sikert arassanak vagy elvérezzenek a küzdelemben.


Augusztus 31-én persze még csak az első menet kezdődik el a kereskedelmi tévés bokszmeccsben, hiszen mindkét csatorna tartogat még nagyágyúkat a további hetekre is, de az biztos, hogy jó pár műsor már ma folytatódik, ráadásul milliós nézőtáborral rendelkező nagy kedvencekről van szó, a Mónikáról, Joshi Bharatról, a Barátok köztről és a Jóban rosszbanról. Sőt, a tavalyi évad egyik nagy sikere, a Vacsoracsata is új részekkel jelentkezik, a 10 éves Heti hetes sztárjai fognak főzni abban a reményben, hogy Vágó István új műveltségi vetélkedője már a startnál megbukik.

A Bajnokok Ligája mellett a TV2 legnagyobb dobásának számító, külföldi licenc alapján készült Párbajt 19.05-től kerül adásba minden hétköznap, a a játék különlegessége, hogy ezúttal nem egy játékost fog a játékmester kalauzolni, hanem két játékos fog egymás ellen küzdeni az első rossz válaszig, a 25 milliós főnyeremény reményében. A csavar, hogy a kérdésekre adott négy válaszlehetőségből nem csak egyet, hanem akár mind a négyet is megjelölhetik, ha taktikázni akarnak.


Ugyancsak TV2-s produkció lesz a Celebműszak, mely minden nap 20.50-től lesz látható napi 15-20 percben. Ez az a műsor, amely megmutatja, hogy a celebek, a náluk sokkal híresebbek és rátermettebbek tudnak-e boldogulni átlagemberként. A sztárok olyan alantas munkákat fognak végezni, mint a bolti eladás, a mentőzés és az állatkerti gondozás, az első héten hazánk jelesei közül Zana Zoltánt, Balázs Klárát és Szőke Andrást láthatjuk.

A csatorna további nagy durranásait, mint a Till Attila műsorvezetésével készülő, celebekkel versenyzős Sztárral szembent vagy az új Knight Rider-sorozatot és a Harper-szigetet a későbbiekben fogja bemutatni. Az RTL sem teríti ki minden aduját már az első héten, hiszen a havonta egy adással jelentkező, bulvárlapok által beharangozott celebes Legyen ön is milliomos! Fábry Sándorral vagy a Csillag születik új szezonjának kezdete még arrébb van, de jövő héttől már bevetésre készen fog állni Cooky és az új Kész átverés! És ne feledkezzünk meg a Benkő feleséget keres című valóságshow-ról, mely ugyancsak készül rohamtempóban.


Az m1 ősszel leginkább a fiktív műfajra fog szavazni, hiszen Mátyássy Áron Átok című 4 részes minisorozatát fogják bemutatni, valamint a háromszor 50 perces Géniusz, az alkimistát, melyet már úgy is emlegetnek, mint a magyar Da Vinci-kódot. A Viasat 3 három saját produkcióval is jelentkezik a sorozatözön mellett, a Meztelenül is szép vagyok licenc alapján készült, önbizalomnövelő reality nőknek, a Mesterszakácsban pedig az ország legjobb amatőr séfjét fogják keresni.

Az az újdonságok számán látszik, hogy a gazdasági válságnak köszönhetően jóval kevesebb lesz az újonc, mint egy éve, azonban a mennyiség hiányát remélhetőleg ezúttal minőséggel sikerül kiváltani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #117
    "visszatér Magyarország két kedvenc csatornájá"

    attól függ kinek kedvenc, józan ember nem fertőzi magát ezekkel
    főleg a zsidó származású Vágóval..
  • Atisz #116
    Picit erősen fogalmazol: nem biztos hogy buta, inkább alacsonyabb végzettséggel rendelkező (ez tény). Mindazonáltal sokan szórakozásból is nézik, vagy mert "nincs más".

    A politikáról meg annyit, hogy - hála Istennek - egyre több fiatalt érdekel a politika, amiből - tegyük hozzá - baj nem lehet. A politika iránti túlzott érdeklődésnek ugyanis nincs hátulütője (ha csak valaki nem gyűlölködés miatt politizál - sajnos vannak ilyenek), a felelős gondolkodás - amit a politikával való foglalkozás velejárója - pedig nagyon hasznos dolog.
    A mai helyzetben óriási luxus lenne, ha nem törődnénk a politikával (Svédországban megtehetnék - érdekes módon ennek ellenére náluk mégis rengetegen járulnak az urnákhoz parlamenti választásoknál), persze ha megfigyeljük, láthatjuk, hogy ez is csak az egyik oldal érdeke (hogy melyiké azt úgyis mindenki tudja), hogy elidegenítse az embereket a politikától.
  • reaper4 #115
    ". Ez az a műsor, amely megmutatja, hogy a celebek, a náluk sokkal híresebbek és rátermettebbek tudnak-e boldogulni átlagemberként. A sztárok olyan alantas munkákat fognak végezni, mint a bolti eladás, a mentőzés és az állatkerti gondozás, az első héten hazánk jelesei közül Zana Zoltánt, Balázs Klárát és Szőke Andrást láthatjuk. " milyen cikk ez már? minket lehülyéz a "celebek"-hez képest pl.: pákó. + alantas munkák: "bolti eladás, a mentőzés és az állatkerti gondozás". hát az anyád.
  • Atees1987 #114
    Igen ám csak tudod az az ember aki ilyen 'celeb' műsorokat néz, az olvassa a szennylapokat nagy szeretettel, mert egyszerűen érdekelté tették az ezek emberek magánéletét is, nem elég nekünk az ami a Tv-ben megy, még a pletyka is kell.
    A politika tényleg nem valami jó választás, én magam sem szeretem, csak 1 példát akartam mondani a sok más, 'talán' 'értelmesebb' műsor közül amit lehetne nézni ezek helyett. Persze ha valaki szórakoztatásra vágyik, nem ismeretterjesztésre akkor megnéz egy szórakoztató műsort, de semmikép sem ezeket. Szánalmas ami itt a magyar kereskedelmi TVkben megy. Nem értem h eme műsorokban mi lenne a szórakoztató, nálam máshol kezdődik a dolog.
  • winnie #113
    "Én csak annyit tudok hozzászólni a témához hogy a buta ember néz 'celeb' műsoroka"

    Én csak annyit tudok hozzászólni a témához hogy a buta ember szerint néz csak a buta embert 'celeb' műsorokat.

    "Vajon miért nem nézünk Politikai, ismeretterjesztő műsorokat?"

    mert senkit sem érdekel a politika. hálistennek. csak a kevés párt fanatikusait, de a legtöbb ember erősen politika ellenes.

    ha pedig ismeretet akarsz, akkor olvasol. ugyanannyi idő alatt több tudást fogadsz be. tévében csak buta, izé, lusta ember néz ismeretet. aki azt akarja, hogy elmondják neki, mit érdemes tudnia.
  • Atees1987 #112
    Én csak annyit tudok hozzászólni a témához hogy a buta ember néz 'celeb' műsorokat, azok akiknek nincs túl izgalmas és érdekes magánélete, és így próbál vajmi csekély szint vinni a hétköznapokba. Az embereknek nem igazán erre van szükségük, ezekből nem lehet tanulni semmit, csak a hülyeséget, mert sajnos erre kíváncsi a többség. Legyen az Mónika Show, VV, BB, ...
    Apropó, mostanság láttam h reklámozzák a Mónika Showt, hát nem is tudom milyen jelzőkkel illessem, mintha valami hatalmas színpadi drámát adna elő a kisebbség, hát komolyan mondnom, szánalmas. És ez érdekli az embereket, hogy 12 nemnormális hogy tengi az idejét egész nap bezárva 1 házba? ez lenne a való világ? ilyen? ez kell nekünk nézni?
    Vajon miért nem nézünk Politikai, ismeretterjesztő műsorokat? mert a körülmetélteknek ez az érdekük, hogy hülyítsék az embereket, félrevezetni, elvonni a figyelmet attól a ténytől h az ország belülről rohad.
  • Atisz #111
    Hát elég sok. Majka, Anikó pl. még nekem is egyből beugrik.

    A Bódi családot nem véletlenül írtam családnak és nem Gusztávnak, mivel ok, hogy ő zenél, de minek celebstátuszba emelni a feleségét, pereputtyát... ennyi erővel bárkinek a bárkije lehet celeb.
    Megint eljutottunk oda hogy nem az a lényeg, hogy ki vagy, mit tudsz, hanem hogy felkap-e a média avagy sem - és ez a baj (már ha tényleg mindenáron ezen csatornák ezen műsorait akarod nézni).

    A tv-zéses témával ne haragudj, de nem értek egyet. Egy gépbeállítói munkakör a maga 3 műszakával nekem valahogy "keményebb melónak" tűnik, mint a tv-zés. Persze tudom lehet diverzifikálni, de épp az a poén, hogy egy senki bemondót celebbé tesznek, míg pl. egy tényleg kreatív programigazgatót az ismeretlenség jótékony homályában tartanak.

    Az érdeklődést generálják, olyan ember felől nehéz érdeklődni akit be sem mutatnak...
  • winnie #110
    nem neked kell mondanod, de akkor mondj olyan bb/vv szereplőt, aki celebstátuszban van. a mentalista felfedezettek mind gyakorló bűvészek, de megint csak: egy bukott műsorból nem tudsz felemelkedni, egyikről sem fogsz igazán olvasni újságban, nem fogod látni őket tévében.

    a bódi családot nem is értem. bódi guszti eszméletlen sikeres énekes. a riporterek és bemondók meg főképp letették a munkájukat az asztalra, a tévézés az egyik legkeményebb meló.

    "Ha egy totál érdektelen senkit futtatna a 2 legnagyobb kereskedelmi tv közül az egyik (mint ahogy sokszor most is teszik :))"

    nem szokták tenni és nem lenne fokozott érdeklődés, max egy ideig, hogy "ki ez?". ez az elmélet sokszor sokféleképp megbukott, csak azok hisznek benne, akik szerint a közönség zombi, márpedig, aki "hisz", az is a közönség része.
  • Atisz #109
    Mondjak párat? :)

    BB/VV szereplők, Bódi-család, Mentalista-"felfedezettek", a különböző saját csatornájuk által felfuttatott riporter/bemondó celebek... (a válogatáshoz az rtlklub.hu és a tv2.hu oldalakat vettem igénybe)

    Egyébként meg a közönség nem magától érdeklődik a "celeb" iránt, hanem mesterségesen generálják az érdeklődést. Ha egy totál érdektelen senkit futtatna a 2 legnagyobb kereskedelmi tv közül az egyik (mint ahogy sokszor most is teszik :)), akkor már másnap aziránt az ember iránt is fokozott érdeklődés lenne tapasztalható.
  • winnie #108
    "Ráadásul fele az emlitettek közül, még egy kolbászos kenyeret se tett le az asztalra... "

    ezen mindig ledöbbenek. mondj 10-et, nem, 5-öt, nem, 3-at, aki nem tett le semmit. (mondjuk ez is baromság, hiszen miért kell letennie valamit is valakinek. az bőven elég, hogy eléri, hogy a közönség érdeklődjön iránta.