Szekeres Viktor

Itt a legújabb Knight Rider-sorozat

Új Knight Rider-sorozat készült és nálunk a TV2 fogja bemutatni a szériát felvezető filmet, melyben KITT szinte Transformers tulajdonságokkal bír.

Amerikában nem is olyan régen új trend kezdett hatni a sorozatkészítőkre, minek hatására régi, kedvelt szériákat élesztettek fel. Nem egy, nem is két ilyen újjágondolás született elég csak a Bionic Womanre vagy éppen a Knight Riderre gondolni, de az őszre tervezett sorozatok között is megtalálható a modern Rockford Files vagy a Hawaii-Five-O.


Az NBC a Knight Rider esetében azonban nem csapott bele azonnal a lecsóba, a csatorna viszonylag óvatos volt az újragondolt Knight Riderrel, hiszen egy tévéfilmmel próbálta tesztelni a nézői kíváncsiságot. A tévéfilm viszont akkora siker volt, hogy azon nyomban nekiálltak a sorozatot megtervezni. Szóltak is annak a Gary Scott Thompsonnak, aki korábban a Las Vegas sorozatot készítette 5 éven át, de a Halálos irambant is ő jegyezte. Thompson pedig jött, látott és sok mindent megváltoztatott a viszonylag hűvös kritikusi fogadtatással bíró filmből, mire elkészült a sorozat.

Éppen ezért elég nagy lesz majd a kontraszt, ha május közepén a TV2 szombat délután, fél ötös kezdettel elkezdi az "igazi" Knight Rider-sorozatot sugározni, hiszen április 24-én és május 8-án a csatorna először a felvezető filmmel fog nyitni. Ki tudja, talán éppen az eszközölt változtatások juttatták oda az új Knight Ridert, hogy mindenféle túlélési esély nélkül kerüljön képernyőre, hisz a februári film után a szeptemberi premierrel szinte azonnal megbukott a projekt. (Összehasonlításul: a felvezető filmet még 12,5 millióan nézték, azonban a sorozatra alig maradtak 6-7 millióan.)


Az új Knight Rider (illetve a film) az eredeti KITT készítését követő 25. évben játszódik. A történet szerint KITT szülőatyja egy új KITT-tet tervezett (akinek a hangmembránjai Val Kilmer baritonján rezegnek - nálunk Versényi László tér vissza a legendás szerepre), csakhogy vele titokzatos fegyveresek végeznek. Kisvártatva összegyűlik egy csapat, melyben a tervező lánya és egy Michael Knight-utód, bohém, ex-kommandós srác megpróbálja kideríteni, hogy kinek és mit vétett a meggyilkolt öreg tudós.

A film, melyben a valódi Michael, David Hasselhoff is feltűnik, egy sokkal több kunsztra képes KITT-et mutat be, akit a sorozat valódi kezdésére nanotechnológiával még jobban felturbóznak, hiszen manapság egy beszélő autó egyáltalán nem számít nagy dolognak. A több alakot is felvenni képes fekete kocsi ráadásul a régi Pontiac helyett ezúttal a régi rajongók legnagyobb szomorúságára immáron Ford márkanév alatt fut, egy Mustang képében.


A sorozat azonban, minden későbbi trükk ellenére (szereplők kiírása, a történetek könnyedebbé tétele) nem tudott elmozdulni a gyenge nézettségi szintről, s ez azt jelentette, hogy az első évad 17 epizódját követően az NBC nem kért a folytatásból, a legújabb Knight Rider-felélesztési kísérlet is hamvában holt el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • warnjames #36
    pedig pont az volt a jó.. a jó öreg májkül nájt, jog és igazságért alapítványtól meg kitt :D az új annyira már nemadja :/
  • winnie #35
    ".amugy meg tényleg bejön még valakinek a csávó aki a kocsijával beszélget na ne má......"

    az a régi sorozat volt, de persze, ha neked ez is csak erről szólt, akkor..., hát, igen.
  • Merces #34
    .........a kisérlet résztvevőinek kilencven százaléka pedig határozottan állitotta ,hogy jobb minőségű.........na ezeknek azt mondták hogy HD t néznek pedig kurvára nem.....amugy meg tényleg bejön még valakinek a csávó aki a kocsijával beszélget na ne má......
  • bippo #33
    "ha pedig a fos sd minosegu tv2-n adjak le, ez az egy elony is teljesen elveszik es nezhetetlen szar lesz,"
    "szanalom. ezt a sorozatot vagy hd-ban kell nezni, vagy sehogy."
    "nem is mondtam hogy nem elvezheto. csak azt hogy SOKKAL KEVESBE elvezheto, mintha hd-ben nezned"

    :) Na mindegy.

    Amúgy én abból a kevés részből, amit láttam, párat HD-ben, párat SD-ben néztem. HD-ben persze jobb volt, de végül nem a felbontáson múlt, hogy nem néztem tovább.
    Még egyszer azt tudom mondani, tv2-n elég lesz a sima is. Ott amúgysem az agyontömörített változatot adják le, (amit mi láttunk) így nem olyan gáz a minőség. 40colos LCD-n tényleg nem szép a tévéadás, de mondjuk egy 51/72centis CRT-n nincs vele semmi gond.
  • 5c0rp330n #32
    neked meg valami hd-komplexusod lehet. manapsag abszolut nem sznob dolog a hd, barmilyen kozepkategorias keresetu ember nehany honap felrerakassal ossze tud hozni egy alap hdtv-re.
    "de ha nem nagyfelbontású attól még élvezhető"
    nem is mondtam hogy nem elvezheto. csak azt hogy SOKKAL KEVESBE elvezheto, mintha hd-ben nezned, mert ez a sorozat elegge erre van kihegyezve.
    a szaroddal is elvezheto a falrafesteni, ettol meg ertelmesebb es elvezhetobb dolgokat is lehet csinalni.
  • bippo #31
    Mostanában én is próbálom HD-ben nézni a sorozatok egy részét, de nem halok bele, ha SD-ben nézem meg. (ha türelmetlen vagyok, akkor az hamarabb lejön :) )
    Az nem igaz, hogy a nem HD miatt lenne fos. Tévében meg amúgyis tökmindegy, egy jó tévén az SD is jó. (nálunk az albiban ezeréves Sony TRinitron CRT, tűéles a képe).
    Ha valakinek az olcsó, de nagyméretű LCD-jén fos az SD, az nem a Knight Rider hibája. (mondjuk tény, hogy a HD mégiscsak jobban néz ki, de nem ezen múlik).
    Amúgy a sorozatot én is kb.4. részig bírtam csak.

    Viszont szar szinkronnal szerintem lehet rontani egy sorozaton. Találkoztam már olyan szinkronnal (most csak olyanról beszélek, aminek nem ismertem az eredetijét), ami rontott az élvezeti értékén, igaz, ott a sorozat maga sem volt valami nagy eresztés.
  • goger #30
    " szanalom. ezt a sorozatot vagy hd-ban kell nezni, vagy sehogy."

    én már teljesen rosszul vagyok ezektől a HD mániás sznoboktól akik úgy terjesztik az "igét" mint vmi jehova tanúi, hogy semmi más nem jó csak az. mondd már meg légyszives h annó csak msot 2 filmet mondok de írok még vagy 50 et 1 perc alatt ha akarod mondjuk legyen 1 terminator 2, star wars részek. hol volt akkor hd és ezekhez képest hány millió ember rajongója lett és hány millió embernek nyújtott olyan élményt ami a mai napig nem hunyt ki.
    ez a hd mánia egy nagy sznobság és aki hangozatja állandóan az a felsőbbrendűségét akarja kinyilvánítani. egy film nem attól lesz jó h tököréles képen nézed hanem a sztoritól és egyéb megvalósításoktól (kameramozgás effektek stb) de ha nem nagyfelbontású attól még élvezhető, főleg egy sorozat. ű

    "az animációk hatásvadászak, nem realisztikusak, ráadásul a minőségük kb. egy Xbox360 grafikai színvonalán vannak. "

    egyébként nem is tudom miért vár bárki egy sorozattól oylan látványt mint egy 100millió dolcsis mozifilmtől. ez nekem egy újabb rejtély.
    és mégegy gondolatra reagálok. külföldön rengeteg oylan sorozat van ami sikeres itthon leadta a retek vagy tövökettő és senkit nem érdekelt mert a nagy többségnek a maónika kell csak meg jancsibarát. talán ezt képesek még felfogni a lebutult emberek, amin gondolkozni kell azt már nem.

    csak h a sorozatról is mondjak vmit: megnéztem az első 4-5 részt, még tetszett is de annyira nem h tovább is nézzem, ettől függetlenül nem mondom h rossz de ha van jobb márpedig van akkor inkább azt nézem ezért nem folytattam.
  • napimester #29
    Zura ez a Mustang
  • 5c0rp330n #28
    ez nem raeroszakolas. ennek a sorozatnak legalabb a haromnegyedet kizarolag a latvany adja: sztori, barmi mas benne minimalis, masodlagos (latvanyban sem olyan baromi eros egyebkent, de masban meg annyira sem). tehat ha valaki ezt valami undorito sd sugarzasban nezi az eredeti felbontas tizedeben, az kb olyan lenne mintha egy cukorkat venne, de nem bonthatna ki, csak nezhetne: pont a dolog lenyege veszik oda. manapsag a hd-nek nem "felvagas"nak kene lennie (mint 5 evvel ezelott), hanem alapveto dolognak, mindenhol.
    az eredeti hangnal pedig biztosan szarabb a szinkron minden esetben, ami biztosan visszavesz az elmenybol. az utobbi idokben a magyar szinkronok pedig kb kivetel nelkul kritikan aluliak voltak, igy ez sem egy utolso szempont.
    meg kint sem volt nagy sikere a dolognak hd-ben, ha itthon komolyan sd-ben akarjak lenyomni a szokasos szinkronnal (igy az alapbol sem top sorozat nezhetoseget meg kb a harmadara degradalva), akkor kar is elkezdeni sugarozni a dolgot, mert bukni fog az egesz.
  • hdo #27
    " ... (Összehasonlításul: a felvezető filmet még 12,5 millióan nézték, azonban a sorozatra alig maradtak 6-7 millióan.)"

    Ezek a számok egyáltalán nem meglepőek. 12,5 millióan voltak kíváncsiak a rebootra, ebből kábé 5 millióan azt mondták hogy nem kell nekik ez a szar, köszönik szépen!

    Mikor tavaly nyárt megelőzően volt ez az írósztrájk, a nagy sorozat megszűnések stb. akkor valahogy rávettem magam hogy megnézzem a sorozatot is ... hát akkora észveszejtően nagy böszmeség volt, hogy éreztem ahogy az agysejtjeim küzdenek az életben maradásért! ... najó, azért azon kicsit húztam a szám szélét, hogy miért éppen akkor állították le mikor már végre valami jó is sülhetett volna ki belőle, és a színészek is látszottak már megtanulni hogy kell szerepet játszani.