44
  • Molnibalage
    #44
    Akkor olyan előfizetésesen lehet majd elérni, mint kábeles TV-t. A mai rohadó világba tudod, hogy ki fog a TV adásidejéhez igazodni. És tutira nem. Többek között ezért IS szoktam le róla. Egyetem alatt szinte soha nem voltam otthon, a maradék időmet meg úgy osztottam be, ahogy...
  • zetortraktor
    #43
    Ha megnézzük, hogy te milyen szar filmeket és másorokat nézel, akkor kissé röhejes ez a komment. Bagoly mondja verébnek?
  • nagylzs
    #42
    több mint 2 éve nincs TV-m és nem hiányzik.
  • Laza
    #41
    "iszen dupla részekkel visszatér Magyarország egyik legnézettebb főműsoridős, napi szappanoperája, melyben végre kiderül, kit talál el a titokzatos merénylő golyója."

    Ne már ... ezt a gagyi sz@rt tényleg nézi valaki? Milyen emberek között élünk?? .....
  • dyra
    #40
    "a te világodban egy random család elvonul a lakás 4 zugába és internetezik. a való világban a család néhány tagja leül a tévé elé és ejtőzik, beszél, laptopozik. a tévézés nem kicsit társas elfoglaltság, sok családnál az egyetlen, ami összehozza őket 5 óra után, miután vége a melónak."

    ezen nagyon jót nevettem. Miről beszélsz? Átlag Magyar családban minimálisan 2 TV van. Hol ülnek ők össze a TV előtt? Megmondom hol ülnek össze a TV előtt a focimeccsek előtt a kocsmában.

    "én sosem néznék például, de rengetegen, mág azok közül is, akik letöltenek, dettó tévéznek. én is érveltem azzal errefele, hogy mennyivel jobb, ha az ember sajátmaga dönti el, mi legyen a tévében, de az már-már a kultúra része, hogy a néző a tévéra bízza magát."

    menj fel egy torrent oldalra és nézd meg, hogy egy egy népszerűbb sorozatot hányszor szedtek le és mennyi tolják éppen vissza. Torrent oldalból meg igencsak sok van. Mostanra több százezer ember így néz sorozatokat. Tagadhatod, hogy ez nem igaz, csak attól nem lesz igazad.

    A nézettségi adatokról meg annyit, hogy a foci Világbajnoki döntőt rendere elveri a Barátok közt. Azt hiszem ezek után nincs miről beszélgetni. VB döntő alatt megáll az élet mindenhol, erre egy szerencsétlen mérési módszernek köszönhetően kihozzák, hogy a Barátok közt nézettebb. Ezek után mi a büdös fenéért higgyem el hogy a nézettségi adatok a valóságot tükrözik?
  • zetortraktor
    #39
    "Ue érvényes a mozira. A látogatók számának csökkenésével egyenes arányban csökken az értékelhető produkciók száma."

    Mármint fordítva. Ezerszer inkább sok mai film, mint béna régi filmek, amik közül vannak ugyan kiemelkedőek, de azért mai szemmel a legtöbb nagyon gagyi. Elég megnézni pár éves toplistát.
  • B0nFire
    #38
    Azért ne felejtsük már el, hogy azért vannak _tévéműsorok_ a neten, mert vannak akik nézik is a tévét, és ezért a hirdetők fizetnek, így a tévék megélnek és tudnak _nekünk_ további műsorokat gyártani.

    Na most, ha mindenki leszokik a tévénézésről, akkor a hirdető nem hirdet rajta, a tévé meg csődbe megy, és nem készít több tévéműsort.

    Hollywood dettó. Ha nincsenek tévénézők, nem készülnek _tévésorozatok_ sem, hiszen a sorozatokat 99%-ban nem mozi- hanem tévéforgalmazásra szánják.

    Ue érvényes a mozira. A látogatók számának csökkenésével egyenes arányban csökken az értékelhető produkciók száma. Számomra ez nyilvánvaló. És nem csak Hollywoodon látszik ez. A 80-as években rengeteg jobbnál-jobb francia, olasz, cseh és egyéb vígjátékot gyártottak. Az azokban szereplő színészek jó része még mai is aktív (lehetne), mégsem készülnek jó filmek, vígjátékok. Amit ma vígjátéknak neveznek, az az amerikai szarós-fingós, "trágárkodunk, oszt jó poén lesz"-filmek, melyek engem egyre kevésbé érintenek meg.

    A hollywoodi Marvel-dömping meg már igencsak csapkodja nálam a biztosítékot, meg az idióta CGI animációs filmek. Szinte nincs is más.

    Szóval maradjunk annyiban, hogy jó az, ha még sok "agyhalott" nézi a tévét, addig ugyanis nekünk is van mit letölteni.
  • Gerhard
    #37
    Középiskolás koromban kezdtem leszokni a tv-ről (azelőtt nagyon néztem). Elkerültem egy másik városba, és a kollégiumban nem nagyon volt lehetőség rá. Egy év múlva iskolát váltottam, akkor gyakrabban néztem, de már nem olyan sokat, mint általánosban.
    A főiskolán abszolút nem volt tv-m, nem is hiányzott. Azóta jól megvagyok nélküle. bocsánat! Tv-m van, csak adás nincsenrajta. Letöltök egy filmet a netről, kiírom újraírható dvd-re, és viszonylag jó minőségben megnézem azt a sorozatot/filmet/dokumantumfilmet, ami érdekel.
    De ez sem olyan gyakori már. Inkább olvasok, kirándulok, biciklizek, focizok, stb. Eljutottam odáig, hogy az esti filmezéseken kívül csak a sportközvetítéseket nézem tv-n. Azt is a kocsmában, baráti társaságban.

    Időnként megfordul a fejemben, hogy miért nem nézek tv-t? Ilyenkor átmegyek a szüleim szobájába, ott nézem a dobozt fél óráig, és megkapom a választ a kérdésemre.
  • sanyicks
    #36
    csak sima discovery van errefelé (más csak digitális meg iptv-n lenne az is extra csomagban, de kösz nemkell tekintve hogy jóval drágábbak/tv mint az analóg),
    amin pedig 5 percenként reklám van, nézhetetlen.
  • crissprivat
    #35
    16/9 -es képarány lassan 2011 végén. Hát,nem kapkodták el a fiúk.
  • asgh
    #34
    Ez nem TV kérdése: ha valakit érdekel egy sorozat, akkor szeretné megnézni a következő epizódot. Ami változott, az a média: most már semmi értelme TV-ben nézni a sorozatokat.
    Ami a függés részét illeti: a folytatásos történetek követése nem függés. Ahogy a BL, Forma1 stb. végignézése sem az, pedig ott is megnézik az ismétlést, akik kihagyták. Persze mindent lehet egészségtelen mértékben csinálni, de ezért értelmetlen adott műfajokat kipécézni.
  • kalapos01
    #33
    Ennyit a tévéről? Azért a barátnőd még mindig a rabja. Nem semmi függés, hogy ha kihagy egy epizódot, akkor azt muszáj megnéznie utána.
  • asgh
    #32
    Nemrégiben a barátnőm kihagyott egy epizódot a Bones-ból, másnap leszedtem HD-ban magyar szinkronnal. A letöltéssel együtt hamarabb végignéztük (HD minőségben!), mint ha TV-ben láttuk volna, mert nem volt közben reklám, híradó, kenó sorsolás, "üzenet", valóságshow, sztármagazin összefoglaló és 3szor ismételt műsorajánló. Ennyit a TV-ről.
  • Miller66
    #31
    Az előbbi szpotban elfelejtettem, nem nézek sportot sem de ha valami eredmény érdekel (nagyon elvétve érdekel) a neten rajta van. Abba nem akarok belemenni miért nem érdekel...
  • nextman
    #30
    Mondjuk sportot eleg nehez nem tv-n nezni. Vannak streamek, de az nem mindig, es neha szar minosegben.
    Ennek ellenere nincs tv-m, szombaton meccset akartam enzni, elmentem kocsmaba, es megneztem ott a tv-n:)
  • Miller66
    #29
    Az internet sem jobb mint a TV, de tudok szelektálni, nem olvasok bulvár könyveket és sajtót sem, van elektronikus könyvolvasóm és több száz papír könyvem, megválogatom mit olvasok. A TV, a reklámok miatt nem érdekel, főleg az iszonyatosan ordító reklámok miatt. Igazából nem jelenthetem ki, hogy rossz a TV, csak ebben a formában egyelőre nem érdekel. Lehet majd lesz olyan időszak is, amikor nézni fogom megint. Vannak remek műsorok, amiket a TV nélkül is meg tudok nézni :-)
  • kalapos01
    #28
    Ahelyett, hogy igényes tévéműsorokat nézel, internetezel (mert az jobb) és szar bulvárkönyveket olvasol (mert az jobb). Akkor most neked jó? Ezt csak azért írom, hogy felejtsd el azt, hogy a tévé rossz, a könyv meg jó, mert épp úgy van remek tévéműsor, mint pocsék könyv.
  • Miller66
    #27
    fél éve úgymond TV-mentes vagyok, és nem hiányzik egyik műsor/csatorna sem.
    internet bőven elég, és még a remek könyvekre is van időm. nem kell rohanni a TV miatt mert kezdődik valami...
  • Molnibalage
    #25
    2005 táján szereztem be tuner kártyát. No, onnantól fogva és TV elé le nem ültem. Mert talán egy 4-5 fős családban elég nehéz összelőni, hogy ki mit akar nézni és mikor. Pl. a tenszit rajtam kívül senki sem nézte.

    3 éve már az sincs. Egyáltalán nem hiányzik már a TV. A híradóból is annyit "látok" (hallok), ami átszűrődik a nyitott ajtón...


    Tuner kártyával is max. az HBO / Natgeo duó ment, néha egy-két sorozattal, de egy idő után már az sem. Netről gyorsabb és jobb is a minőség. A magyar TV-k képminősége olyan pocsék és zajos - pedig hozzánk kábelen jön minden - hogy a 6-8 évvel ezelőtt 640x480-as felbontású videók közelébe sincs sem élesség, sem képminőség tekintetében. A gépemen HD-ben nézek sorozatot, akkor amikor akarom.

    Igazából számomra rejtély, hogy még ki fog hagyományos TV-t használni és meddig...
  • duke
    #24
    Egy olyan csatorna van ami jo, es nincs rajta reklam. A Discovery Science . Persze attetelesen ott is van reklam, mert kutyuparadeban sok ceg termeket bemutatjak. De egy fenykepezogep, vagy egy gps tesztelese, azert meg sem olyan sulyos, mint egy uvolto mosopor, vagy gyagyas dezodor reklam.
    Gadget Show
  • winnie
    #23
    "Add össze egyszer ha teheted és látni fogod, hogy 6 - 7 millió Magyar TV -t néz esténként"

    add össze te. nem nagy művészet veszel este egy bármilyen műsort (szerda. house), veszed a közönségarányát és nézőszámát (632e, 15,3%) és felszorzod. és rájössz, hogy elég nagy butaságot írtál)

    a te világodban egy random család elvonul a lakás 4 zugába és internetezik. a való világban a család néhány tagja leül a tévé elé és ejtőzik, beszél, laptopozik. a tévézés nem kicsit társas elfoglaltság, sok családnál az egyetlen, ami összehozza őket 5 óra után, miután vége a melónak.

    "Sorozatot, Filmet a paraszt nem néz TV-n mert letölti és megnézi reklám nélkül."

    én sosem néznék például, de rengetegen, mág azok közül is, akik letöltenek, dettó tévéznek. én is érveltem azzal errefele, hogy mennyivel jobb, ha az ember sajátmaga dönti el, mi legyen a tévében, de az már-már a kultúra része, hogy a néző a tévéra bízza magát.

    nincs ebben semmi parasztság - max a részedről, hogy másokat parasztozol.

    "Érdekes kvíz műsorok sincsenek már a nagyon okosak rég neten játszanak, meg amúgy is Vágó nélkül eleve bukta."

    az elmúlt időszakban inkább vágó nélkül volt siker - vágóval meg bukta.

    "Szerintem barom nagy kamuzások folyank itt a nézettséggel kapcsolatban."

    csak nem vagy képben annyira, mert magadról és a környezetedről van fogalmad, és meg sem fordul a fejedben, hogy másképpen is élheti az ember az életét.
  • dyra
    #22
    nehezen hihető, hogy az Internet korában olyan nézettségi adatok vannak amilyenek. Add össze egyszer ha teheted és látni fogod, hogy 6 - 7 millió Magyar TV -t néz esténként. Ez KB vicc. A nézettségi adatoknak KB a fele lehet igaz.

    Sorozatot, Filmet a paraszt nem néz TV-n mert letölti és megnézi reklám nélkül. A Bulvár meg a celeb baromságok vonzzák az idiótákat na de ők sem lehetnek olyan sokan. A híradók, most , hogy le lettek szabályozva sokkal unalmasabbak mit voltak tized annyi a vért. Érdekes kvíz műsorok sincsenek már a nagyon okosak rég neten játszanak, meg amúgy is Vágó nélkül eleve bukta. Forma 1 még meg az idételen szappanopera sorozatok vannak még. De a szappanopera tipikusan nőket érdeklő szarságok, férfit nem ismerek aki ilyesmiket nézne. Az Internet korában este nem csak TV-t lehet nézni hanem a neten szinte bármit. Szerintem barom nagy kamuzások folyank itt a nézettséggel kapcsolatban.
  • sanyicks
    #21
    hol lehet kábeltvn igényes szórakoztató műsorokat nézni? Nálam 50 csatornából egy se nézhető... ha lenne nézhető, akkor az olyan adón van ahol 10 percenként 5 perc reklámblokkok vannak, és a 2. után kirepül a számból a "na menjetek a picsába inkább netezek" mondat.
  • FoodLFG
    #20
    Azaz!
  • philcsy
    #19
    Nem, demokrácia. :)
  • sanjero
    #18
    Jó lesz az ÖsszeEsküvők?
    * Nem tudom, majd kiderül.

    Ez milyen szavazás már??? Csak egy választási lehetőség van!!! :)
  • ktamas74
    #17
    Sajna én egy kicsit későn kapcsoltam, mert csak 2005 végétől nem nézem az országos csatornákat. Amúgy egyetértek, agymosó nézhetetlen sz@rok. Hála Istennek kábelen igényes, szórakoztató műsorokat lehet nézni. Azon csodálkozom, hogy ha valakinek 80-nál több az IQ-ja és rá tud szánni 3-4e Ft-ot kábeltévére havonta, az miért nézi egyáltalán ezeket.
  • senki687
    #16
    A sok reklámtól nézhetetlen ez a csatorna is. Teljesen mindegy, hogy mit sugároznak, mert ha a reklámnál nem kapcsolom át másik csatornára, akkor elalszom a reklám alatt és általában a következő reklámnál ébredek fel, amikor ismét felhangosodik. Ha a műsorok között lennének a reklámok és nem a műsorok közben, akkor lenne értelme arról beszélni, hogy milyen műsort sugároznak. Lehet, hogy akkor még a reklámokat is megnézném.
  • duke
    #15
    "A TV2 megtalálta az RTL-verő stratégiát?"

    Kb 10 eve nem nezem ezt a ket szennycsatornat. Az uj tevemen mar, be sem allitottam.
  • shaddam
    #14
    Na a képarány megvan, ezentúl már csak a hd adás és az értelmes műsorok kellenének.
  • amozis
    #13
    Ebben az a hír, hogy az egyik riporterük még 4:3-ban bukott be...
    ...A többi majd 16:9-ben fog
  • IMYke2.0.0.0
    #12
    Jönnek az őszi filmek, és kapjuk is majd a jelzős cikk címeket.
  • H3nG
    #11
    legalább már leszokott a "Zúzos mozis augusztusunk lesz" meg az "Istenkirály mozis szeptemberünk lesz" címekről. Ez is vmi nem?
  • Szefmester
    #10
    Viktortól értelmes cikket, és kérdést vársz? Ő ezt gondolja, ezért neked is ezt kell gondolnod!
  • H3nG
    #9
    nem hiszem hogy sok sg olvasót érdekel a barátokközt vagy a jóban rosszban^^ és amíg ez így van addig elolvasom a commenteket is ^^ ien hírek mehetnek az origora... v az indexre
  • Chocho
    #8
    Az egyválaszos szavazás valami bug?
  • bojti
    #7
    Még egy ilyen igénytelen ( szenny )csatorna nincs mint a tv 2 . Unalmas , semmitmondó műsorok , béna műsorvezetők , saját gyártású műsorok napiszar celebekkel . A "hírműsora" leginkább a kékfényhez hasonlít . Valakit megölnek biztos benne lesz , megnézhetjük az áldozat melyik házban lakott , Magdinéni a szomszédból nyilatkozik stb... Ezzel persze magas nézettséget lehet elérni de maga a műsor azt sugallja a társadalom felé , itt csak aberrált gyilkosok , bűnözők élnek . Ez kinek jó ? Tényleg alig várjuk már az őszi szezont .
  • kiralysanyi
    #6
    Én már a következő őszt várom, amikor lejár a koncessziós szerződésük...
  • IMYke2.0.0.0
    #5
    Miért, volt a TV-ben...?
  • FoodLFG
    #4
    Jók a kérdések: nem.
    Attól még, hogy sok fasz / picsa ezeket nézi... Én még a cikket sem olvastam el.
    Legutóbb, amit TVben néztem, az a Firefly volt. Aztán leszedtem torretről, hogy jó minőségben is láthassam eredeti nyelven.