Szekeres Viktor

A TV2 befejezi legnézettebb sorozatait

Egy jó ideig sem az NCIS-ből, sem a Doktor House-ból nem fogunk új részeket látni, cserébe viszont más sikersorozatok képernyőre kerülhetnek.

Hogy állsz az NCIS-szel?
  • Szeretem, nézem.
  • Néztem, de már nem nézem.
  • Eleve nem is néztem.
Eljött megint a nyár, a nyárral együtt pedig a tévés uborkaszezon, aminek az első jele az, hogy egyes műsorok véget érnek a televízióban, pár tévésorozat pedig lepihen. A TV2 már több mint fél évtizede az állandóság jelképe lehet bizonyos sorozatokkal kapcsolatban, hiszen a csatorna legsikeresebb szériái, mint az NCIS, a Doktor House vagy a Született feleségek már legalább 6-7 éve vannak képernyőn. S, ha mindez nem lenne elég: mindhárom sorozat ősztől folytatódni fog Amerikában, így nálunk is minimum még egy teljes évadot biztosan a képernyőn töltenek.


A krimihétfőn az NCIS-ből a héten a 173. részt láthattuk, ami a nyolcadik évad tizenegyedik epizódja, ezzel vonul pihenőre a sorozat, azonban a franchise kedvelőinek kár lenne elszontyolodniuk, hiszen a 22:25-től kezdődő NCIS: Los Angeles jövő héten még jelentkezik egy új történettel. A testvérsorozat a 2. évad 6. részével fog búcsúzni nyárra, annak ellenére, hogy az eredeti tervek még arról szóltak, hogy a széria képernyőn marad egy ideig, talán azért, hogy elérjen az éppen aktuális szezonja közepére, hogy a két NCIS-sorozat év végén egy napon jelentkezhessen a fináléval.

Hogy állsz a Doktor House-szal?
  • Szeretem, nézem.
  • Néztem, de már nem nézem.
  • Eleve nem is néztem.
A TV2 szerdai sorozatnapjának ugyanis nincs külön neve, de ettől még mindenki tudja, hogy a Doktor House és a Született feleségek állandó sugárzási napjáról van szó. Mindkét sorozat a hetedik évad tizenharmadik részéig jutott el tavasszal, ami azt jelenti, hogy őszre 10-10 epizóddal számolhat a csatorna, azaz, ha karácsony előtt akarnak végezni a szériákkal, akkor októberig el kell húzni a visszatérésüket. Ez persze nem valószínű, hogy így történne, viszont augusztusi-szeptemberi kezdés esetén a sorozatok évadzáró epizódjaira és téli szünetük kezdetére már novemberben sor kerülhet - hacsak a TV2 programját tervezőknek nincsenek más terveik.


Az NCIS és a Doktor House rajongóinak azonban nem kell elkeseredniük, hiszen kedvenceik továbbra is képernyőn maradnak ismétlések formájában. Ez nem meglepő, hiszen évek óta ez a rendszer: ezúttal az NCIS ismételt epizódjait a 6. évad 3. részétől, míg a Doktor House részeit a 4. évad 14. részétől lehet látni minden hétfőn, illetve szerdán este 9 óra és fél 10 között. Hasonlóképpen ismétlésekkel fog jelentkezni az NCIS: Los Angeles, melyből első évados részeket nézhetünk újra, azonban a Született feleségekkel őszig nem találkozhatunk.

Természetesen új sorozatok, illetve sorozatepizódok is láthatóak lesznek a TV2 műsorán, hiszen a Született feleségek helyén szerdától már a Hawaii Five-0 című krimisorozat fog feltűnni maximum 10 héten át, hiszen az első évad tizenötödik részétől kerül műsorra az akciódús sorozat. A krimihétfőkön az NCIS és az NCIS: Los Angeles után 23:25-től ismét látható lesz a Különleges ügyosztály - Párizs című krimisorozat az első évad első részétől. Június 16-tól, csütörtökönként pedig egy igazi csemege kerül bemutatásra, a 70-es évek végén játszódó Szvingerek, mely, mint a címéből is kiderül, a meglehetősen szabadelvű szexuális erkölcsök virágba borulásáról (is) szól. A TV2 heti két részt ad le a sorozatból, az 1. és a 2. epizód kezdési időpontja: éjfél után 1:15 és 2:00.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ColemanV #8
    Csak megjegyzem, korrekciós céllal, hogy az NCIS, és NCIS:Los Angeles, tele van ilyen jelenetekkel.
    A karakterek folyamatosan cinkelik egymást. Bármelyik epizódot megnézed az NCIS-ből és szinte biztos, hogy elkapsz egy jelenetet mikor Gibbs lenyom egy csattanós tockost DiNozzo-nak :D
  • winnie #7
    CSI???? ahhoz azért nem sok köze van. nyomozós sorozat, de nem procedural, mint a csi, hanem karakterizálós, mint a bones vagy a castle. azokhoz jobban hasonlít. a csi-hez csak a nyomozás aspektusában (az ncis-ben nem is laborosok vannak, max 1.), de nyomozós sorozatok már a csi előtt is léteztek. ha esetleg hitech lenne, vagy elvetemült esetek lennének benne, akkor lenne más kapcsolódési pont is a csi-sorozatokhoz, de így..., annyira nincs.
  • Laza #6
    JAG és CSI keverék. Katonai ügyek közel CSI köntösben. De az az erőltetetten mindent tudó mindenkit lekezelő vezető unszimpatikussá teszi az egészet.
  • winnie #5
    nocsak, de vajon mit utánoz az ncis? az a jag-nek a spinoffja, de nem is hasonlít a jag-hez.
  • Laza #4
    Az NCIS szerintem borzalom ... annyira utánzat és erőltetett, hogy az már csodaszámba megy ... a CSI-ből is csak a Las Vegas-t és max a Miamit nézegettem ... de mondjuk már azt sem nagyon.

    A TV2 inkább magát fejezze be (fejezze le) :D
  • Doktor Kotász #3
    Nem tudom ki hogy van vele, de engem zavar az CSI és NCIS dömping ami elborítja a képernyőt. Mindegyiknek van 2-3 testvérsorozata vagy alverziója vagy hogy fenébe nevezik ezt most. És ugyanabban az időpontban nyomatja ezeket a szarokat a két kereskedelmi adó. Szerintem ezeknek azért van nézetsége, mert a másikon is pont az megy.
    A Dr. Csont az egy üdítő kivétel. Ott a szereplők között röpködnek az iróniák, megy az egymás fikázása, és a nyomozósdi csak mellékszál. Nagyjából, mint a Dr. House. Azt sem lehetne egy szokványos kórházas sorozatnak tekinteni. Azé nem Birkman professzorok vannak benne na. :-D
  • lalakov #2
    Kíváncsi leszek a Szvingerek nézettségére. Mit várnak az éjfél utáni adástól? Hányan néznek olyan későn tv-t? Persze a témája nem gyerekeknek való, de ha fura mód nem fogja a kutya se nézni pár rész után leváltják; de ilyen általános hozzáállással minek elkezdeni?
  • Broafka #1
    jaj ne már! (tudom hogy mindig így van, de) Mi ez? Iskola? nyáron is munka van, tessék forgatni és szinkronizálni is! :) :(