Szekeres Viktor

Tévésorozat, ami 120 országban startol egyszerre

Az ősz leginkább várt sorozata napokon belül elkezdődik, de fanatikusok már ráleltek a netre szivárgott verzióra is. Tényleg 120 országban adják majd egyszerre?

Mondanunk sem kell, hogy az ősz legvártabb sorozat kitétel a The Walking Dead napokon belül sorra kerülő premierjére vonatkozik, hiszen hiába indult egy raklapnyi új sorozat szeptemberben, hiába csatlakozott a kínálathoz pár újonc októberben, s hiába nem lesz eseménytelen a november, ember legyen a talpán, aki tud olyan új sorozat mondani, melyet a műfaj fanatikusai jobban várnának. Sőt, a The Walking Dead remegő kezekkel történő várásához talán még a sorozatokért sem kell lelkesedni, elég a képregényekért, a horrorokért, valamint a zombikért.


Mert igen, a The Walking Dead is a képregény-adaptációk listáját gyarapítja, azonban e kategória a tévésorozatok esetében nem ad okot a felszisszenésre, hiszen egyelőre sajnos még csak nagyon kevés képregény kerül képernyőre, holott a formátumuk nagyon hasonlít a tévésorozatokéra, így az adaptációval sem kellene túl sokat vesződni. S ráadásul a mozifilmekkel ellentétben, a tévés képregények koránt sincsenek elhasználva, így egy-egy feldolgozás mindenképpen új távlatokat nyithat a családok rendszeres otthoni szórakoztatása előtt.

Na, nem mintha a The Waking Dead a családok szórakoztatását tűzte volna ki célul maga elé, hiszen Robert Kirkman hatalmas sikerű zombis képregénye fog megelevenedni nemsokára a nappalinkban - illetve a szerencsések nappalijában. S ki tudja, talán mi is szerencsések lehetünk, vagy lehettünk volna, ugyanis a Fox International, a cég tájékoztatása szerint nem kevesebb, mint 120 országban fogja egy időben sugározni a The Walking Dead premierjét, hogy ezzel is elejét vegye a letöltögetésnek. Ez azt jelenti, hogy a sorozat 33 nyelvterületen fog debütálni ősszel, s összesen 250 millió háztartásban lesz látható. Ez, az FIC közlése szerint, a tévézés történetében egyedülálló, s már-már a mozis világpremierekhez hasonlatos.

Mindennek annyi a pikantériája az, hogy a warezolóknak már a világpremier szóösszetétel sem jelent nagy dolgot, hiszen a The Walking Dead első része már fel is került a netre. Rossz nyelvek szerint az efféle szivárgás szinte biztos, hogy csatornák marketingkampányának része, bár ennek ellentmond, hogy évről-évre egyre kevesebb sorozatepizód szivárog ki a premierek előtt, idén mindössze néhány kósza képviselővel akadt dolga a letöltőknek.


Ha pedig Robert Kirkman neve nem lenne elég, akkor érdemes megemlíteni a tévés verzió egyik készítőjét és rendezőjét, Frank Darabontot. A magyar származású filmes eddig inkább mozifilmekkel foglalatoskodott, s alkotásai közül a Stephen King-adaptációi lettek a legsikeresebbek és legelismertebbek. Ő rendezte A remény rabjait, a Halálsoront, valamint A ködöt is. (Tévében eddig az Áldott jó nyomozó pilot epizódját, valamint a Kemény zsaruk egyik ütős részét köszönhettük neki.

Ha már ennyit beszélünk a sorozatról, akkor érdemes a történetéről is ejteni pár szót. A The Walking Dead egy zombiapokalipszisről, illetve az események utáni történésekről. A sztori középpontjában túlélők kis csapata van, akiket az a Rick Grimes vezet, aki az "óvilágban" rendőrjárőr volt. A történet hasonlít a vele nagyjából egy időben keletkezett 28 nappal később című Danny Boyle-horroréra, de attól valószínűleg, akárcsak a képregény, meglehetősen el fog térni. (A The Walking Deadnek erre az első évad hat epizódja alatt lesz lehetősége - a képregény pedig már a 78. számát tapossa.)


Megnézed a The Walking Dead első részét?
  • Naná!
  • Csak, ha jó kritikákat olvasok róla.
  • Ugyan már, dehogy nézem.
Érdekesség, hogy a The Walking Deadet Amerikában az az AMC csatorna rendelte meg, készítetette el, és tűzi műsorára, mely eddig, három sorozatot készített, s mindhárom széria a jelen öt legjobbja közé tartozik. A sorozatrajongók minden bizonnyal még akkor is kívülről fújják a címeket, ha a trióból mindössze egyet láthattunk csak magyarul: Mad Men - Reklámőrültek, Breaking Bad és Rubicon. Első pillantásra a The Walking Dead nem is nagyon illik a fenti (fényes) társaságba, hiszen műfajilag meglehetősen elüt a többitől, de valójában a 60-as évekbeli reklámügynökségről szóló dráma, a rákos, drogkészítő tanárember vicces és sötét meséje, valamint az összeesküvés-elmélettel operáló hivatalnok-thriller sem hordoz sok, hasonló elemet. Talán csak az a közös bennük, hogy minőséginek számítanak. S, ha ezen jellemző alapján a The Walking Dead is bekerül a "hármak klubjába", akkor a néző 100%, hogy jól fog járni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Stefling #80
    Ú, ez nagyon várós, lesz ugye magyarul is? :D
  • Rotyoka #79
    brutálisan jó az első rész. FRANK DARABONT ÜBERALLES!
  • Mat666 #78
    Na ezt elbasztam szóval helyesen írva miért láttad már vagy te is csak a fika gépek közé tartozol?
  • Mat666 #77
    Mért láttad már vagy csak te fika gépe közé tartozol?
  • Vogel #76
    Ezek a zombis filmek... és még sorozat ebből?. Télleg zombik zombiknak, mint az anyátoközt.
  • Mat666 #75
    Ennyi jól beszélsz.
  • scagnetti #74
    Megnéztem!
    Szerintem messze a legjobb, amit zombis témában kaphat az ember.
    Én nem próbálok a film mögé bekukkantani, mert ha ezt tenném, akkor egyáltalán nem kellene filmeket nézni. Azért vannak a zombis filmek, hogy kikapcsoljanak, szórakoztassanak, és nem azért hogy bármit is megmagyarázzanak. Arra ott van a Discovery és társai.
  • Dynamic #73
    "Van olyan, ami nyelvtanilag helyesnek tűnik, mégsem használjuk normális körülmények között."

    Van olyan, ami nyelvtanilag szokatlannak tűnik, mégis használhatjuk.
  • Mat666 #72
    Nem kel terelni ez egy egyszerű kérdés volt persze értem hogy erre nem akarsz vagy tudsz válaszolni.
  • Kelta #71
    Uncsi...a filmről szívesen beszélgetek, vitatkozom..más egyéb...dögunalmas.