Szekeres Viktor

Spartacus: Blood and Sand - retteg az ORTT

Már csak pár hét, és itthon is bemutatják minden idők legbrutálisabb tévésorozatát, a 300-hoz hasonló vizualitással felvértezett Spartacus: Blood and Sandet.

Le sem tagadhatná a nagy elődöt, a 300-at, a Spartacus: Blood And Sand. Steven S. DeKnight sorozata ugyanis teljes egészében stúdióban készült, zöld háttér előtt meséli el a híres rabszolgavezér történetét. A január 22-i amerikai premier előtt a sajtó szinte kivétel nélkül attól volt hangos, hogy mennyire brutális és véres, valamint pornográf a sorozat, azonban az idővel bizonyított és megtalálta saját hangját, s az erőszak sem annyira öncélú, mint a kezdetekben.


Ezt a sorozatot fogja nemsokára (nyár elején) bemutatni a magyar HBO. A Starz prémiumadó alkotása Amerikában jelenleg a 11. epizódjánál tart, ami azt jelenti, hogy másfél hét múlva kerülhet sor az első szezon fináléjára, mely a Kill Them All címet viseli. A folytatásért szorítóknak pedig jó hír, hogy a második évadot már biztosra lehet venni, hiszen a Starz vezetői látva az első epizódokat, még a bemutató előtt úgy döntöttek, felkérik a készítőket egy második etap, újabb 13 epizód megírására.

Az efféle bizalom meglehetősen ritka sorozatos körökben, de a Starznak várakozásai igazolódtak, hiszen a kis csatorna soha nem látott nézettséget produkált a Spartacus: Blood and Sanddel. Már a premier is csúcsot döntött, hiszen több mint 650 ezren követték figyelemmel az első részt. Ezután viszont a széria nézettsége nem hogy csökkent volna, mint az általában megszokott, hanem epizódról epizódra növekedett, s a legutóbbi részt már 1,1 millióan látták.


Bár a második évadot már elkönyvelhettük, azonban hiába készültek el a forgatókönyvek, ennek március közepére tervezett forgatási startját bizonytalan időre elhalasztották. Az ok: a főszereplőnél, Andy Whitfieldnél rákot diagnosztizáltak (hasonlót, mint a Dexter címszereplőjénél, Michael C. Hallnál). A színész sajtóközleményben jelezte, hogy jó kezekben és kezelik Ausztráliában, de egyelőre nem tudni, hogy mikor épül fel, hogy belekezdhessen a második szezon forgatásába, mely, ha minden jól megy, 2011-ben kerülne képernyőre.


A szinkronos magyar premier júniusra várható az HBO-ra, de aki arra számít, hogy esetleg valamelyik országos csatornán is viszontláthatja a Spartacust, annak lehet, hogy keserűen csalódnia kell, hiszen a meglehetősen grafikus széria láttán az ORTT tagjai minden bizonnyal szívrohamot kapnának. Egytől egyig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bippo #25
    Megvolt a szezonzáró rész is.
    Nagyon nagy ez a sorozat.
  • Fritz Von... #24
    Én tegnapelőtt fejeztem be a 12.részt. Alig várom az utolsót a jövő héten. Meg kell mondanom, hogy az utóbbi (ha nem minden) idők legjobb sorozata, magasan kiemelkedik az összes közül. A díszletek, a történet, a római cselszövések, a harcok, az aréna világa mind egyben van. Kár, hogy tudjuk a történelem szerinti véget...
  • koschwarz #23
    egyelőre ott csücsül a hd-mon, de alig várom már hogy elkezdhessem :) csak van még néhány sorozat amit először ki akarok végezni :)
  • Nethyrrea #22
    ugyan mitől retteg az ortt?

    a győzikesó meg a józsi barát meg a mónika "a marci aztmondta megmond a tanítónéninek ha elveszem a radírját" sóhoz képest ez a sorozat gyerekmese.
  • Throme #21
    Retteg az ortt?? Mitől? Vagy nagyon későn lesz leadható, vagy szerteszét kell majd vágni.
    Ha egyik sem akkor meg büntetnek...
    Ehhez értenek!

    Persze itt mások már leírták a megoldást....
    Nekem még eredeti szinkronnal és magyar felirattal is jó lesz...
  • Loverman #20
    mi van az anyáddal? tegnap még jól volt
  • Nasedo #19
    Elég nagy szégyen, ha egy ilyen csatorna vág. Főleg, hogy még direkt ilyen témájú saját sorozatai is vannak. Van valami konkrét, amivel szembesültél ezek közül a "hihetetlenül megdöbbentő dolgok" közül?
  • m minnifield #18
    hát ha a szex meg a vér miatt ezt megvágják, akkor úgy 20 perc maradna is egy epizódból... :D
  • Tower Guard #17
    Nah zsír! Az egyik eddigi legjobb sorozat amit láttam.
  • xido #16
    Én csak azért örülök ennek a hazai hírnek,mert így már több esélyt látok a dvd megjelenésére itthon,mint eddig:)