Szekeres Viktor

Mi történik a sorozatainkkal?

Hollywood tévés piacán hatalmas vérengzés folyik, vége a Lostnak, a 24-nek, a Heroesnak, a Dollhouse-nak, a Flash Forwardnak, és még folytathatnánk a sort.

Amerikában a napokban derül ki, hogy a nagy kereskedelmi tévécsatornák mely sorozataikat tartják alkalmasnak 2010-11-re, melyekben érzik a potenciált, hogy ősztől is képesek legyenek megfelelő nézettséget hozni. Az elöregedett, vagy a kritikus nézettségi szint alá kerülő sorozatoktól természetesen azonnal elbúcsúznak, érzelmeknek helye nincs, a néző, mint mindig, megint talál új kedvencet.


Sajnálod a Heroes befejezését?
  • Igen.
  • Nem.
Az érzelemmentességet legjobban az NBC azon döntése prezentálja, miszerint úgy döntöttek, hogy nem folytatják a nemsokára a 20. évadját is letudó Esküdt ellenségeket (Law & Order), mely egy esetleges 21. évaddal minden idők leghosszabb időn át sugárzott amerikai tévés drámájává válhatott volna. Persze a rajongóknak nincs okuk elkámpicsorodásra, hiszen az NBC, döntésével párhuzamosan bejelentette, hogy elkészíti a Law & Order-széria ötödik spinoffját, a Law & Order: Los Angelest. Az NBC csatornát a Heroes, vagyis a Hősök rajongói sem fogják szívükbe zárni, hiszen Tim Kring, eleinte 17 milliós nézettséggel bíró sorozatának is vége szakad, köszönhetően annak, hogy az utolsó pár részt már csak 4-5 millióan voltak hajlandó megnézni - talán ők is fellélegeztek. Egyelőre még csak pletykaszinten, de arról is szó van, hogy mindkét szlria kap egy 2 órás lezáró tévéfilmet.

Sajnálod a Flash Forward befejezését?
  • Igen.
  • Nem.
A scifi-rajongókra egyébként is rájárt idén a rúd, hiszen nem elég, hogy a kábelcsatornákon adott Caprica és Stargate Universe nézettsége nagyon gyenge (utóbbi 2. évadja már biztosra vehető), de még A felejtés bére (Dollhouse), valamint a Flash Forward - A jövő emlékei is véget ért, illetve véget fog érni. Előbbi sorozat a nagyon alacsony érdeklődés ellenére megkapta a 2. évadot és az újabb lehetőséget a Foxtól, azonban nem tudott élni vele, utóbbi viszont nagy sikernek indult, viszont a premier óta az egyik legkevésbé nézett szériává vált. Az 5 millió alatti amerikai nézettségből következik, hogy nem sokan fogják visszasírni a jövőbe pillantós scifit, akik pedig szomorkodnak, már magyarul is megvehetik Robert J. Sawyer eredeti regényét, melyből a sorozat készült.


A nagyobb csatornák sorozatbejelentései jelenleg is zajlanak, ami azt jelenti, hogy további sorozathalálok is várhatóak. A Fox-szériák rajongói azonban nemrég fellélegezhettek, hiszen amellett, hogy a csatorna immáron hatodik éve számít a legnézettebbnek Amerikában, két rajongói kedvenc sorozatot tartott meg újabb egy évig, a Hazudj, ha tudsz-ot (Lie To Me) és a Human Targetet, s ugyanezt tette az ABC a V-vel, az NBC pedig a Chuckkal. A hírek szerint más csatornák szériái közül nagy veszélyben van a Gyilkos számok (Numb3rs), a Döglött akták (Cold Case), a TV2 két májusi sorozata, a Mercy angyalai (Mercy) és a Trauma, pedig már véget is ért az első szezont követően - örökre.

Persze akadnak olyan sorozatok, melyek elmúlását ugyan lehet, hogy megsiratjuk, de elfogadjuk. Például a Lost - Eltűntekről már évek óta tudjuk, hogy idén fog véget érni, a hatodik évaddal. Ennek megfelelően az ABC csatorna egy kiemelt, vasárnapi időpontban fogja leadni az utolsó Lost-epizódot, mely olyan hosszú lesz, mint eddig még egy epizód sem: 20.00-tól 22.30-ig fog tartani. Hasonlóképpen csak az egyik szemünk sír az elmúlt évek egyik legerősebb komikus sorozata miatt, hiszen a Dokik (Scrubs) sokak számára már a 8. évadban befejeződött egy szép fináléval, de az írók az ABC kérésére még egy 13 részes kilencedik évadot is produkáltak - sok új szereplővel.


Kiefer Sutherland azt nyilatkozta, hogy nagyon szívesen folytatta volna a 24-et akár még évekig is, azonban a Fox csatorna döntése szerint Jack Bauer a 8. szezon végén leteszi a fegyvert. A rajongók nagy örömére a fegyverletétel csak a tévére vonatkozik, a tervek szerint a Fox 2011-ben vagy 2012-ben előrukkol egy 24-mozifilmmel is, mely folytatja a rettenthetetlen CTU-ügynök kalandjait. A nagy kérdés, hogy ez a folytatás mit fog kölcsönözni a 24 formátumából, hiszen az eddigi információk alapján nem valós időben zajlanának az események.

Persze a távozó sorozatok helyére minden bizonnyal kerülnek olyan újoncok, melyek sokak érdeklődését fel fogják kelteni, így amiatt biztos, nem kell aggódnunk, hogy nem lesz mit néznünk a tévében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • joco1114 #58
    Hayao Miyazaki
    IMDB
  • Justil #57
    bocs, de szerintem aki szerint az animek arról szólnak, h "egy rózsaszínhajú kislány miniszoknyában 2 méteres buzogánnyal belez ki valakit", annak az értelmi képességei kb a barátok köztre elégségesek.

    én sem vagyok egy nagy anime fan, sőt, alig 1-2-t néztem meg életem során, de azért ilyen blőd fasságokat látatlanban sem írogatok.
  • IMYke2.0.0.0 #56
    Amellett, hogy nem vagyok kétpofára anime-t néző emberke: akkor ezek szerint te az amerikai mocskot élteted...?
  • Justil #55
    japán mocskaink? te aztán tudsz, ember :)
  • winnie #54
    most komolyan: létezik ennél gázabb visszavágás? "aki nem szereti az animét, az biztos magyar szappanoperarajongó" - így lehet hirtelen megfordítani a szimpátia iránytűjét:)
  • shaddam #53
    Ez aztán komoly oltás.Nehéz megállni szó nélkül hogy ömledeztek a japán mocskaitokról amikről EGY SZÓ SINCS a hírben így nem is értem mit veritek magatokat.
  • Justil #52
    most minek jöttél ide trollkodni? menjél csak szépen vissza barátok köztöt nézni!
  • opeca #51
    "Akárki mondhat akármit az animék és mangák tényleg semmit nem képviselő értelmetlen szutykok"

    Hát senki sem kényszerít rá, hogy nézd:)

    "amiben egy rózsaszínhajú kislány miniszoknyában 2 méteres buzogánnyal belez ki valakit"

    Elég sok anime-ot láttam már, de ezt pont nem:DDD
  • shaddam #50
    Mutass egy animét ami minimum a time of eve szintjén próbál közvetíteni valamit!Nem, az amiben egy rózsaszínhajú kislány miniszoknyában 2 méteres buzogánnyal belez ki valakit az nem közvetít semmit.
  • WoodrowWilson #49
    "Akárki mondhat akármit"
    Ezzel az érveléssel nehéz vitába szállni