80
  • Stefling
    #80
    Ú, ez nagyon várós, lesz ugye magyarul is? :D
  • Rotyoka
    #79
    brutálisan jó az első rész. FRANK DARABONT ÜBERALLES!
  • Mat666
    #78
    Na ezt elbasztam szóval helyesen írva miért láttad már vagy te is csak a fika gépek közé tartozol?
  • Mat666
    #77
    Mért láttad már vagy csak te fika gépe közé tartozol?
  • Vogel
    #76
    Ezek a zombis filmek... és még sorozat ebből?. Télleg zombik zombiknak, mint az anyátoközt.
  • Mat666
    #75
    Ennyi jól beszélsz.
  • scagnetti
    #74
    Megnéztem!
    Szerintem messze a legjobb, amit zombis témában kaphat az ember.
    Én nem próbálok a film mögé bekukkantani, mert ha ezt tenném, akkor egyáltalán nem kellene filmeket nézni. Azért vannak a zombis filmek, hogy kikapcsoljanak, szórakoztassanak, és nem azért hogy bármit is megmagyarázzanak. Arra ott van a Discovery és társai.
  • Dynamic
    #73
    "Van olyan, ami nyelvtanilag helyesnek tűnik, mégsem használjuk normális körülmények között."

    Van olyan, ami nyelvtanilag szokatlannak tűnik, mégis használhatjuk.
  • Mat666
    #72
    Nem kel terelni ez egy egyszerű kérdés volt persze értem hogy erre nem akarsz vagy tudsz válaszolni.
  • Kelta
    #71
    Uncsi...a filmről szívesen beszélgetek, vitatkozom..más egyéb...dögunalmas.
  • Mat666
    #70
    Ha valaki csak ezért néz valamit
    "Mindegy...lehet azért nézem tovább..és jövök kekeckedni :):)"

    Akkor az mi milyen színvonal erre válaszoljál ha nem haladja meg ez az értelmi színvonaladat.
  • Kelta
    #69
    Hát a hülye debil gyerek szintet egyelőre csak te hozod itt, de rendesen.
    Válaszolni se tudsz, érvelni meg pláne nem..köpködsz, és fel sem tűnik, hogy rendesen sötét vagy...de csukd be a szemed és meglátod...
    Az hogy egy filmet nézek vagy sem...lefikázom vagy sem...az az én magánügyem..semmi közöd hozzá...magadról írjál, vagy filmekről.
    Ha ez nem megy, akkor húzz el.
  • Mat666
    #68
  • Mat666
    #67
    "Mindegy...lehet azért nézem tovább..és jövök kekeckedni :):)"

    Na látod ezzel a kijelentéssel tetted magad és az összes írásodat nevetségessé.
    Ezzel bizonyítottad be azt amit mondtam.
    "Az a gond hogy te is azok közé tartozik akik úgy néznek filmet hogy hibákat keresnek benne és még csak nem is az igazi hibákat veszik észre"
    Plusz még annyival egészíteném ki hogy akkor is nézel egy filmet vagy sorozatot ha szarnak tartod a lényeg hogy mindenhol leszólhasd lefikázzad hogy kiokosíthasd a többi embert hogy mekkora szart nézz.
    Tetszik vagy nem ez szánalmas hülye gyerek színvonal ja ha ezt sértegetésnek vagy személyeskedésnek veszed akkor bocsánatot kérek érte de ez attól még tény marad a saját írásod bizonyítja ezt.
    Ezzel befejeztem azt írsz amit akarsz a véleményem már meg van rólad.
  • kalapos01
    #66
    Igazából mindig vicces, amikor egy nyelvtannáci besül az okoskodásába. :) Aham. Nehéz elmagyarázni, így meg sem próbálod. Pedig az úgy lenne "legjobban értelmes".

    A Google csak arra referencia arra, hogy nem te döntöd el, hogy mi a helyes. És azt mutatja, hogy mit használnak az emberek normális körülmények között.

    Arra mondjuk válaszolhattál volna, hogy honnan vetted azt a hülyeséget, hogy "legjobban várt"? Miért pont a "jó" melléknevet fokozod a másik melléknév előtt? Mi a baj a "leginkább várt"-tal? És hogy mondanád azt, hogy ha valami nem várt? "Legrosszabbul várt"? Leülhetsz.
  • Seth
    #65
    Felesleges volt alapból felhozni.
    Itt vitatkoznak a többiek nagyon komoly témákról(élethűség,zombi étkezési szokásai, etc..), te meg ilyeneket írsz...
  • messen
    #64
    Van olyan, ami nyelvtanilag helyesnek tűnik, mégsem használjuk normális körülmények között.
    A google pedig ilyen téren nevetséges referencia. Mindegy. Ez nem irodalom óra, és én sem vagyok tanár. Ha valaki nem érzi a különbséget, annak nehéz elmagyarázni. Hagyom is a fenébe :P
  • kalapos01
    #63
    A hülye. Akkor miért nem "leginkább várt"?

    Attól, hogy nem ismersz egy szót, vagy mert fura egy szó, még létezhet. Próbáld ki a Google-lel. Vagy, ha nem megy, akkor bontsd le elemeire a szót. A "várt" egy melléknév, aminek van középfoka és felsőfoka. Hogy azok mik, nem tudom, de próbáld meg kitalálni.

    De persze lehet, hogy a pirosnak a felsőfoka a "legjobban piros", a te logikád szerint. A jónak meg a "legjobban jó".
  • messen
    #62
    legvártabb? Jézusom! Magyarul már nem tanítják meg a cikkírókat?!
    Legjobban várt, az Ég szerelmére :P
  • Bozz01
    #61
    Tuti meg fogom majd nézni, de szerintem én megvárom míg elérhető lesz az egész sorozat egyben, mert azt úgy jobban szeretem :)

    A starwarsnál szerintem nem probléma ez a hangterjedés kérdés, meg a lézersugár visszaütés, mivel ott annyira abszurd az egész környezet, hogy nem is próbálsz meg párhuzamot vonni a valóság és a látottak között. Bár nem vagyok nagy starwars rajongó, legalább is a régi 3 rész tetszett, az újakat meg szerintem nem is láttam mind végig, nekem úgy volt jó, ahogy volt. Na mindegy, nem vitázni akarok, hiszen ez is szubjektív, hogy kinek mi tetszik, és mi nem. Én csak azért szóltam hozzá, mert úgy érzem egy kicsit lazábbra veszik a filmgyártást manapság, ami nem éppen előnyös dolog. És ez persze nem csak a zombis filmekre igaz. Az egyik nagy csalódás pl a csillagközi invázió volt. Az első rész nagyon jól meg van csinálva, aztán megvettem a 3. részt, hogy hű de jó, eredeti szereplő van benne, biztos király lesz, de a végére nagyon megbántam, mert egy rakás xar.

    Aki pedig tud angolul, annak egy kis mosolyfakasztó. Épp most találtam a neten:
    mit tegyél zombi támadás esetén - 50-es évek beli amcsi oktatófilm :)
  • Kelta
    #60
    Nézd meg még egyszer a film elejét, és akkor magadtól is rájössz, mért lehetetlen amit írsz...:)
    Az egész kórház, és a környék állapota azt sugallja (ami a film célja is) hogy már hetek hónapok teltek el..mióta elkezdödött ez az egész.
    Mondjuk ha a kórházban volt ellátás, víz áram stb..saját erőből, akkor pont logikus lenne, hogy mindenki, katonák emberek stb, oda vegyék be magukat..és mivel a zombik ugye..mint írtátok, agyatlanul mennek csak előre, és simán lelőhetők, nem védekeznek (nem is "értik" a fejlövést, ugye) simán védhető lett volna a terület:) de láthatóan hetekkel ezelött elhagyták még a környéket is..
    és már bocs...de nézd meg a kórház padlóján lévő ápolónő(?) hulláját...megették ugye a testét..de a fejin persze rajtahagyták:) a kis válogatósak :)

    Mindegy...lehet azért nézem tovább..és jövök kekeckedni :):)
  • Mat666
    #59
    Na most meg magyarázom a kórházas jelenetet a kórházat egy nappal előtte hagyták ott amikor meg állíthatatlanak tűnt a fertőzés ezért volt még ott áram ezért volt a vér még folyékony a állapotban padlón.
    A faszit meg a nagy kapkodás közben ott felejtették.
    Na így nem történhetett??
  • Kelta
    #58
    Szerintem meg nem magyaráztad meg, csak próbáltad, de véleményem szerint igen gyengén. :)
    Az hogy a főhös-nek hogy alakul a sorsa, és hogy menekül meg, és hogy kerül bele a dolgokba, mellékes dolog??? erre épül az egész nyitás...hogy nem tudja mi van, mer ugye épp deliriumban volt:) erre épül az egész kezdet:)ez nem lényeges??????

    Ja, és sorolhatnák még jó pár dolgot:)
    de nem a hiba a lényeg, mint írtam, hanem a készítői hozzáállás. sokkal jobban kellett volna figyelni az ilyesmire..nem lett volna akkora kaland..csak sokkal élethűbb,és izgalmasabb.
    Star wars-os példával élve, az lett volna a gond ott, ha a fénykardot, elemlámpával akarták volna megoldani....ha érted a példámat.
  • Mat666
    #57
    Előbb nézd meg a Kelta által felsorolt úgy mond hibák nem azok vagy másképp mondom nem komoly hibák mint ahogy már írtam ilyet ettől ezerszer rosszabb gagyibb dolgokat lát az ember nap mint nap a TV-ben.


    "Viszont ha valamely téma arra épít, hogy a valóságba próbál valami csavart vinni, akkor ott az egyszerű fizikai alaptörvények nagymértékű semmibevétele igenis zavaró lehet"

    Tényleg nézd meg ilyenről itt szó nincs.


    "Azt gondolom, hogy a starwars-os hasonlat nem éppen jó. Ha eleve egy olyan világba van belehelyezve a történet ami irrealisztikus, lásd az űrben játszódik, akkor sokkal több valós dolgoktól való eltérés fér bele"


    Bár nem én írtam de jó a star wars-os példa az hogy az űrben nincs hang épp a fizika amit említettél de azt mondom jó ettől élvezetesebb a film úgy hogy elmegy de amikor a lézer sugarat könnyeben üti vissza mint egy tenisz labdát az már vicces viszont ha ezt egy star wars fannek mondanád mindjárt keresztre feszítene.
  • curse
    #56
    a lakotarsam ketszer elaludt rajta, de azert belenezek majd :)
  • Bozz01
    #55
    Ehh... Bár én nem láttam ezt az epizódot, így nem tudok konkrétan vitába szállni az érvelésekkel, viszont elolvasva a hszeket egyet tudok érteni Kelta problémájával. Én nagyon szeretem a jó zombis filmeket, viszont nekem pont az a jópofa bennük, hogy egy a jelenlegitől elrugaszkodott, mégis valósnak is beillő helyzetet mutat be. Én bevallom, nekem bizony néha forog a fejemben, hogy inkább lennék egy zombi horda közepén, mint a melóhelyemen, inkább irtanám a zombikat, mint hogy 80% adót fizessek. Jó, az is igaz, az én életem nem fenékig tejfel, mondhatni szar, de pont ezért nézek filmeket, mert olyankor máshová kerülhetek a mindennapokból. Nos ha ilyenkor tökéletesen hülyének vagyok nézve, akkor az tényleg rossz érzés, és elvesz a film hangulatából. Számtalan ilyen példa van, és sajnos azt tapasztalom, hogy mondjuk egy 20 évvel ezelőtti alkotásban sokkal jobban odafigyeltek a részletekre, ki volt dolgozva a történet, kerek egészet mutatott. Manapság nagyon kevés az olyan film, amiben látszik az agymunka is a háttérben.
    Azt gondolom, hogy a starwars-os hasonlat nem éppen jó. Ha eleve egy olyan világba van belehelyezve a történet ami irrealisztikus, lásd az űrben játszódik, akkor sokkal több valós dolgoktól való eltérés fér bele. Viszont ha valamely téma arra épít, hogy a valóságba próbál valami csavart vinni, akkor ott az egyszerű fizikai alaptörvények nagymértékű semmibevétele igenis zavaró lehet. Példának okáért, ha a föld alól előbújó teremtmények lennének egy ilyen filmben, akkor én azt is elhinném, hogy napfénnyel táplálkoznak, vagy bármi egyéb szuper képességet. De amíg egy ember alakul át, ráadásul nem is fizikai behatásra, hanem fertőzés hatására ( magyarul nem operálják szanaszét gonosz idegenek ), akkor bizony hihetetlen, ha azt mondják, hogy végtelen ideig túlél evés nélkül is, vagy hasonlók. Ráadásul vannak zombis filmek, ahol egész jó magyarázatokat tudtak adni a jelenségre, ami hihető, és ettől még élvezetesebb a film.
    A nyitó jelenettel kapcsolatosan pedig: megint csak meg tudom érteni Kelta hozzáállását. Alapból én sem a hibákat keresem, de ha nézek valamit, akkor abban figyelem a részleteket. Volt már olyan, hogy szellemes filmnél láttam a háttérben a szellemet, vártam, hogy előtérbe kerüljön, hogy legyen valami vele kapcsolatos, de nem történt semmi. Sokszor visszatekerve rájöttem, hogy az egyik stábtag mászkált. Kiábrándító volt. Pedig pont egy ilyen filmnél azzal lehet elérni a jó hatást, ha mindenféle apró részlet végül fontos lesz, és feleszmélsz, hogy jajjj tényleg...

    Bocs, hogy hosszú lett.
  • Kelta
    #54
    Látod Tahókám?..ez a különbség köztünk.....ÉN a filmről írok véleményt...ami egyéni és saját magánügy.
    te meg személyeskedsz.... kb ennyi a szinted.




    Mat666: látod?...erről írtam neked..:)
  • Rotyoka
    #53
    Te tök hülye vagy bazdmeg. Már más szavam nincs rád.
  • Dynamic
    #52
    "Igen, hát ez nagyon kijön a filmből..."

    Ez már tényleg nem értem. Miből látszik, hogy az általam leírt teória, semmiképp nem lehetséges.

    "meg a kórház állapotábol..hihető magyarázat...."

    Igen, elég leamortizált állapotban volt a kórház. ÉS?? Lehet, hogy előző nap gyakták szét a kórházat. Persze az is lehet, hogy több hete(mellesleg a padlón lévő vértócsa elég folyékony állagú volt), de mondjuk ott maradt néhány lelkiismeretes ápoló.
    Szal nem értem, hogy miért vagy továbbra is ezeken vagy fennakadva, amikor olyan egyszerű megmagyarázni.
  • Mat666
    #51
    Amúgy az a gond hogy te alapból rosszul közelíted meg a témát.
    Most képzeljük el hogy úgy csinálták volna meg pl a kórházas jelenetet hogy neked is tetszett volna realisztikus van ott egy nővér aki eteti stb..

    Na most mit adott volna ez hozzá a film alap történetéhez semmit vagy másképp fogalmazok nem sokat az egész kórházas jelenetnek az volt a lényege hogy meg mutatták hogy a faszi hogy került abba a helyzetbe ennyi nem kell ezt túl értelmezni túl analizálni.
    Ezerszer rosszabb gagyibb megoldásokat lát az ember minden nap a Tv-ben ott is feltűnik neked ez ennyire vagy foglalkozol vele ennyire?
    Mert így nem lehet egy filmet sorozatot élvezni az biztos.
  • Mat666
    #50
    Nem nem ezt írtad ha nem.
    "és nem személyeskedtem...csak TE...ennyit a színvonaladról"
    de mindegy ennyin nem sértődök meg :)
  • Kelta
    #49
    Azt írtam, ne személyeskedj, inkább érvelj...nem konkrét dologra utaltam, hanem összességére
  • Mat666
    #48
    "Ha fórumozol, akkor fogadd el, hogy más véleményekkel is találkozol...és azokat a filmeket, amik neked tetszenek, lefikázzák:)"

    Ez így van jól látod de a kérdésemre nem válaszoltál úgy hogy felteszem még egyszer. Mi volt neked személyeskedés a 41. hozzászólásomban??
  • Kelta
    #47
    Ha fórumozol, akkor fogadd el, hogy más véleményekkel is találkozol...és azokat a filmeket, amik neked tetszenek, lefikázzák:)
    semmi bajom veled...amíg érvelsz :)

    de, nemlátom a válaszaid :)
  • Mat666
    #46
    Mi volt neked személyeskedés a hozzászólásomban?? (41)
    Hogy meg mertem kérdezni hogy minek nézel zombis filmeket hát ne haragudj ha ez akkora sértés volt számodra fogad el őszinte bocsánat kérésemet bár ha ilyen kérdéseket sértésnek veszel javaslóm ne fórumozz mert fórumokon szokás kérdezni másoktól de persze ez csak egy javaslat volt meg ne sértődj nekem ezen is.
  • Kelta
    #45
    Nem nézem így a filmeket, de szerintem a néző teljes hülyének nézése már nem fér bele..de hát nálad alacsonyabb a léc.

    1: mitől lenne éber komában?? oldalán meglőtték....nem agyműtéte volt.de ez mindegy is..
    2: folyékony kaja ezjó:) így igaz..de egy olyan zacskó max 1-2 literes..tudod mennyi egy ember napi folyadék szükséglete???
    3: persze, volt villany..ez nem gond..hónapókig müködö generátor..magában..ha van ilyened,, milliárdos leszel ember:)
    4: mutass már egy kaja adagoló gépet, ami a kórházban van :):):):)

    nem értetted a problémám lényegét...ez megoldahtó lett volna filmileg..nem nagy dolog lett volna(lehetett volna ott egy ápolónő, mikor felébred, és mongyuk megölik, mig a csóka magához tér...) hanem arra célzok, hogy igénytelen a kivitelezés...szarnak magyarul a néző fejire... és hülyének néznek..
    mindig a részletekben rejlik a lényeg...akkor hihető egy ilyen film(zombikon kivül) ha arra gondolsz..vazzeee..ez megtörténhet velem is..és beparázol...de így????
  • Mat666
    #44
    Az a gond hogy te is azok közé tartozik akik úgy néznek filmet hogy hibákat keresnek benne és még csak nem is az igazi hibákat veszik észre pl:

    "Valszeg nem tudom értelmezni, hogy hetekig feküdt a kórházban és nem halt meg 2-3 nap múlva VIZ nélkül...na persze.."

    Javaslom nézd meg még egyszer na mit látunk a zsaru fekszik az ágyon nincs teljesen magánál a vázás jelenet amikor a haverja meg látogatja arra útal hogy Éber komában van azt hiszem ezt az állapotot így nevezik az orvosok hol magánál van hol nem és nem tud kommunikálni a világgal na most nem vagyok orvos de az ilyen embereket intravénásan folyékony kajával etetik tartják életben.
    És ugye ezt zacskóban tartják felfüggesztve egy rúdra a (nevét nem tudom)
    ez az amin megpróbál felállni meg támaszkodni az elesik utána lehet látni hogy kitépi magából ezeket a csöveket a mási nagy hülyeség amit írtál komolyan
    te hogy nézted ezt meg hogy a néger azt mondja:
    "hogy a villany már egy hónap után nem volt"
    nos ez vallóban így volt de a kórházban volt áram gondolom generátor vagy ilyesmi a villany is éget itt ott úgy hogy a gépek ami adagolta a kaját a faszinak működtek.
  • Kelta
    #43
    Igen, hát ez nagyon kijön a filmből...meg a kórház állapotábol..hihető magyarázat.....5-6 évesen valszeg tetszene is.
    Ok..látom fanatikusokat kár zaklatni :) nézzétek:)

    Mat666: nem tűnt fel, hogy a sorozatról beszélgetünk??? és nem személyeskedtem...csak TE...ennyit a színvonaladról. és attól mert zombis film..már agyatlan és idióta béna kell hogy legyen?? ezt nem is tudtam..:)
  • Dynamic
    #42
    "Honnan veszem, vazze:) 39.50-nél mondja a néger hogy a villany már egy hónap után nem volt...tehát több telt el egy hónapnál..és nézd már meg a várost..rozsdás??!! autók mindenhol..ehh. mindegy.:)"

    Nem azt kérdeztem, hogy honnan veszed, hogy több hónapja vannak zombik, hanem azt, hogy miből gondolod, hogy a seriff több hónapig feküdt étlen-szomjan a kórházban. Azért mert több hete tart a zombi invázió, attól még lehet, hogy a főszereplőt és a többi beteget folyamatosan ápolták. De ezt már leírtam az előző hsz-ban.
  • Mat666
    #41
    Minek nézel zombis filmeket??
    Egyel talán láttál már e zombis filmet hihetetlen zombik vannak benn embert esznek és súlyos agyi károsodás végezz velük magyarul szét lövik a fejüket akkor pusztulnak meg nem nagy észlények és a történetek nagy részében egy pár ember vagy egy kisebb csoport elakar jutni A pontból B pontba fegyverek kaja vagy a megmenekülés érdekében ami a csoport lassú amortizációját vonja maga után.
    Kész ennyi aki szereti az ezért szereti aki nem az meg ne nézze.