Ötvös Tibor

Összekarcolja a lemezeket az új X360 is


Nem indul jól a Microsoft frissen bemutatott új kiadású konzoljának karrierje.

A 250 gigás winyóval, wi-fivel és Kinect csatlakozóval ellátott vékonyabb X360-ból a Microsoft több százat osztott ki ingyenesen az E3-on jelen lévő újságírók között és így lehetőség volt szinte minden nagyobb portálnak kicsit letesztelni a gépet. Sajnos azonban amint a lenti videón is látszik a pozitívumok mellett azért akad pár negatívum is.


Érdekelnek a konzolos hírek?
(Összesen 323 szavazat)
  • Csak a hardver
    8 % (27 szavazat)
  • Csak a játékok
    5 % (15 szavazat)
  • Mindkettő
    56 % (182 szavazat)
  • Egyik sem
    27 % (88 szavazat)
Ilyen például a tény, miszerint a konzolt töltés közben továbbra sem lehet felemelni, rázogatni. Az újságíró "kicsit" megemelte a konzolt, miközben az épp az Alan Waket töltötte be, mire a meghajtó érdekes hangot adott ki magából. Mint kiderült, a lemezt teljesen összekarcolta a meghajtó és az Alan Wake teljesen játszhatatlanná vált.

A legtöbben attól tartanak, hogy egy másik "régi" hiba is visszatér ezzel együtt, ez pedig a Vörös halál, ám a Microsoft határozottan kijelentette, hogy ez biztosan nem fordulhat elő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Calidor #49
    az enyémet összekarcolta kurva annyát
  • sanyicks #48
    hülyeség, írtam hogy pisi3 is összekarcolja, kipróbálták... csak a pisi fanboyoknak van annyi eszük hogy ha meghallanak egy ilyet a boxról, elkezdik fújni... így lett belőle hír.
  • narumon #47
    "És lám mégis csak a box karcol ha emeled/meglököd."

    A PC-s is össze fogja karcolni nagy valószínűség szerint!
  • FefeeX #46
    Ráadásul ilyen következtetéseket levonni, gyakorlatilag ha ránézel, már akkor karcolja a lemezt, az analógiádból kiindulva. 45fok rázkódós emelés kell neki, ha valaki úgy belerúg az asztalba, leesik róla a box, aztán lehet szedni a darabokat. Tudod, így keletkeznek az urban legendek, hogy egy marha, aki lát valamit, az felnagyítja 100szorosra, és meséket költ hozzá, amiket majd nagy serényen el is hisz magának...
  • FefeeX #45
    Ha szerinted nem rázza meg, akkor vagy nem egy videót néztünk, vagy elég fáradt lehettél és nem vetted észre. Mikor ennyire rázod a discmant, hallod, hogy megcsúszik benne a lemez. Pedig abban pattintós van - ezért nem karcolódik...
  • tacsaby #44
    Teljesen mindegy, hogy hülyeség-e egy konzolt töltés közben megmozdítani vagy sem, de a lényeg az hogy bármikor előfordulhat. És egy ilyen drága cucctól nagyon gáz hogy egy ilyen mindennapi malőr ellen nincs benne védelem. Különösen annak fényében hogy egy ilyen játék dvd nem 1-2 forint.
  • Skynet #43
    Látom kifogások mindig vannak,de ez a tényen nem változtat ha egy kicsit is meglököd a boxot (nem kell brogatni sem) lemezolvasás közben akkor karist van. MInden más konzolban ez a probléma ki van védve. A boxnál mindig spórolnak--> ettől igénytelen az egész gép.
  • cateran #42
    " Játszásos iszogatós összeülés. Xbox monnyuk polcon/asztalon. Tölt a gép,valaki meglöki az asztalt/polcot...Szevasz lemez."

    Ez olyan...realis pelda...valaki megloki az asztalt es az felborul....vagy leveri a polcot...igen-igen...
  • Kashim5 #41
    Nem akarok vitát, de még mindig nem sikerült meggyőznöd, hogy szükséges lenne az a szerinted pár száz forintos alkatrész.
    Ahhoz, hogy fekvő helyzetből állóba helyezd a gépet, minimum egy asztalborogatós buli kéne, nem egy összeülős iszogatós.
    Valószínűleg kisebb lökésre nem karcol menetet a lemezbe, ellenben a videón látható mozdulat egy elég szélsőséges cselekedet volt.
    De amúgy is, nem a TV-t szokás körbeülni? Aki a szoba közepén az útban egy 3 lábú kis hokedlin tartja a gépét, meg is érdemli hogy rendszeresen felrúgják.
    Ekkora földrengésnél ami egy fekvő konzolt álló helyzetbe dönt pedig szerintem nem a lemezt sajnálnám a legjobban hanem a házat/lakást. Azokban az országokban ahol "lájtosabb" földrengések jellemzőek, a lakók is fel vannak készülve és érthető okokból nem az asztal sarkára pakolják a dolgaikat.
    Itt nem a kispóroláson van a hangsúly, hanem a szükségességen. Nem erre van tervezve és kész. Egyes emberek nem képesek felfogni. Szerintem nem egy helyen hívják fel a figyelmet arra hogy ne döntögessék miközben forog a lemez mint az állat, de a videón szereplő intelligens srácok jól elvihognak az ilyenen. Nyilván nem az ő lemezük volt, szívesen megkérdezném vajon a sajátjukon is eljátszották volna ugyanezt, mert biztos vagyok benn hogy tudták előre a mi lesz a vége... Egy ilyen bonyolultságú műszaki gépeknél eleve a pár száz forintos alkatrész is rengeteget számít, pluszköltség a beszerzés és a beszerelés, nemcsak az alkatrészt kell megfizetni. Spórolnak amin lehet, különben konkurencia szépen otthagyja őket.
  • Skynet #40
    Segítek hogy el tudd képzelni.

    Játszásos iszogatós összeülés. Xbox monnyuk polcon/asztalon. Tölt a gép,valaki meglöki az asztalt/polcot...Szevasz lemez.
    Más országokban ahol mondjuk jellemzőek a lájtosabb földrengések..Töltés közben kis rengés..Szevasz lemez.
    Igen ennyi elég neki,a videóban a boxot nem rázzák nem is hajigálják,épphogy megemeli az egyik felét majd visszarakja az asztalra. Ennyi.

    Mindezt azért mert sikerült ismét egy párszáz forintos alkatrészt kispórolni.