49
  • Calidor
    #49
    az enyémet összekarcolta kurva annyát
  • sanyicks
    #48
    hülyeség, írtam hogy pisi3 is összekarcolja, kipróbálták... csak a pisi fanboyoknak van annyi eszük hogy ha meghallanak egy ilyet a boxról, elkezdik fújni... így lett belőle hír.
  • narumon
    #47
    "És lám mégis csak a box karcol ha emeled/meglököd."

    A PC-s is össze fogja karcolni nagy valószínűség szerint!
  • FefeeX
    #46
    Ráadásul ilyen következtetéseket levonni, gyakorlatilag ha ránézel, már akkor karcolja a lemezt, az analógiádból kiindulva. 45fok rázkódós emelés kell neki, ha valaki úgy belerúg az asztalba, leesik róla a box, aztán lehet szedni a darabokat. Tudod, így keletkeznek az urban legendek, hogy egy marha, aki lát valamit, az felnagyítja 100szorosra, és meséket költ hozzá, amiket majd nagy serényen el is hisz magának...
  • FefeeX
    #45
    Ha szerinted nem rázza meg, akkor vagy nem egy videót néztünk, vagy elég fáradt lehettél és nem vetted észre. Mikor ennyire rázod a discmant, hallod, hogy megcsúszik benne a lemez. Pedig abban pattintós van - ezért nem karcolódik...
  • tacsaby
    #44
    Teljesen mindegy, hogy hülyeség-e egy konzolt töltés közben megmozdítani vagy sem, de a lényeg az hogy bármikor előfordulhat. És egy ilyen drága cucctól nagyon gáz hogy egy ilyen mindennapi malőr ellen nincs benne védelem. Különösen annak fényében hogy egy ilyen játék dvd nem 1-2 forint.
  • Skynet
    #43
    Látom kifogások mindig vannak,de ez a tényen nem változtat ha egy kicsit is meglököd a boxot (nem kell brogatni sem) lemezolvasás közben akkor karist van. MInden más konzolban ez a probléma ki van védve. A boxnál mindig spórolnak--> ettől igénytelen az egész gép.
  • cateran
    #42
    " Játszásos iszogatós összeülés. Xbox monnyuk polcon/asztalon. Tölt a gép,valaki meglöki az asztalt/polcot...Szevasz lemez."

    Ez olyan...realis pelda...valaki megloki az asztalt es az felborul....vagy leveri a polcot...igen-igen...
  • Kashim5 #41
    Nem akarok vitát, de még mindig nem sikerült meggyőznöd, hogy szükséges lenne az a szerinted pár száz forintos alkatrész.
    Ahhoz, hogy fekvő helyzetből állóba helyezd a gépet, minimum egy asztalborogatós buli kéne, nem egy összeülős iszogatós.
    Valószínűleg kisebb lökésre nem karcol menetet a lemezbe, ellenben a videón látható mozdulat egy elég szélsőséges cselekedet volt.
    De amúgy is, nem a TV-t szokás körbeülni? Aki a szoba közepén az útban egy 3 lábú kis hokedlin tartja a gépét, meg is érdemli hogy rendszeresen felrúgják.
    Ekkora földrengésnél ami egy fekvő konzolt álló helyzetbe dönt pedig szerintem nem a lemezt sajnálnám a legjobban hanem a házat/lakást. Azokban az országokban ahol "lájtosabb" földrengések jellemzőek, a lakók is fel vannak készülve és érthető okokból nem az asztal sarkára pakolják a dolgaikat.
    Itt nem a kispóroláson van a hangsúly, hanem a szükségességen. Nem erre van tervezve és kész. Egyes emberek nem képesek felfogni. Szerintem nem egy helyen hívják fel a figyelmet arra hogy ne döntögessék miközben forog a lemez mint az állat, de a videón szereplő intelligens srácok jól elvihognak az ilyenen. Nyilván nem az ő lemezük volt, szívesen megkérdezném vajon a sajátjukon is eljátszották volna ugyanezt, mert biztos vagyok benn hogy tudták előre a mi lesz a vége... Egy ilyen bonyolultságú műszaki gépeknél eleve a pár száz forintos alkatrész is rengeteget számít, pluszköltség a beszerzés és a beszerelés, nemcsak az alkatrészt kell megfizetni. Spórolnak amin lehet, különben konkurencia szépen otthagyja őket.
  • Skynet
    #40
    Segítek hogy el tudd képzelni.

    Játszásos iszogatós összeülés. Xbox monnyuk polcon/asztalon. Tölt a gép,valaki meglöki az asztalt/polcot...Szevasz lemez.
    Más országokban ahol mondjuk jellemzőek a lájtosabb földrengések..Töltés közben kis rengés..Szevasz lemez.
    Igen ennyi elég neki,a videóban a boxot nem rázzák nem is hajigálják,épphogy megemeli az egyik felét majd visszarakja az asztalra. Ennyi.

    Mindezt azért mert sikerült ismét egy párszáz forintos alkatrészt kispórolni.
  • Kashim5 #39
    Félelmetes, hogy a hozzászólók 90%-nak fontos szempont hogy egy asztali konzolt töltés közben basztathassanak és egyből ugranak az ilyen bulvárhírre. El nem tudom képzelni a többi használati tárgyukkal hogyan bánhatnak. Persze tudom én, hogy elég meglátni egy ilyen hír címét és jön a késztetés hogy fikázzunk egy kicsit, végre ismét van mit. Cikket el sem olvassa, egy gondolat át nem fut a fején... Józan ész teljesen kiveszni látszik manapság. Soha nem fogom megérteni miért elégtétel az valaki számára, hogy valamit ott ócsároljon ahol ér, persze miközben a saját bálványként imádott márkájáról ódákat zeng. Ha egy Apple-ről szóló cikkre kattintok ott megy a fikázás, ha Sony ott, ha MS itt... Áh, mindegy...
  • Julius Caesar
    #38
    Bele kéne rakni védő mechanizmust. Meg nem kéne döntögetni miközben tölt. És akkor problem solved.
  • vmiki88
    #37
    lol ennyi erővel én is rázogathatnám a gépemet, a vinyó is megsérülhet így. (pc-ről van szó)
  • Cat 02 #36
    Egyébként, ha van 250 gigás vinyó benne, akkor telepíti a játékot és nem is kell már a lemez és akár dobálhatja is nem?
  • Azorut
    #35
    Tehetnének bele FM transmittert is, az se túlságosan drága...meg GPSt is.Ha csak 10 Ft-al is emelnék az árát, akkor is sokan pattognának, nem még párszáz forintért...

    Jah, ha valaki meglöki az asztalt ennyire, akkor jó eséllyel a box is széttörik, nem csak a lemez.
  • sanyicks
    #34
    a pisi3 is karcolja...
  • Skynet
    #33
    "A konzolokban ellenben szabadtálcás dvd olvasó van (mint a PC-dben is), mert nem arra van kitalálva hogy hülyegyerek töltés közben emelgesse."

    És lám mégis csak a box karcol ha emeled/meglököd. Lehet ezt szépíteni,ettől még igénytelenség egy szaros párszáz forintos alkatrész kihagyása miatt BÁRMIKOR véletlenül meglöki valaki az asztalt lemezpörgetés közben akkor lemez kampec..
  • gabesylar
    #32
    Igen, nem lenne rossz, ha a cikkíró kicsit precízebb lenne.

    http://www.xbox.com/en-US/kinect/

    Kinect brings games and entertainment to life in extraordinary new ways – no controller required. Easy to use and instantly fun, Kinect (formerly known as “Project Natal”) gets everyone off the couch. Want to join a friend in the fun? Simply jump in. And the best part is Kinect works with every Xbox 360.
  • narumon
    #31
    "Egy asztali DVD player is 600-1500 között mozog."

    Igen mert ott bőven elég 1x sebességgel forgatni, gyorsabb beolvasástól nem lesz szebb a film ugyanis. Adatnál ez más, mert minél gyorsabb annál gyorsabb a töltés. Egyértelmű nem?
  • narumon
    #30
    "Még a 10.000 forintos DiscMan-emben is volt:)))"

    A discmaned nem azért nem karcolta a lemezt mert Anti Shock volt benne hanem azért mert RÖGZÍTETTED a lemezt, mint ahogy a notebookokban is. A konzolokban ellenben szabadtálcás dvd olvasó van (mint a PC-dben is), mert nem arra van kitalálva hogy hülyegyerek töltés közben emelgesse. És nem a pár filléren van a hangsúly hanem pl engem kimondottan idegesítene ha úgy kéne bepattintani itt is a lemezeket mint a notebook esetében.
  • WilliamMcKinley
    #29
    eddig a circa 10 éves hp laptopom, fiatalabb asus latopom, exem acer laptopja, ill egy pár ezer forintos külső lg dvd író sem karcolgatta sőt hibátlanul megírta mozgatás közben, igen bolond vagyok
  • Atkamon
    #28
    Nem elég, hogy megdönti a boxot, miközben olvas, de még egy kicsit meg is rázza... És akkor "Nem indul jól a Microsoft frissen bemutatott új kiadású konzoljának karrierje." LOL

    Akkor most majd ha kijön az Iphone 4, és az első ember, aki megvette, ledobja a földre, úgy, hogy széttörjön, lesz hír az ezsgén, hogy "Karcolódik az Iphone 4 képernyője"? :DD
  • Loverman
    #27
    mi van, menstruálsz, háromszorosan? :D ja milyen szar már hogy nem raknak anti shock systemet valamibe ami nem arra van tervezve hogy töltés közben mozgassák. akármennyire. furcsa én sem mozgatom a számítógépházat miközben tudom hogy olvas be egy cd-t. persze ez mindenkinek nyilvánvaló itt csak neked nem :D de biztos a világ hülye, nem te
  • sanyicks
    #26
    dvd is ugyanilyen, ott is konstans a jel mérete, csak mivel sűrűbb nem kell annyira gyorsan pörgetni, de azért a 10000+ rpm ott is gyakori.
    Volt valami program ami ki tudta jelezni az rpm-et, én anno az 52x-es lg olvasómat néztem vele, a legnagyobb rpm amit bemutatott 23xxx volt.
  • sanyicks
    #25
    10000 egy átlagos szám, egy 52x-es cd olvasó 23000-re is felmegy :)
    Ezért voltak azok a lemez robbanások, mivel ha a lemez kicsit is anyaghibás volt, kicsit is kiegyensúlyozatlan, akkor bumm.
  • A1274815
    #24
    Nem vagyok biztos benne, de az 1x CD asszem' úgy max. 400 fordulat (ez a legbelső sávra vonatkozik). Ez alapján az 52x úgy 28000-re mehet max. Hangsúlyozom hogy CD és itt az olvasási sebességre vonatkozik a hányszoros és mivel CD-nél konstans a jel mérete ezért a szögsebssség "állandón" tartása helyett az adott sáv kerületi sebességét tartják "állandóan".
  • Szefmester
    #23
    Én láttam már egy 52X-es cd lejátszóból kirepülni lemezt.. felpörgette fullra, majd mikor ki akartam szedni a lemzet egyből jött a tálca anélkül hogy megállt volna a motor.. az eredmény egy a tálcán nagy sebességgel forgó lemez, mely a leszorítás hiánya miatt felszállt és a szemközti falnak csapódott... és persze használhatatlanná vált..
  • JaSoN HuNTeR #22
    Erre én is kiváncsi vagyok.
  • bakagaijin
    #21
    Ezt 10'000 rpm-en pörgetik? Egy asztali DVD player is 600-1500 között mozog. Nem akarok előtte állni, amikor valaki megnyomja az eject gombot...
  • #20
    "...és Kintect csatlakozóval ellátott..."

    A régi boxokat akkor nem is lehet majd összekötni a Kintect-el?
  • FefeeX
    #19
    Na, a nagy ész megint kinyilvánította a hülyeségét... Az anti shock system sem a lemezt fogja meg... :D
    van a discmanben 1-2 mega memória, amire előtölti a zenét, aztán mikor rázod, akkor a memóból nyomja...
    Én ráztam már karcosra Panasonic (nem gagyi) discman-ben a CD-met, mert próbálgattam, mennyit tudott magának előre beolvasni...
    A discmanben ami jobban védi a lemezt, az a pattintós lefogató. De ettől még karcolódhat, csak ahogy előttem elmondták, az 2X-esen tekeri a CD-t, a Box meg 20X-osan tekeri a DVD-t... Számolni ugye még tudsz? Centrifugális erőről és hasonlókról tanultál?
  • Julius Caesar
    #18
    Bárki. Ez neked újdonság? Vagy lemaradtál a szabad sajtóra való váltásra?
  • sanyicks
    #17
    LOL mert a diskmaned 10000 rpm fölött pörög?? lófaszt, még 1000-et sem éri el, mert ott nincs szükség nagy olvasási sebességre...
  • Healbacsi
    #16
    Igen latom te is rendesen toppon vagy... a portorlos mese meg stimmelne, de milyen anya az olyan, aki a gyerek szajaba csapja a port, mikozben az jatszik.. a normalis anya/no akkor takarit, amikor a szoba lakoja nincs jelen...

    A bolondbiztosrol meg annyit, hogy te se szoktad emelgetni az automata mosogepet centrigugalas kozben mert alafolyt egy keves viz a furdoszobaban, es ki kell torolni alola.... Hat persze hogy nem.

    Az elektronikai eszkozok ilyen tipusu karosodasa akkor se rendeltetesszeru hasznalat. Aztan magyarazhatod a gar. szerviznek, hogy ez biza csucstechnika, ok szepen mosolyognak majd, es meg fogjak mondani, hogy ez biza ..ezer forint lesz.

    Ha van otthon pc-d akkor probald ki egyszer, hogy masolsz vmi nagy file-t a dvd-rol es oldalra forditod a gepet ( vagy ahogy te fogalmazol megdontod :))).. kivancsi leszek a fejlemenyekre :)
  • gabesylar
    #15
    "...és Kintect csatlakozóval ellátott..."

    Mínusz egy 't'.



  • opeca
    #14
    Neked lehet, hogy nem, de mondjuk ha valaki muterja bemegy, arrébb teszi, hogy kicsit porolgasson, akkor máris kész a baj.

    Lófaszt állította full élére, megdöntötte, annyi elég volt.

    Benend van a hiba, ugyanis egy csúcstechnikásnak hirdetett terméknek nem szabadna fél-döntögetésektől DVD-ket karcolgatnia.

    Tudod van az a szó, hogy "bolondbiztos".

    Na, az nem csak a szoftverekre kell, hogy igaz legyen.

    De mit is tudhatod te...
  • opeca
    #13
    De, te vedd csak meg, éppen az olyan hülyéknek szátnák mint te:)

    Még a 10.000 forintos DiscMan-emben is volt:)))

    Biztos kurva költséges lehet beépíteni:DDDDDDDDDDDDD
  • opeca
    #12
    Anti shock system. Kb. 15 éves találmány, kár, hogy ezekből a szar konzolokból mindent kispórolnak, hogy elhitessék a vérpistikével, hogy mekkora fájint dolgot kap piti áron:DDDDD
  • curse
    #11
    hat hihetetlen, azert irja az ember a meregdraga dvd9-eket, hogy ez meg osszekarcigalja -.-
  • Healbacsi
    #10
    Nekem nincs konzolom, en pc-s vagyok. De meg soha nem jutott eszembe, hogy dvd olvasas vagy iras kozben elere forditsam a meghajtot, vagy a gepet.. Lehet bennem van a hiba, de szerintem nem bennem van.
    Ha pl egy discmant teszteltek volna, es az megkarcolta volna a lemezt, akkor azt mondom okes igazatok van, de mint ahogy a cikk is irja "Az újságíró "kicsit" megemelte a konzolt, miközben az épp az Alan Waket töltötte be"... Kicsit megemelte?.. full elere allitotta.
    Ez egy asztali eszkoz, az a dolga, hogy fekudjon az asztalon es mukodjon.. Ha hordozhato kijelzos lenne, es a buszon hasznalod, akkor megertem az ilyen fajta problemakat.
    Ez nem rendeltetes szeru hasznalat volt, tehat ha ilyen utan barki gariztatni is akarna, en mint elado, jol a pofajaba is rohognek, hogy ezt sajna beoptad.