Ötvös Tibor

Két játékot tartalmaz a Toy Story 3

Korábban elég kimerítően foglalkoztunk a különböző filmek játékadaptációival, melyben részletesebben is kifejtettük, hogy bizony egy elfogadhatóbb filmes játékra jut legalább tíz szörnyen pocsék program.

Mostanság a Sega második Vasember próbálkozása okoz kellemetlen perceket a szuperhős rajongóinak, de a Ubisoft Avatar-kalandja is szépen elhasalt a pénztáraknál. Akkor méltatlanul hagytuk ki a rajzfilmek alapján készített játékokat, melyek külön kategóriát képviselnek eme stílusban is.

Most sokaknak bizonyára a klasszikus Aladdin vagy The Lion King ugrik be, mint etalon és ez így is van jól. A Disney szinte mindegyik meséjéhez készített egy mászkálós-ügyességi játékot, melyek nagyon hangulatosra sikeredtek és a fenti két cím méltán lett klasszikus.



Mára ez is megváltozott. A minőségre olyan érzékeny Pixar-remekek játékváltozatai maximum a közepes szintet ütik meg, ám a név eddig mindegyiket eladta. Ám a jelek szerint a Toy Story 3-mal változik a tendencia és hosszú idő után ismét egy értelmes és kellemes kikapcsolódást nyújtó játékkal lesz dolgunk.

Míg az Up! vagy a Ratatouille (L'ecsó) játékváltozata szinte sorról sorra követte a film cselekményét, addig a Toy Story 3 a korábban már említett Riddick kalandot vette alapul és egy teljesen különálló történetet készítettek a fejlesztők. Ez mondjuk csak félig igaz, hiszen itt lép képbe a játék első nagy újítása: a Toy Story 3 egyszerre két programot tartalmaz.

Az egyik a már megszokott és unalomig ismert Story-mód, melyben a filmben megismert helyszíneket járhatjuk be és különböző, kisebb agymunkát igénylő feladványokat kell megoldanunk. Célunk a mára már felnőtt Andy szobájából egy óvodába eljutni, ahol a többi játék is pihen. Három karakter (Woody, Buzz, Jessie) közül választva kell teljesítenünk a küldetésünk.


Ennél izgalmasabb a Toy Box mód, melyet röviden egy erőszakmentes és családbarát Sim City - GTA elegyként lehetne leírni. Itt egy játékokból épített vadnyugati kisváros seriffjének pozícióját töltjük be és feladatunk a rend fenntartása valamint a város fejlesztése lesz. A világ teljesen nyitott, kedvünk szerint vállalhatunk küldetéseket, járhatjuk be a környéket vagy egyszerűen csak sétálgatunk a városban. Minden sikeres küldetés végén aranyat kapunk, melyből új épületeket húzhatunk fel.

Természetesen egy seriff nem lehet meg kedvenc lova nélkül, akinek hátára pattanva sokkal gyorsabban tudunk majd közlekedni. De a megfelelő összeg ellenében vásárolhatunk egy játékautót is, mellyel nem csak gyorsabbak leszünk, de addig elérhetetlen területekre is eljuthatunk.

A Toy Story 3-ra mindenképpen érdemes lesz figyelni a június 15-i megjelenést követően, hiszen meglepően ígéretesnek tűnik a program. Ráadásul a PlayStation tulajok is örülhetnek, hiszen támogatja a Move rendszert is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    A Riddick is csak annyira filmadaptáció, mint amennyire az Arkham Asylum képregényes. Pusztán egyes karakterek, és maga a világ...