Gyurkity Péter

Karácsony előtt jöhet a PSP2

Ismét felerősödtek a pletykák a Sony hordozható készülékének utódjával kapcsolatban, amely ezek szerint még az ünnepek előtt megjelenne, kinézetében pedig az iPhone-ra hajazna.

A friss értesülések szerint a PSP2 érdekes dizájnnal jelenik majd meg, amely két különböző vonalon biztosít majd nagyobb szórakozást a kényelemre vágyó játékosoknak. Az első kategóriába a laikusok, illetve az egyszerűbb alkotásokat előnyben részesítők kapnának helyet, míg a másodikban a profi, a játékra jóval több időt szánó fanatikusok tartoznának, akiknek emiatt további vezérlőgombok állnának rendelkezésre.


Koncepciórajz egy lehetséges változatról

A nevét elhallgató forrás annyit árult el, hogy a PSP2 kinézetében inkább az iPhone készülékekre hasonlít, sokkal inkább, mint a jelenleg kapható változat. Az eredeti cikk szerint az illető egyike a fejlesztésen dolgozó mérnököknek, ám szavait még így sem vehetjük biztosra, hiszen a Sony eddig egyetlen szóval sem kommentálta a megjelent pletykákat és értesüléseket. Most azonban már második alkalommal merült fel, hogy a készülék egy nagyobb érintőképernyővel érkezne, amelyet felfelé csúsztatva fedezhetnénk fel a további gombokat és vezérlő funkciókat.

Márciusban már szóba került, hogy a PSP2 egy ilyen, vagy ehhez nagyon hasonló dizájnt kapna, akkor pedig szintén a fejlesztéshez közel álló forrás szolgált ezzel az információval. Csukott állapotban a laikusoknak szólna elsősorban a konzol, míg a profik a képernyőt elcsúsztatva férnének hozzá a szóban forgó gombokhoz - a forrás állítása szerint erre a játékfejlesztők is nagy figyelmet fordítanak majd, és a különböző alkotások is e két vonal számára készülnek. Hivatalos információ azonban továbbra sincs, így minden bizonnyal egészen a júniusi E3 expóig kell majd várnunk arra, hogy a Sony megnyilatkozzon.

Amennyiben hinni lehet a pletykának, a PSP2 még az ünnepek előtt elérhető lesz, hogy felkészüljenek a várható rohamra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Renátó1985 #25
    igen ez így van a fenti képet én is már 1 éve láttam olvastam hogy rajongói kép a sony-nak is nagyon tetszik de semmi közük hozzá
    ha már csak úgy a netről lekapta az első képet a cikk író legalább megjegyezhette volna hogy ez még lehetséges változatnak sem jöhet szóba
  • Misi az ezredes #24
    Ez szerintem megint a csúszó mechanika miatt gázos de jobban tetszik mint a felfelé csúsztatható. Bár bizonyára meg vannak a technikai és szakmai hátterei a cégnek nem is kétlem csak merész dolog csúsztatható (Műszerfalat, Kapcsolótáblát vagy akinek ami tetszik gombos részt) készíteni.
  • Misi az ezredes #23
    Szerintem PSP2 nem rosz ötled de arra gondolnak remélem hogy mint a telefonoknál itt is előfog fordulni hogy a gyakori nyitás csukástól hamar tönkremegy, elhasználódik a csúszó mechanika és ezáltal a javítások sűrűségét is növelni fogja. :/ Szerintem a régi formaterv sokkal kézkreálóbb és esztétikusabb. A szögletes forma inkább a hétköznapjainkra mutat, hogy milyen kimért pontos szögletes az élet.
  • NEXUS6 #22
    Ja, és csak nehogy a....!

  • NEXUS6 #21
    Kinek mi a portable.

    Csinálnak laptobot is akkora méretben, hogy ha a vonaton előveszed mindenkinek ki kell mennie a fülkéből, akkora hőt termel, hogy télen le kell kapcsolni a fűtést, és a világ legerősebb embere versenyen az egyik szám, hogy ki tudja félkézzel 100 yardra elvinni!:)))
  • 05lampard #20
    Én a buszon már Wiit hordok magammal, amit rákötök a hirdetéses tv-re elől. Nagyon élvezetes csúcsforgalomban csak tartanom kell a kontrollert és az összes kombót elő tudom hozni a játékokból, miközben a seggemben turkálnak.
  • kukacS3K #19
    mostmár inkább a méretet kéne eltalálni mert az nagyon nem portabble hogy egy övtáskába is alig fér bele
  • laci 700 #18
    Találtam ilyet is: -.-

    xD
  • Cseri83 #17
    Egy másik oldalon olvastam, hogy ez csak egy rajongói kép, már másfél éve fent van a neten
  • Narxis #16
    lol