Gyurkity Péter

Indul a PlayStation Home

Pontosan két évvel az eredeti bejelentést követően megnyitja kapuit a Sony online világa, amely a PlayStation 3 játékosainak kínál majd további tartalmakat és közösségi találkahelyeket.

A Sony kedden jelezte, hogy az indulást csütörtökre tűzték ki, ekkor nyitja meg kapuit a Home névre keresztelt online világ. Egyszerre három kontinensen jelenik meg az új szolgáltatás, Észak-Amerikában, Ázsiában és Európában és rögtön igénybe vehetik azt a felhasználók, egyedül a kínált tartalomban lesz eltérés.

A készülő virtuális világról több alkalommal írtunk, most pedig végre a Sony szolgált pontos részletekkel az indulás kapcsán. A rajt pillanatában 8 nyelvet támogatnak, a cél pedig nem a Second Life lemásolása, és nem is új felhasználók/vásárlók szerzése lesz. Mindössze arról van szó, hogy virtuális közösségi helyeket szeretnének kínálni a meglévő játékosoknak, akik a kijelölt központokban, vagy akár saját klubok, közösségek alakításával beszélgethetnek az adott alkotásokról, avagy bármilyen már témáról. A rajttal kapcsolatos kérdéseket eközben a PlayStation Home fórumon tárgyalhatják ki, nyilván van még bőven megválaszolatlan kérdés.


Ami a kontinensenként eltérő tartalmat illeti, itt konkrét példákkal is szolgáltak: az amerikai felhasználók például egy-egy játékra szabott környezetben találkozhatnak egymással, így például várja őket az Uncharted: Drake's Fortune, a Far Cry 2, a Warhawk, a Resistance, a Guitar Hero, valamint a SOCOM   mintájára szabott központ, az európai játékosok pedig a Hexus TV és az Eurogamer által rendelkezésre bocsátott videókat nézhetik meg közelebbről az avatárokon keresztül. Hozzátették, hogy az indulás nem jelenti a végleges változat elkészültét, a Home ugyanis továbbra is béta státuszban marad.
* Arról nem szól a fáma, hogy a béta mikor ér majd véget - először nyilván arra kíváncsiak (velünk együtt), hogy milyen reakciót vált majd ki a játékosokból a virtuális világ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #6
    link
  • Griphons #5
    Ha nem kínál valami tartalmasabbat, be fog halni mint a Google Lively, ez biztos.
  • NEXUS6 #4
    Tényleg jó, de jelenleg még kb annyira izgalmas, mint egy pláza vasárnap reggel 8-kor.
  • Anomaly #3
    az
  • ScarY MAN #2
    +kenyér
    +lila hagyma
  • bertino #1
    zsír.