Ötvös Tibor

Újból bukott a Kidman - Craig páros

Újabb fantasy juthat a bukás sorsára. A Nicole Kidman - Daniel Craig duó nevével fémjelzett Az arany iránytű ugyanis mindössze 28 millióval kezdett, ami a 180 milliós büdzsét tekintve édeskevés.

Nemrégiben valami hasonló címet kellett adnunk az egyik box office elemzésnek. Akkor a nálunk is látható Az invázió kapcsán voltunk kénytelenek leírni a Nicole Kidman - Daniel Craig páros nevét és a bukás szót egy mondatban. Sajnos ezúttal hasonló módon kell cselekednünk.



A hétvégén bemutatták a duó újabb közös filmjét, mely a mostanában egyre zsúfoltabb fantasy műfajában próbált maradandót alkotni. Az arany iránytű egy komoly, 180 milliós büdzséből készült, melyet biztosan nem látnak viszont a New Line fejesei. Legalábbis a 28 milliós nyitány erre utal.

A hétvége egyébként csendesen telt. A karácsonyi filmek szépen tartották magukat, a Hitman és az Awake viszont négy helyet zuhant. A bérgyilkos kalandja 35, míg a kórházas thriller mindössze 11 milliós bevételnél tart. A héten végre megérkezik Amerikába Will Smith új vámpírfilmje, az I Am Legend, mely végre robbanthat egyet. Szép reményekkel indul még az Alvin és a mókusok moziváltozata is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loverman #22
    nem lehetne már észrevenni a különbséget? GYU meg ezek a mesék nem egy kategória! HIBA mindkettőt fantasynak hívni! ezek MESÉK,MESÉK,MESÉK. az összehasonlításuk értelmetlen.
  • Wittgen #21
    Nekem is az a félelmem, hogy sok hülye filmes adaptációval elcseszik a fantasy műfajt, amiből az jön le a hülye stúdióknak, hogy nem érdemes próbálkozni. Pedig csak normális forgatókönyv és korrekt rendezés (+korhatár besorolás, nem gyrekek számára kell csinálni) kérdése az egész.
  • Sance231 #20
    Én nem us említettem a Narniát (nem olvastam / nem láttam).
  • Zocsi #19
    Én olyasmi hangvételű adaptációt várok, mint a Doom volt... Pedig mindenki tudja, hogy a DS többet érdemelne... :/
    Egyébként ajánlom a LoTR regényeket. Az első 150 oldal egy kicsit döcögős, de "felpörög" el nagyon szórakoztató lesz. Meg meg kell szokni Tolkien barokkos stílusát.
  • Hoz_Hun #18
    Én is ettől félek.
    A hab a tortán majd az Uwe Boll féle Dungeon Sige lesz. Na az szépen odaír majd a Fantasy műfajnak.
  • Atisz #17
    Igaz. Viszont eddig ódzkodtak mindenféle fantasy megfilmesítésétől, most pedig óriási dömping lett az utóbbi időkban (főleg a Gyűrűk Ura miatt). Vagyis átesnek a ló túloldalára és sorozatosan nem oda illő művek megfilmesítésével lejáratják a műfajt és ismét nem lesz fantasy...
  • Atisz #16
    Hát szerintem óriási különbségek vannak fantasy és fantasy között, már ne is haragudj. Egy Narniát összehasonlítani Gyűrűk Urával, kb. olyan mint Csillagok Háborúját az Alien-nel... olvass több fantasy-t és szerintem utána sikerül majd különbséget tenni.
  • azirafael #15
    A Csillagpor viszont bebizonyította, hogy igenis lehet a Gyűrűk Urától eltérően kevésbé orkbelekben tocsogó élvezetes fantasy-t csinálni! Nagyon jó volt.

    Szóval nem baj a light-osabb hozzáállás csak jól kell megcsinálni.
  • azirafael #14
    Ne mondja nekem senki, hogy a Narniát hörrenés nélkül végig tudta nézni... gondolok itt arra a jelenetre amikor a mikulás leparkol a csipet csapat melett a szánjával és kiosztja és tápos medzsik stuffokat a kölököknek "nesztek menjetek gyakni". A Narniában az egyetlen jó rész az volt, amikor a csipet csapat előszőr találkozik hód papával és az állat bambán bámul a bundás gyerkőcökre... ekkor a moziban valaki hangosan beszólt: "ez hód bunda rajtad?" Na ott mindenki röhögött.
  • Hoz_Hun #13
    A Gyűrűk Ura szerintem messze nem olyan mese mint a Stardust, meg ez. Narnia elé is simán leültetem a gyereket de a GYU elé nem. A GYU szerintem komor hangvételű mű és nem a vihogó gyerekek a célközönsége. Mondom ezt úgy hogy a GYU sem olvastam könyvben (sajnos elakadtam úgy a 100. oldal környékén, Bombadil Toma meg Aranymag nálam betette a kaput, hihetetlen unalmas volt bár sokan mondják hogy később felpörög).