Ötvös Tibor

A darazsak átvették a vezetést

Ez a hétvége is a múlt héten debütált duó versengéséről szólt. Ám ezúttal - bár csak egy hajszállal - a DreamWorks új animációja, a Bee Movie győzött, az American Gangster visszacsúszott a második helyre.

Múlt héten debütált az American Gangster és a Bee Movie és végül ők ketten versenyeztek az amerikai nézők kegyéért. Az első összecsapásból a Ridley Scott rendezte film került ki nyertesen, ám uralkodása rövid életűnek bizonyult. A mostani hétvégén ugyanis a DreamWorks berkeiben készült animációs mese mindenkit maga mögé utasított és átvette a vezetést.



Ám összesítésben még mindig Denzel Washington és Russel Crowe áll jobban, hiszen filmjük eddig összesen 80 milliót jövedelmezett, ráadásul mindössze 20 millió hiányzik a büdzséhez (és még 40 a marketingre). Ezzel szemben a Bee Movie 72 milliónál jár és 150 milliót kóstált.

Az első premierfilmért a dobogó legalsó fokáig kell mennünk. A Fred Clause ilyen gyenge szereplése szerintem nem csak engem lepett meg. Lássuk az alapokat. Adott egy sikeres vígjátékszínész, Vince Vaughn, két Oscar-díjas mellékszereplő, Paul Giamatti és Kvin Spacey személyében és a sztori is kapcsolódik a közelgő ünnepekhez. Valami azonban félresikerülhetett, hiszen alig 19 milliót szedett össze egy elég széles, 3,603 vásznas premierrel.

A héten három említésre érdemes film kerül a mozikba. A számos fesztivált megjárt sci-fi/thriller, a Southland Tales, melyben Dwayne "The Rock" Johnson, Seann William Scott és Sarah Michelle Gellar játszák a főbb szerepeket. Megérkezik az animációs Beowulf is és a Mr. Magorium's Wonder Emporium, melynek főszerepében Dustin Hoffman és Natalie Portman komédiázhatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • trogi #11
    Köszi!
    De akkor sincs igazad. Magyarországon a vessző "jelenti/jelzi" a tizedes törtet, míg a pont az ezresek elválasztására szolgálhatna (ez utóbbi vita alapja, mert a helyesírási szabálykönyv alapján szóközzel válasszuk el őket).

    Az Általad is favorizált írásmód angolszász.
  • cabzedo #10
    hmm. A 3,603 ez ezrest tételt jelent. Nem lehetsz túl időst, hogy ezt nem tudod. A amire te gondolsz, így szokták jelölni: 3.603
  • trogi #9
    Nem értem, még mindig lehet animációs filmekkel embertömegeket a mozikba terelni? Nagyon sok pocsék filmet sütöttek így el a közönségnek (pl.: Pirosszka, Túl a sövényen) .

    Amúgy érdekes a cikkben szereplő szám: "3,603 vásznas" . Kiváncsi vagyok, hogy örült-e a közönség a 0,603 filmnek a negyedik moziban. Vajon a hosszában, vagy keresztben vágták meg?
    Jobban oda kellene figyelni a tizedes pontra és -vesszőre.
    Magyarországon tizedesvessző van.
  • MiZo81 #8
    Igen. A Donnie Darko pl. 2001-es film, és 2003-ban mutatták be szinte nulla reklámmal. :)
  • Boroskóla #7
    Érdekes az a Southland Tales reno911 és a Gridiron Gang előtt készült 2006 ban és mégis csak most játszák ???
  • Mister #6
    na ez szerintem nem fogja amerikában kitermelni a 150 millát.
  • STREEX #5
    150 milkóba került a bee movie?!Nem sok ez egy kicsit?
  • Kobaljov #4
    A Bee elvileg méh, a wasp a darázs
  • MiZo81 #3
    Én is várom már a Southland Tales-t, a Donnie Darko rendezőjének második filmje!
    Lehet, hogy jó lesz. :)
  • ddt500 #2
    Csak egyszer láttam a bemutatóját de a darazsak nem méhek véletlenül?