Ötvös Tibor

Animációs filmek harca

A múlt héten vezető Bee Movie legyőzője egy másik, teljesen más stílusú animációs film lett. A Beowulf azonban nem lehet túl boldog, hiszen 28 milliós nyitánya nem a legjobb kezdés.

Múlt héten megszerezte az első helyet, ám pár nap múltán már át is kellett adnia helyét egy másik animációs filmnek. A Bee Movie még messze van a megtérüléstől, főleg úgy, hogy múlt héthez képest 44%-os visszaesést produkált a mese. Eddig 93 milliót termelt be a film, még legalább 60 millió kell a büdzséhez.

Az élen így a Beowulf kezdett, ám a Paramount nem tapsikolhat örömében. A látványosan megcsinált animációs film ugyanis szintén 150 millió dollárt kóstált és mindössze 28,1 millióval kezdett. Persze, ha minden hetente legalább 30-35 milliót kapar össze, akkor még behozhatja a pénzt.



Az American Gangster készítői viszont örülhetnek, hiszen filmjük három hét alatt betermelte a forgatáson elköltött 100 milliót, így már csak a marketinget kell visszapörgetnie. Érdemes megemlíteni a hétvége legjobban szerepelt filmjét.

A Coen fivérek új alkotása, a No Country for Old Men múlt héten debütált mindössze 28 vásznon és a sikert látva a Miramax a mostani hétvégén hozzácsapott még 120 vásznat. Az ugrás megdöbbentő: a 148 vásznon közel 21 ezer dolláros átlagot termelt, mely 152%-os emelkedést jelent. És ezzel már az ötödik helyen áll.

Jövő héten bizony lesz mit nézni. Megérkezik a nagyon várt Hitman, valamint a Stephen King féle A köd is. A modern Disney mese, a Bűbáj is esélyes egy dobogós helyre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Toughtful #2
    Mister, azért ezt nem volt nehéz kikövetkeztetni :))
  • Mister #1
    a Bee Movie-ra már múlt héten is azt mondtam, hogy nem fogja visszatermelni a pénzt.