Szekeres Viktor

Hazai mozik: vert mezőnyben a Hitman

A legfrissebb számítógépes játékadaptáció, a Hitman - A bérgyilkos nem váltotta meg a hazai mozikat, s nagyjából az amerikai nyitány szintjével megegyező eredményt produkált, vagyis se nem túl jó, se nem túl rossz, afféle színtelen-szagtalan premiert.

Jelen esetben a színtelenség és szagtalanság még jót is jelenthet, hiszen maga a film elég gyengécske, inkább b-jellegű lett, ami viszont azt is jelenti, hogy az első héten elért 25 milliós amerikai bevétel sikernek számít, főleg, hogy anyagiak tekintetében könnyedén hagy le olyan akcióorgiákat, mint a Crank - Felpörgetve (összesen 27 millió dollár amerikai bevétel) vagy a War (22 milliós amerikai bevétel), melyeket Jason Statham neve fémjelez. S ez a teljesítmény bizony a tervezett második és harmadik rész esélyét is növeli.


Idehaza 13.379-en nézték meg a Hitmant a premier hetén, s ezzel a heti toplista 2. helyére szorult a film, hiszen egy másik premierfilm, az Amerikában meglehetősen nagyot hasaló Elizabeth: Az aranykor nagy meglepetésre sikeresebben nyitott idehaza; Cate Blanchett legújabb filmjére az első hét napon Budapesten 17.011-en voltak kíváncsiak.

A harmadik heti premier, a Richard Gere-es Falka Amerikában mozimegjelenést sem kapott, s idehaza is leszerepelt, hiszen csak 3.050 budapesti néző vette a fáradságot, hogy megtekintse bemutatásának hetén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rotcsa #18
    Hopp, azlőző üzi nem neked szólt, bocsi! :)
    Hanem az utánnad írónak. :P
  • Rotcsa #17
    Szerintem nagyot alakított Oiphant!
    Még azok az ismerőseim is teljesen átérezték a játkbéli hűvös eleganciájú, érzelemmentes és precíz bérgyílkos, akik nem is játszottak a játékkal, sőt.. mégkevésbé ismerik azt! Ez a film nem a főszerplőtől lett ilyen. Meg egyébként is: Amíg azok, akiknek tetszik a játék azt mondják, hogy jó lett a film, kit érdekel, hogy más mit moond!? Legalább nekeik(magamat is beleértve) megérte elmenni!
  • Loverman #16
    az "arat" szó neked hol nem jelenti azt h sikeres? de nem probléma XD
  • tommyg #15
    oliphant tökéletesen jáccota a szerepet, nem kellet oda se diesel a gorilla testével se stathman
  • winnie #14
    így legalább siker. stathammel bukott volna. (belegondolni is rossz. 170 centis angol hitman?, lol:)
  • bakagaijin #13
    No, csak megértik talán, hogy Hitmanhez Jason Statham kell. Ha újraforgatják, elmegyek és megnézem moziban. De addig távol tartom magam a filmtől. Uff :P.
  • SHADOWEYES7 #12
  • Wittgen #11
    Én is vártam a filmet,még mindig várom, de ha a héten sem lesz itt Kaposváron a mziban, akkor marad a warez - mondhatni megfosztották magukat az ezresemtől.
  • winnie #10
    én egy jó filmet vártam, hitmaneset. sajnos ősbéna lett.
  • Gerbill #9
    A karakter szerintem elmegy, lehetett volna jobb is de végülis kopasz ez is:P. Csak legalább a történetet ne módosították volna ennyire. Miért nem lehetett az eredeti klónos sztorit felhasználni? Ez zavart a legjobban.