Ötvös Tibor

Egy amerikai gengszter az élen

Ridley Scott új filmje, az American Gangster letaszította a Fűrész negyedik részét a trónról. Sőt, a Denzel Washington - Russell Crowe film a rendező karrierjének második legjobb nyitányát produkálta.

Az elmúlt hétvége okozott pár meglepetést az amerikai mozipénztáraknál. Először is az elég hányatott sorsú American Gangster simán kiütötte a Fűrész negyedik részét az első helyről. Ráadásul Riley Scott új filmje a rendező eddigi karrierjének második legjobb nyitányát produkálta, ami azért nem kis teljesítmény.



Ám aki egy kicsit is ismeri a film előéletét, azt tudja, hogy az eddig beszedett 43 millió dollár mindössze Denzel Washington gázsiját fedezi, akit kétszer fizettek ki ezért az alkotásért. Mindenesetre a 100 millió dolláros büdzsét - ha nem lesz komolyabb visszaesés - képes lesz visszatermelni.

A DreamWorks új animációs meséje, a Bee Movie a második helyen kezdett 38 millió dollárral. A 150 milliós büdzsé mellett sajna ez elég gyengus eredmény, de talán még nincs minden veszve. Jigsaw negyedik akciója hatalmasat zuhant. A 67%-os visszaesés komoly eredmény, ilyen tempóban csak az első rész bevételeit tudja überelni.

Jövő héten nem lesz túl sok látnivaló Amerikában. A legnagyobb esélyekkel talán a Vince Vaughn főszereplésével készült Fred Claus indul, de a Tom Cruise - Meryl Streep - Robert Redford trió nevével fémjelzett Gyávák és hősök is komoly bevételekre tehet szert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)