Tóth Kristóf

Cyber-shot T10 a Sonytól

A keskeny, hitelkártya méretű Cyber-shot T10 a T9 sikerére építve elődjénél még jobb képminőséget és érzékenységet ígér.

Az elegáns vonalú rozsdamentes acél ház a divatkedvelő női és férfi felhasználókat célozza meg. Fő jellemzőként a T10 7,2 valós megapixel felbontású Super HAD CCD-vel, valamint 3-szoros optikai zoomos Carl Zeiss Vario-Tessar objektívvel rendelkezik. A lencse és a prizma pedig a tükrözéses módszernek köszönhetően fér el a fényképezőgép házában, lehetőséget biztosítva ezzel a keskeny profil kivitelezésére. Kiegészítésként az optikai zoomhoz 6-szoros precíziós digitális zoom és 14-szeres VGA Smart zoom társul, s az egyetlen gombnyomással kiválasztható nagyító üzemmód révén akár 1 cm távolságból is készíthetők felvételek.

Klikk ide!
Sony Cyber-shot T10

A készülék dupla elmosódásgátló technológiája a gyártó közleménye szerint nagy érzékenységgel egészíti ki a Super SteadyShot képstabilizálót. Az optikai képstabilizátor a lencseelem pozíciójának módosításával korrigálja a kézből, főként alacsony zársebességgel történő fényképezésnél jelentkező bemozdulást. Lassú zárral vagy szűk blendenyílással kombinálva ez a jellemző kreatív megoldásokat tesz lehetővé - akár film üzemmódban is. A Cyber-shot T10 másik elmosódásgátló megoldása a fényképezőgép nagy érzékenysége.

A nagyméretű, 2,5"-os (230 ezer pixeles) hibrid LCD-kijelző majdnem a teljes hátlapot elfoglalja. A DSC-T10 a Sony első olyan T-sorozatú fényképezőgépe, amely rendelkezik a gyenge megvilágítás melletti filmezéshez szükséges speciális üzemmóddal. Gyenge fényviszonyoknál a készülék magától beállítja a rekeszt és a zársebességet, s az így elérhető mintegy 10 luxos (= kb. 1,3 EV) fényképezési érzékenység révén a film világos és tiszta lesz, ígéri a Sony. Az optikai zoom film üzemmódban is rendelkezésre áll.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Kilencféle helyszín szerint programozott üzemmódja - köztük az alkonyat (Twilight), hó (Snow), tűzijáték (Fireworks) vagy a tengerpart (Beach) - automatikusan az adott körülményekhez igazítja a készülék beállításait. Négy új színüzemmód is van: a Standard üzemmód életszerű képein kívül lehetőség van az "élénk" (Vivid) beállításra, amely a színek erősítésével kékebb eget és üde piros virágokat fest a képre, míg a "természetes" (Natural) beállítással finomabban ragadhatók meg a valódi színek. Ezenkívül választható még az antik (Sepia) és a fekete-fehér (Monochrome) üzemmód is.

A készülék 56 MB-os belső memóriája Memory Stick Duo vagy Memory Stick PRO Duo meóriakártyával egészíthető ki. A zenés diavetítési funkcióhoz külön belső memória tartozik. Ezenkívül a Cyber-shot T10 támogatja a PictBridge technológiát, amely a közvetlenül PictBridge-kompatibilis fotónyomtatóra (például a Sony DPP-FP50-re) történő képátvitel szabványa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #30
    Egyébként minden ketyerének meg van az előnye-hátránya. A lényeg, hogy magát a képet mire akarja használni. Egyébként rengeteg profi fotós használ sokkal kissebbeket is mint a nagy "bálna" gépek ha célnak megfelelő.
  • vax #29
    Amikor túrista útra megy a családjával akkor vigye csak a 35-40 fokos melegbe a 1,5-2 kg-os gépet egyik válán, objektívekkel stb. plusz a gyerekeket a nyakában, másik válán az elemózsiát, italt, igazolványokat, pénzt és a hátán még miegymást.
  • vax #28
    Hagyjad. Ő profi fotós profi géppel. :)
  • Doomista #27
    én csak válaszoltam...

    "nem neked válaszoltam"

    illetve senkinek se
  • SymbioC #26
    biztos az vagyok veled ellentétben, kulturlény
    Vegyél vissza, nem szólítottalak meg, nem neked válaszoltam (tlejesen fölösleges lett volna)
  • Doomista #25
    ez mondjuk már le lett tárgyalva, hogy az vesz ilye aki...

    "Ez a cikk nem teszt, leírják a gyártó reklámszövegét, ami megszépíti a menyasszonyt. "
    " mi ez, ha nem parasztvakítás?!"

    te tényleg ilyen f*s* vagy?
    hol nincsen paraszt vakítás?

  • Doomista #24
    nem vagyok, mert nem is akarok
    nem vagyok seggfej csak kolerikus, ez egy ilyen embertípus, akinek nem tetszek ez van
    (meg mondjuk nem én írtam hülyeségeket)

    nem fotózok baromságokat, ki írta, hogy baromságokat fotózok?
    az aki azt mondja, hogy békát fotózzak pff !

    ha természet fotós lennék akkor biztosan nem békákat meg csúszómászókat fotóznák!

  • SymbioC #23
    Ez "a divatkedvelő női és férfi felhasználókat célozza meg". Nem a FÉNYKÉPEZŐ mivolta van előtérben, mert egy ekkora és ilyen fényerejű obitót ez nem is várható el. Ezért nincs manuál mód és szofveresen próbálják javítgatni a hardveres hiányosságokat.
    Ez a cikk nem teszt, leírják a gyártó reklámszövegét, ami megszépíti a menyasszonyt. "6-szoros precíziós digitális zoom és 14-szeres VGA Smart zoom" mi ez, ha nem parasztvakítás?!. Vagy "1 cm távolságból is készíthetők felvételek" a másik kedvencem. A makro fotózásnak nem az a lényege, hogy beledugjuk a fényképezőt a témába (és így minden fényt kitakarunk és a béka leköpi az objektívot!!), hanem 2mről csak a békát (alkonyatkor, hogy megmaradjak a felhozott példánál)
    "Gyenge fényviszonyoknál a készülék magától beállítja a rekeszt és a zársebességet, s az így elérhető mintegy 10 luxos (= kb. 1,3 EV) fényképezési érzékenység révén a film világos és tiszta lesz, ígéri a Sony" - ez a mondat vetekszik a digitásis zoomossal. A fizika mműködik: fénykép készítéséhez fénymennyiség kell. Ha kevés fény van, sokáig kell nyitvatartani a lencsét. Az, hogy a fényérzékenységet felemeli 600-1000-es tartományba, abból nem fénykép lesz, hanem akvarell vagy olajfestmény, akkora a fényzaj.

    Szóval visszatérve az elejéhez, ez egy divatos játékszer (fényképező), hatalmas korlátokkal, potom 90k feletti árral. Nem veszem meg, mert hülye azért nem vagyok (pedig rózsaszínű változata is van!!
  • BiG G #22
    nem, te biztosan nem vagy természetfotós.
    egy ekkora seggfejből sose válna jó természetfotós

    fotózd csak a baromságaidat a kis ultraszarkompaktoddal...
  • Le Kurde #21
    :) ha jól megnézed, a 4-es kommenthez szólt a kér(d)ésem