30
  • vax
    #30
    Egyébként minden ketyerének meg van az előnye-hátránya. A lényeg, hogy magát a képet mire akarja használni. Egyébként rengeteg profi fotós használ sokkal kissebbeket is mint a nagy "bálna" gépek ha célnak megfelelő.
  • vax
    #29
    Amikor túrista útra megy a családjával akkor vigye csak a 35-40 fokos melegbe a 1,5-2 kg-os gépet egyik válán, objektívekkel stb. plusz a gyerekeket a nyakában, másik válán az elemózsiát, italt, igazolványokat, pénzt és a hátán még miegymást.
  • vax
    #28
    Hagyjad. Ő profi fotós profi géppel. :)
  • Doomista
    #27
    én csak válaszoltam...

    "nem neked válaszoltam"

    illetve senkinek se
  • SymbioC
    #26
    biztos az vagyok veled ellentétben, kulturlény
    Vegyél vissza, nem szólítottalak meg, nem neked válaszoltam (tlejesen fölösleges lett volna)
  • Doomista
    #25
    ez mondjuk már le lett tárgyalva, hogy az vesz ilye aki...

    "Ez a cikk nem teszt, leírják a gyártó reklámszövegét, ami megszépíti a menyasszonyt. "
    " mi ez, ha nem parasztvakítás?!"

    te tényleg ilyen f*s* vagy?
    hol nincsen paraszt vakítás?

  • Doomista
    #24
    nem vagyok, mert nem is akarok
    nem vagyok seggfej csak kolerikus, ez egy ilyen embertípus, akinek nem tetszek ez van
    (meg mondjuk nem én írtam hülyeségeket)

    nem fotózok baromságokat, ki írta, hogy baromságokat fotózok?
    az aki azt mondja, hogy békát fotózzak pff !

    ha természet fotós lennék akkor biztosan nem békákat meg csúszómászókat fotóznák!

  • SymbioC
    #23
    Ez "a divatkedvelő női és férfi felhasználókat célozza meg". Nem a FÉNYKÉPEZŐ mivolta van előtérben, mert egy ekkora és ilyen fényerejű obitót ez nem is várható el. Ezért nincs manuál mód és szofveresen próbálják javítgatni a hardveres hiányosságokat.
    Ez a cikk nem teszt, leírják a gyártó reklámszövegét, ami megszépíti a menyasszonyt. "6-szoros precíziós digitális zoom és 14-szeres VGA Smart zoom" mi ez, ha nem parasztvakítás?!. Vagy "1 cm távolságból is készíthetők felvételek" a másik kedvencem. A makro fotózásnak nem az a lényege, hogy beledugjuk a fényképezőt a témába (és így minden fényt kitakarunk és a béka leköpi az objektívot!!), hanem 2mről csak a békát (alkonyatkor, hogy megmaradjak a felhozott példánál)
    "Gyenge fényviszonyoknál a készülék magától beállítja a rekeszt és a zársebességet, s az így elérhető mintegy 10 luxos (= kb. 1,3 EV) fényképezési érzékenység révén a film világos és tiszta lesz, ígéri a Sony" - ez a mondat vetekszik a digitásis zoomossal. A fizika mműködik: fénykép készítéséhez fénymennyiség kell. Ha kevés fény van, sokáig kell nyitvatartani a lencsét. Az, hogy a fényérzékenységet felemeli 600-1000-es tartományba, abból nem fénykép lesz, hanem akvarell vagy olajfestmény, akkora a fényzaj.

    Szóval visszatérve az elejéhez, ez egy divatos játékszer (fényképező), hatalmas korlátokkal, potom 90k feletti árral. Nem veszem meg, mert hülye azért nem vagyok (pedig rózsaszínű változata is van!!
  • BiG G
    #22
    nem, te biztosan nem vagy természetfotós.
    egy ekkora seggfejből sose válna jó természetfotós

    fotózd csak a baromságaidat a kis ultraszarkompaktoddal...
  • Le Kurde
    #21
    :) ha jól megnézed, a 4-es kommenthez szólt a kér(d)ésem
  • perempe
    #20
    F717 tesztképek
    T30 tesztképek
    "Low-Light Tests" alatt látni a különbséget. (A régi 717-nek elég iso100-on ugyanolyan hosszú záridő, mint a Te T30-asodon iso200-on...) A T30 leghosszabb zárideje 1 másodperc, így alkalmatlan bizonyos alkalmazásokra.
  • Doomista
    #19
    mégis mi a f*szt gondolnak egyesek?
    természet fotós vagyok vagy mi a f*sz?
  • Doomista
    #18
    békát fotózni? pffff
    tücsköt meg bogarakat nem ?
  • waterman
    #17
    nem akarok beleszólni a vitába, de én vettem egy eléggé lehasznált minolta dimage x20-ast és néha az agyamat dobálom, hogy az a kis sz*r milyen helyeken megállja a helyét.
    fröccsenő víz - keresek egy helyet a vizen, ahol a fényerőt beállíthatom. lenyomom az exponáló gombot első állásba majd teljesen mikor fröccsen a víz. - egyetlen hibája az, hogy ha hirtelen akarok fényképezni, akkor kicsit lomha. de ha készülök a képre, akkor jó.(újabb gépek jóval gyorsabbak)
    jégcsap - azon múlt legutóbb, hogy hova találta el a fókuszálást. miután ráállt tök szépen lefényképezte.
    ugró béka - ha közel, van semmi gond! madarat viszont nem lehet vele fényképezni, mert kicsike a zoom-ja.
    tehát szerintem egy ilyen ultrakompakt gép igenis életképes, pláne ha valóban beletömték az optikai képstabilizátort és ha esetleg pár dolgot lehet manuálisan is állítani(idő hiányában csak pár oldalt néztem meg a neten, de egyik sem emelte ki a manuális beállítási lehetőségeket - jó lenne, mert csak software-en múlik). amit meg doomista mond, hogy a kompaktsága miatt nagyon jól hordozható - ahogy nézem vékonyabb a minoltámnál, márpedig én azt az övtáskámban hordom, sőőőt! egy kicsi hama tripodot is ott hordok vele és mivel kicsi ezért a tudtam csinálni már olyat hogy egyszerűen a egy faágra csiptettem a tripoddal.
    nekem nagyon csábító ez a gép, ha egyszer megengedetem magamnak biztos ilyet veszek, mert lehet hogy a nagy komoly gépeknek nagyobb a zoomja, jól beléjük lehet markolni, de mivel nem a wimbledonon fényképezem nagy fehér kodak optikákkal a suhanó labdát, ezért sokkal jobban megfelel, mint egy nagygép. (haverom vett egy nagy sony-t, de akkora, hogy elemesül mindenestül egy kis szatyor kell hozzá, szó se róla viszont remekjó képeket csinál)
    tehát mindenki igényeinek megfelelő fényképezőt válasszon. aki ludakat akar szállítani, az ne porshe-szalonban kérdezősködjön.
    mellesleg egy 7,2 megapixeles képen, lehet hogy értékelhető bitkupac reprezentálja a fáinkon henyélő madarakat, szóval lehet megpróbálnám egy ilyennel lefényképezni a harkályt munka közben, bár biztos nem erre szánták:)
  • Doomista
    #16
    én maximálisan meg vagyok elégedve a fényerővel
  • Doomista
    #15
    a nagyszüleim vidéken falun laknak, elszoktam járni hozzájuk, plána télen, olyanko szép nagyon a táj. őzeket, s a tájat is szoktam fotózni.

    ott van egy tó is melyben rengeteg béka van, de abszolút nem szoktam békáka fotózni, még soha meg se fordult a fejemben, nem szeretem a békákat.

    tegnap mozgó biciklist és autót is fotóztam, nem jelentetettek problémát a gépnek a gyorsan mozgó tárgyak

    az elöző dsc t7-es nek sem okozott problémát a felfreccsenő víz! ennek mért okozna?

    olvadó jégcsapot is egészen biztos vagyok, hogy majd télen tudok fotózni, alkonyatkor
  • perempe
    #14
    Ultrakompaktokra jellemző kis fényerő (F3.5-F4,4) miatt nem vennék ilyet.
  • Bravoman
    #13
    Ez nem is arra való. Ha valaki komolyan akar fényképezni, komoly témákat, nyilván nem vesz ilyet. De arra tökéletes, hogy egy buliba vagy egy kirándulásra magával vigye az ember ahelyett, hogy egy böszme nagy profi gépet cipelne.

    Ha a Sony az "alkonyatkor ugró békát" fényképezőkre építene, akkor hamar becsukhatná a boltot... :-)
  • Möci
    #12
    OK. Hidd el nem a lelkedbe kívántam masírozi. Egyébként, ha nem lenne piaca nem gyártanák. Azért kíváncsi lennék, felfreccsenő vizet, vagy olvadó jégcsapot alkonyatkor esetleg ugró békát, hogyan fotózol vele?
  • Doomista
    #11
    örülök, hogy ilyen fényképezőgépet piacra dobott a sony, ami gyögyörű dizájnos, nem nagy tulok, nem kell cipelnem és amire én használom azt teljességében kielégíti!

    ha valakinek ez nem tetszik, akkor vegyen olyat ami neki megfelelő, és kielégíti az igényeit

  • Doomista
    #10
    ki lehet kapcsolni az automata funkciókat, és akkor nem a gép dönt helyetted!

    "fényképezőgépnek van formája és fogása, ami szintén ehhez az "élményhez" tartozik.

    én 5 éve vettem hp fényképezőgépet, nagy tulokat, teleobjektíveset, melyek mostis vannak, nagyon rossz volt kiránduláson cipelni, kellemetlen, fárasztó. buliba, ünnepségre, családi összejövetelekre, haverokkal... szülinapra úgyszintén! MINDENHOVA!

    Bankkártyával fizetni szoktam és nem fényképezni, még akkor is, ha van rajta egy pattanás szerű objektiv."

    szóval soha a büdös életbe nem veszek nagy tulok fényképezőgépet! nem szívatom tovább magam!

    amire leírtam az elöbb, hogy használom bőven sok!
    ha esetleg megyek afrikába gepárdokat fotózni messziről, vagy elefántokat meg hasonlókat, akkor majd veszek oda egy nagy teleobjekítvasat, de mivel nem használom ilyenre így jó nekem ez!
    teljesen kielégíti az igényeimet, és a zsebemben elfér és nem kell a nyakamban vagy a táskában cipelni sehovasem.

    a fényképezőgépet ha még nem láttad élőben ajánlom, hogy nézd meg, IGENS van gyögyörő formája iszonyatosan dizájnos metál fekete, ezüst csíkozású, és van fogása, én legalábbis normálisan meg tudom fogni annak ellenére, hogy kicsi - tökéletesen

    szóval az élmény megvan rendesen

    gyönyörű képeket készít, sőt még a videokat is kiváló minőségre állítva is szépen felveszi!

  • Möci
    #9
    Hosszú! Talán annyit, hogy régen volt egy CSÉB reklám (vagy 25-30 éve). Két kisgyerek beszélgetett talán a homokozóban. Mind a ketten dicsekedtek, hogy milye van az apjuknak. Egy idő után már nem tudták überelni egymást, mikor is az egyik benyögte, hogy "Apukámnak meg CSÉB-je van!" A másik értetlenűl szepegve elrohant azt kiabálva: " Mi az a CSÉB!?!?"
    Ez a két mondat akkoriban szállóige volt.
  • Möci
    #8
    Igen. Semmi nincs Rád bízva. Mindent a gép dönt el helyetted, arról nem beszélve, hogy egy fényképezőgépnek van formája és fogása, ami szintén ehhez az "élményhez" tartozik. Bankkártyával fizetni szoktam és nem fényképezni, még akkor is, ha van rajta egy pattanás szerű objektiv.
  • Le Kurde
    #7
    ezt kifejtenéd?
  • Doomista
    #6
    "sak a fényképezés élménye marad el."

    ???

  • Möci
    #5
    "Apukámnak meg CSÉB-je van!"
  • Möci
    #4
    Ez amolyan James Bond-os kütyü, és akár könyvjelzőnek is használhatjuk. Csak a fényképezés élménye marad el.
  • BiG G
    #3
    azért durva hogy a kis ketyere legnagyobb részét az akksija foglalja el
  • Doomista
    #2
    nekem az új t30-as van
  • gyuri12
    #1
    ez a jó! csak feketében szebb lenne...