• SymbioC
    #23
    Ez "a divatkedvelő női és férfi felhasználókat célozza meg". Nem a FÉNYKÉPEZŐ mivolta van előtérben, mert egy ekkora és ilyen fényerejű obitót ez nem is várható el. Ezért nincs manuál mód és szofveresen próbálják javítgatni a hardveres hiányosságokat.
    Ez a cikk nem teszt, leírják a gyártó reklámszövegét, ami megszépíti a menyasszonyt. "6-szoros precíziós digitális zoom és 14-szeres VGA Smart zoom" mi ez, ha nem parasztvakítás?!. Vagy "1 cm távolságból is készíthetők felvételek" a másik kedvencem. A makro fotózásnak nem az a lényege, hogy beledugjuk a fényképezőt a témába (és így minden fényt kitakarunk és a béka leköpi az objektívot!!), hanem 2mről csak a békát (alkonyatkor, hogy megmaradjak a felhozott példánál)
    "Gyenge fényviszonyoknál a készülék magától beállítja a rekeszt és a zársebességet, s az így elérhető mintegy 10 luxos (= kb. 1,3 EV) fényképezési érzékenység révén a film világos és tiszta lesz, ígéri a Sony" - ez a mondat vetekszik a digitásis zoomossal. A fizika mműködik: fénykép készítéséhez fénymennyiség kell. Ha kevés fény van, sokáig kell nyitvatartani a lencsét. Az, hogy a fényérzékenységet felemeli 600-1000-es tartományba, abból nem fénykép lesz, hanem akvarell vagy olajfestmény, akkora a fényzaj.

    Szóval visszatérve az elejéhez, ez egy divatos játékszer (fényképező), hatalmas korlátokkal, potom 90k feletti árral. Nem veszem meg, mert hülye azért nem vagyok (pedig rózsaszínű változata is van!!