Cseh Dániel

Sony Cyber-shot DSC-T9 bejelentés

Bejelentette a nemrég részletesen is bemutatott DSC-T7 utódját a Sony.

A legszembetűnőbb újítás kívülről, hogy a kezelőszervek visszatértek megszokott helyükre, a gép hátuljának jobb oldalára. Emellett a dizájnon is csiszoltak egy keveset, ha lehet még ízlésesebb lett az ultravékony készülékház.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A beltartalmat érintő legnagyobb újítás, hogy az immár 6 megapixeles érzékelőt kiszolgáló f3.5 - 4.3 fényerejű, 1 cm-es makróképességű rejtett optikát kategóriájában egyedülálló módon képstabilizátorral látta el a gyártó. Ez a tulajdonság, illetve hogy a CCD érzékenysége immár ISO 64 és ISO 640 között állítható, számtalan szituációban lehetővé teszi a beépített vaku használatának mellőzését, ami élvezhetőbb, hangulatosabb fotókat eredményez szinte minden esetben.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A képstabilizátor plusz fogyasztása ellenére egy feltöltéssel nagyjából 240 kép elkészítését teszi lehetővé a mellékelt Litium-ion akkumulátor. A 38-114 mm gyújtótávolságú képeket átnézeti kereső híján a megszokott, 2,5 colos LCD-n komponálhatjuk meg, visszanézésre pedig a korábbi modellekből ismert effektezett, zenés slideshow formájában is lehetőségünk nyílik.

A Sony Cyber-shot DSC-T9 megjelenése januárban várható, nyitóára 450 dollár körül lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • neccesnick #9
  Mechanikus képstabilzátora van az X1-nek valóban nem optikai, de valójában szerintem ezek abszolut egyenértékűek.
  konicaminolta x1 hivatalos
  És tényleg szösziknek való készülékek, de akkor már tényleg szebb a minolta szerintem, bár ez már mindenki maga dolga, de azért felhasználási területnek ne felejtsétek el, hogy egy műszaki ellenőrnek egy hordszíjjal a legjobb választás lehet egy ilyen, mivel nem kell az építkeztésre egy félkilós gépet cipelnie, és még a daruból is tud fényképezni...............Tudom-tudom de ne nézzetek hülyének de nekik ez tényleg a legjobb dokumentációs eszköz. És még mindig legalább ezerszer többet ér mint a legjobb cam amit mobilba építettek eddig, ha csak nem hiszitek el a reklámokat:P
 • DKm #8
  Nem úgy értettem! Sztem a Canon 350D egy jó kis gép és ez meg egy ...! Na mindegy. Ilyen kis dr. szösziknek való játék.
 • Hegyikecske #7
  fujj sony...
 • Thrawn #6
  Ez bizony szőkéknek való csecse-becse. Különös tekintettel a zenés slideshowra. Esz is a penész, hogy az én gépem nem tud ilyent.
 • endale #5
  Akinél eddig DSC-T7-et láttam az nem a tudása miatt vette meg. Aki ilyet vesz úgyis csak annyit mond majd: "A 6 megapixel az több mint az 5, tehát jobb. Jól is néz ki, ezér' köll!!"
 • Lateralus #4
  Konica Minolta X1 nem optikai képstabilizátoros.
 • Lateralus #3
  Dehogyis!
  A 350D-ről sehol nem írtak olyat, hogy "A 38-114 mm gyújtótávolságú képeket átnézeti kereső híján a megszokott, 2,5 colos LCD-n komponálhatjuk meg".
 • DKm #2
  Úgy beszélnek az ilyen gépekről mintha Canon EOS 350D lenne!
 • neccesnick #1
  Bocsi de muszály beírnom már ide, azthiszem nem első alkalom, hogy csoda számba menő dolgokról beszéltek, holott ez közel sem újdonság, csak esetleg az adott cég aktuális termékénél. Ami miatt megemlítem az csupán az, hogy az esetleges leendő fogyasztók minnél jobban járjanak. Most itt az ilyen írtó kis fénképezők kategóriájában a képstabilizátor is ilyen, de ha valaki elles a konicaminolta oldalára talál egy 8 Mpixeles képstabilizátoros ilyen pici csodát és véleményem szerint ugyancsak több figyelmet érdemelne a sony-nál mivel ez a megoldás a piac egyik leghatékonyabbja a szakma szerint, nem beszélve arról, hogy sokkal komolyabb objektíve van, mint a sony saját gyártmányainak // kivétel a zeiss optikás gépeiknek //