Németh Szabolcs

SunAge - ronda és finom?

Nagyon nehéz a Vertex4 Studios játékáról nyilatkozni. Grafikailag messze elmarad a ma megszokottól, de a hangulat és a játék mélysége ettől még pazar is lehet.

A történet a messzi jövőben játszódik, amikor az emberek visszahúzódtak néhány városba, hogy megvédjék magukat az idegen betolakodóktól. A Földön már rég nem az emberiség uralkodik. Összesen három faj/nemzet/kultúra közül választhatjuk ki azt, amelyiket a világ urává szeretnénk tenni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az ugye alapdolog, hogy mindegyik csoportosulás egyedi objektumokkal, egységekkel rendelkezik. Az is magától értetődő, hogy a programban egyjátékos és többjátékos térképek is helyet kapnak. A program mélységét máshol kell keresnünk. Egyrészt minden egység több funkcióval rendelkezik, ami növeli a taktikai lehetőségek tárházát. Mindegyik nemzetnek megvan a maga erőssége/gyengesége, amit könyörtelenül ki kell használnunk, ha győzni akarunk. Afelől kétségünk se legyen, hogy a mesterséges intelligencia lecsap a legkisebb bakinkra is. A többjátékos mód egyetlen egy dologra épül: vágjuk el ellenfeleink útját az erőforrásoktól.

A grafikáról nem szeretnénk nyilatkozni. Most ha azt mondjuk, hogy ronda, akkor kb. mindenkinek elvesszük a kedvét a játéktól és ezt nem szeretnénk mert ebbéli hiányosság mellett igenis lehet egy program még zseniális.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Sun Age - mint mostanában szinte minden játék - az eredeti megjelenési dátumhoz képest jóval később fog a boltokba kerülni. 2006 második felét adják meg a hivatalos oldalon, mint megjelenési időpont, de ugye ez a mondat körülbelül száznyolcvan napot ölel fel, ami ugye igen tág fogalom.

A játék hivatalos oldala

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • YMan #65
    hihiii! Angliában egy bolhapiacon vettem egy dobozo verziót! :)
  • YMan #64
    :) én játszom vele és nekem tetszik... :P a grafika szerintem tök szép, 1-2 problémám van csak, pl. az hogy túl erőssen játszik a gép és a fokozatokat nem lehet állítani.
  • Sippie #63
    konkrétan egy fos az egész... a készítők minden bizonnyal soha nem hallottak még a "teszter" fogalmáról, totál bughalmaz az egész. Hangulatilag nem rossz, az egységek is különlegesek, két fajta módja van mindegyiknek, de a bugok írtózatos mennyisége megöli ezt a játékot. Főleg hogy ezért pénz kérnek az no komment.
  • FafejTom #62
    Ezzel játszik valaki?Milyen?
  • dompee #61
    Jó játéklesz, ha megüti a cnc szintjét. Red Alert 2 rulez!!
  • donatus13 #60
    igaz
  • virs lee #59
    Nemigen, inkább a Titan Quest a jövő útja: végre 3D-ben is eljutnak a sablon kockatestektől a 2D-s rajzok egyedi látványvilágát visszaadó, de már 3D-s megjelenítésig.
  • donatus13 #58
    nekem az a véleményem hogy az a játék jó aminek nem olyan sirrály csicsás 3d grafikája van mert ami nek az van abba semmi részletesség nincs ebbe lessz:D
  • donatus13 #57
    de sztem ez is jó lessz
  • Psyho06 #56
    nem rossz,de én csak a régi klasszikusokkal fogok játszani,sztem a legjobb régi 2d-s strati volt a c@c sorozat aztán sudden strike,Aoe,és szerintem a mai egyik legjobb rts az a panzers 1-2