Németh Szabolcs

Készül a Rise of Nations folytatása

Nemsokára érkezik a trilógiát befejező rész, amely a fejlesztők szerint még jobbra, még izgalmasabbra és még hangulatosabbra sikeredett.

Én azt mondom, Rise of Nations, ti azt mondjátok, jó. Ha azt mondom, érkezik a folytatás, ti azt mondjátok, hogy még jobb. A Big Huge Games már javában hegeszti az utódot, amelyet Rise of Nations: Rise of Legendsnek keresztelt el. Közel két éve robbant be a köztudatba a fejlesztői gárda, és olyat alkottak, amiről kis túlzással még a legapróbb afrikai faluban is hallottak.

A játékról nem akarok szuperlatívuszokban beszélni, elég, ha azt mondom, hogy a világ egyik legnagyobb játékportálja, a Gamespot 9,3-es értékeléssel jutalmazta a Rise of Nationst. (Meg lehet nézni, hogy hány játék kapott egyáltalán 9-es értékelés felett az utóbbi 5 évben, és nincs nagyon öt felett). Ami azonban ennél még fontosabb, hogy a legkritikusabbak között, azaz az RTS-kedvelők körében is kivívta magának az elismerést a program, mely igen sok Civilizationra jellemző jegyet is magán hordozott.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Ilyen alapra jó építkezni: kis grafikai tuning, egy-két ötlet, és olcsón kész a teljes értékű játék, mondják az EA-nál, de nem a Big Huge Gamesnél. A fejlesztők igazi folytatást ígérnek, nem ráncfelvarrást.

A sors most kalandozásunk céljául Aio földjét választja, ahová természetesen nem vakációzni indulunk. A mesebeli világban kaotikus állapotok nehezítik dolgunkat, Caldwell hajnal trilógiájához hasonlóan két világhatalom, a technika és a mágia birodalma vív élet-halál harcot egymással. Azonban nekünk még fontosabb feladatot kell megoldanunk, kis csapatunkat irányítva egyesítenünk kell a népességet egy mindeddig ismeretlen, de az egész élővilágra veszélyes ellenséggel szemben. A folytatásban hatalmas seregek, gyönyörűen kidolgozott városok és továbbfejlesztett stratégiai elemek várnak minket.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az információk és az ígérethalmazok arra engednek következtetni, hogy az átdolgozott grafikai motor szebben csillog, mint valaha. A játékba beleépítik a többjátékosmódot is, amiben helyet kap egy továbbfejlesztett honor-rendszer. A Rise of Legends pontos megjelenési dátumát még nem tettek közzé, annyit tudunk hogy a megjelenési év 2006. Abban csak bízhatunk, hogy az érkezése közelebb van a januárhoz, mint a decemberhez.

Hivatalos oldal

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vulcanus12 #21
    ez kurva jó játék! Már várom, hogy elkészüljön.
  • theking17 #20
    rohadt jó játék!!!!!!!!
    nekem kell, hol kell érte jelenkezni? :-)
  • theking17 #19
    nincs meg valakinek?
  • Mice #18
    najó, a rise of rome is kieg volt, ennek ellenére szerintem az is rendesen megbolygatta a dolgokat. bár csak pár civ és tech amióta egyszer felraktam nem is emléxem, hogy játszottam e egyáltalán az 1.0c-vel
  • Mice #17
    nem tom, nekem az első 2 is nagyon bejött. annó az age is ütött, ez meg főleg az volt amikor megláttam. azok akik csak mennek előre, hogy techfejlesztés ebben a játékban megmurdalnak. iszonyat húzós kemény ellenféllel szemben jól meghúzni a határvonalat a sereg és a technika költségek közt
  • Mice #16
    gondolom
  • Mice #15
    szimpla, patriots, legends
  • Ice Speak #14
    Tökk szar ez a játék
  • mrfrodo #13
    Hat nem tudom, hogy ez a resz mennyire hajlando elfutni a regebbi videokartyakkal viszont a masodik resz nekem siman ment geforce 2 mx400-al ami azert jelent valamit.Tenyleg nagyon jo jatek, sokat jatszodtam vele halozatba...
  • Tomalak #12
    Abban hitben éltem amiota Thrones and Patriots ot bejelntették hogy az egy kiegészito meg oda is volt irva hogy expansion. No mind1.