Németh Szabolcs

Maelstrom - csak egy győzhet!

Egy nagyon neves filmproducer mondta a következő nagy igazságot: mindegy milyen filmet készítesz, csak egyél bele egy kutyát és egy kisgyereket, és kész a kasszasiker Nos, a Maelstrormmel is így állunk, persze egy kicsit más aspektusban.

Tovább fűzve az előző gondolatot vegyünk egy nem is oly távoli jövőképet, pár idegent, szétforgácsolódott emberiséget és készen is van a sci-fik gyöngye. A Codemasters megfogadta a tanácsot és a Maelstrom képében egy izgalmas, neves fejlesztők által megálmodott produktummal állnak majd elő 2006 őszén.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

2050-et írunk. A földön nincsenek bankok. Miért is lennének? A pénz - legyen szó dollárról vagy euróról - elvesztette az értékét. Egy anyag van, amiért mindenki ölni képes, egy drága nedű az, ami az életben maradást biztosítja. Nem, nem a kólára gondolunk, a víz az, amiért öldöklő harc folyik a teljesen elsivatagosodott világban. Az emberiség két frakcióra szakadt és paradox módon párhuzamos harcot folytat együtt az idegenek által megszállt Föld kitakarítása érdekében, ugyanakkor egymással is harcban állnak a hatalomért. Mindegyik népcsoport markánsan különbözik a másiktól.

A legnagyobb de egyben legfegyelmezetlenebb csoportosulás a menekültekből összetákolódott horda. A korábbi amerikai hadsereget irányító James Buchanan vezette tömb eszközeit tekintve teljesen elavult, azonban számuk, valamint a regurális egységek számára nehezen kezelhető gerilla-harcmodoruk miatt komoly erőt képviselnek. A második tömörülés az igazi elitkatonákat foglalja magában, akik számukat tekintve ugyan jóval kevesebben vannak mint a menekültek, de eszközeik fejlettsége kiegyenlíti a számbeli egyenlőtlenséget.

A harmadik és egyben legbrutálisabb haderőt képviselők az alienek, akik kétségbeesetten és éppen ezért gátlástalan módszerektől sem visszariadva keresik az újabb kizsákmányolható bolygót. Ők a fejlett biológia fegyverek terén állnak magasan a többiek felett.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játékban valamelyik csoportosulást irányítva kell egyszerre két legyet ütnünk egy csapásra. Eme stratégiában a feladatunk az, hogy az éltető vizet megkaparintsuk valamint a másik két törzset is behódoltassuk. Az ígéretek szerint egy az utolsó pixelig összerombolható, törhető, zúzható világban kell mindezt megtennünk. És hogy mikor? Akkor akikor idén a levelek a legkülönbözőbb színekben pompáznak majd, akkor jön el a Maelstrom ideje.

A játék honlapja

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #17
    Bazeg döbbenetes ez a xenofóbia :)

    Le a fajgyűlölettel! (Kivétel a szúnyogokat)
    Le az olyan mondatokkal, hogy "UFO-k haza!" (kivétel ET, aki húzzon a picsába)

    uff
  • eX #16
    Csak nekem tűnik nagyon ocsmánynak a grafikája?
  • Fenrir #15
    Ülj le fiam, egyes...
  • Zocsi #14
    Miért tanulmányoznak???
  • Bith #13
    A készítők biztos díjazzák majd, hogy neked már meg is van az ő ősszel megjelenő játékuk. Jó, hogy megadtad a neved, és így majd könnyebben megtalálhatnak, és tanácsokat kérhetnek tőled, hogy valóban pont olyan legyen a játék, amilyen nálad...
  • Paluch Adrián #12
    SZERINTEM JÓ JÁTÉK NEKEM MEG IS VAN
  • W B #11
    Ó.
    Akkor mért tanulmányoznak minket
  • KisDzso #10
    s.w.i.n.e mondern környezetben.
    Nameg némi újítással.
    Megjegyzem én nem szeretem az ilyen jövöben lévő játékokat. Szerintem a Sim City 4+ San Adreas+ Most Wanted lenne a kir játék nem???
  • Zocsi #9
    Mert ők az idegenek! És mert tetszik nekik a bolygónk, látják benne azt a szépséget, amit mi nem. De ha van értelmes élet a Földön kívül, akkor az direkt nem fog minket megkeresni! :P
  • W B #8
    De az idegenek mért mindig akarják kiírtani a FÖLDET?!