Specker Balázs

Az Emporia az idősebbekre is gondol

Az osztrák Emporia azt a réteget célozta meg, amelyik nem a high-tech kütyükben gondolkodik, és nehezen látja az apró gombokat.

Igaz nem sorolható azon szenzációs készülékek közé, amelyekkel a Samsung rukkolt elő az idei CeBIT-en, az EmporiaLife nevet viselő, hatvan felettieknek szánt mobilkészülék mégis figyelemre méltó kezdeményezés. Ennek megfelelően a készülék meglehetősen egyszerű és nagyméretű. A számokat és a billentyűzetet úgy helyezték el, hogy könnyen megtalálhatóak és olvashatóak legyenek. A telefont elsősorban a gyakori összecsukott állapotban való használathoz tervezték. Standby módban a képernyőn alapértelmezetten a telefonkönyv jelenik meg. Így a nagymamának ha fel akar hívni valakit nem kell a menüvel bajlódnia, elég lesz a le-föl gombokkal navigálnia és a keresett személynél a hatalmas zöld gombot megnyomnia.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A készülék hátoldalán egy nagy vörös színű vészhívó gomb is helyet kapott, amelyet a tulajdonos megnyomhat, ha bajba kerül. Legfeljebb öt vészhívó szám programozható a gombra. A telefon másik érdekes tulajdonsága, hogy normál ceruzaelemről is üzemeltethető, ha a lítium-ion akkumulátor lemerül. Emellett kihangosító és kör SMS küldési lehetőség is adott a készülékben.

Mivel a termék gyártása csak márciusban kezdődött meg, így egyelőre egyik kiskereskedő kínálatában sem található meg, de vélhetően lesz kereslet az újdonságra -írja a Mobilmag. Az Emporia egy olyan készüléken is dolgozik, amelyik elsősorban az 50 év körüli korosztályt célozza meg. Az EmporiaLife-hoz hasonlóan némileg egyszerűsítve lesz, ám kisebb és kompaktabb küllemével, azok igényeihez igazodik, akik még aktívnak mondható életét élnek a folyamatos munkavégzés mellett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nicci #20
    az enyémnek az van, mégse látja rendesen és mindig elnyom rajta vmit
  • XRV #19
    Nokiák alapból tudkák a nagy betüt, át kell állítani csak név-re a telefonkönyvet oszt hatalmas betükkel látszik a név.
    Telefonkönyvhez meg csak le kell billenteni a középső pöcköt és ollé.
    Nomeg van fehér háttérvilágítás is.
    Szal nokiát a nagyiknak :-))) nemde?!
  • joofiu17 #18
    ...
  • risp #17
    "én tisztelem a samsungot hogy ilyen is az eszükbe jutott"

    Nem jutott eszükben ilyesmi.

    Az Emporianak viszont igen.
  • DKm #16
    Ezt jó ötletnek tartom. Remélem mihamarbb lehet majd kapni itt nálunk, mert a nagymamám mostani telefonja már nagyon régi és minden baja van. (Ericcson A1018)
  • bundee #15
    ez a kijelzo igy nem jo, mert nem latni - feher alapon eros fekete betuk kellenek, ha mar tenyleg azon retegnek szanjak, aki a modern apro telefonokat keptelen lenne hasznalni
  • wmatyi #14
    Üdvözlöm Szupenagyit, szal ennyit erről!

    Egyébként én is jó ötletnek tartom, szüleim már nem fiatalok és ha valami baj van, akkor az egyszerű és nagy a biztos!
  • close05 #13
    az én nagyimnak nokia 3100-ája van és tök jól tudja használni, szal ennyit erről
  • Rocko #12
    MINDENT A NAGYIKÉRT!!!
  • Nicci #11
    Az én nagymamám biztos hogy nem látná a kijelzőt, a gombok viszont jók, meg hogy összecsúsztathatós, legalább nem foglal annyi helyet a táskájukban :)