Gyurkity Péter

Életet mentett a mobiltelefon

Egy ausztrál fiatalember valószínűleg az életét köszönheti mobiltelefonjának, amely - szinte hihetetlen módon - felfogta egy nyílpuskából közvetlen közelről leadott lövés teljes erejét.

A 33 éves fiatalemberre saját drogárusa lőtt rá, miután megfenyegette, hogy megöli, ha kiderül, hogy a rendőrségnek dolgozik. A támadás még 2002 decemberében történt, de a bírósági tárgyalás csak most zárult le, és a díler 12 év börtönbüntetést kapott kábítószer-birtoklásért, és a gyilkossági kísérletért. A tárgyalás során kiderült, hogy Michael Brown - a támadás kárvallottja - korábban marihuánát vásárolt Robert Troy Scanlontól, aki drogárusként tevékenykedett Brisbane városában.

Hamarosan az is nyilvánvalóvá vált, hogy a drogárus előre kitervelte a támadást, ugyanis Scanlon elmondta, hogy miután gyanút fogott Brown valódi kilétét illetően, elment egy helyi íjász szaküzletbe, ahol egy nyílpuskát vásárolt. Némi gyakorlás után a fegyvert a városhoz közel lévő bokros területen rejtette el, és még aznap éjjel újabb találkozót beszélt meg vásárlójával, akit a városon kívülre akart csalni, hogy nyom nélkül eltüntethesse a tetemet. A közelről leadott lövés ugyanakkor telibe találta Brown mobiltelefonját, és a készülék a lövés teljes erejét felfogta, az áldozat mindössze egyik ujján esett könnyebb sérülés. Brown így elmenekülhetett a helyszínről, és elmondása szerint visszasétált a városkába, és azonnal jelentkezett a rendőrségen.

Sean Barry, Scanlon ügyvédje kijelentette, hogy védence nem akarta megölni Brownt, de nem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy mi késztette Scanlont a tett elkövetésére. A bíróság egyértelműen bűnösnek találta Scanlont, bár a bíró kijelentette, hogy figyelembe vették azt a körülményt, hogy a tranzakciót Brown kezdeményezte. Az életmentő mobiltelefon márkáját ugyanakkor nem hozták nyilvánosságra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #12
    Arra még nem is gondoltatok, hogy a csókának egy őskövület Motorolája volt, aminek az akkuja egy mai laptop méretével vetekszik?
  • Runo #11
    Otthon abszolute hobby szinten csináltunk a nagybratyómmal egy nyilpuskát, üvegszálas nyilvesszők kellettek, mert a fa nyilvesszők nem bírták a terhelés és szétszakadtak a lövéskor. De kipróbáltuk a fém nyilvesszőt is /kb 30cm hosszú/ és a 20m-re levő fába belement kb 7cm-t.
    Szal ez vagy egy nagy kacsa hír, vagy nagyon átbaxták a díler agyát
  • h4x0r #10
    Vagy vmi osregi Nokia volt, melynek az aksija sztem plutoniumot meg ozmiumot tartalmaz (suly alapjan)
    /csak vicc/
  • [HUN]PAStheLoD #9
    miféle NYÍLPUSKA volt ez ? mer egy 120 fontossal átlehet lőni 4-5 centi tömör fát ... főleg ha teszem azt valmai profi vadászhegy van hozzá ... az kiszalad a nyílvessző és a hátáig meg sem állna , de hogy egy mobil ? lál.. lehet a drogdílerünk nem volt elég jó kondiban és gyengére húzta fel :D
  • harcu #8
    Ez az, a régi nyílpuskák simán átütötték a teljes páncézatú lovagokat is, akkor meg nehogy már egy mobiltelefon fogja meg. Esetleg 10.
  • Joxy #7
    Ekkora f@xságot be tenni az SG-be!
  • bld #6
    ja ha kitapétázod vele magad
  • SuD #5
    huhuhuhúúú ez mekkora reklám lenne annak a mobilgyártó cégnek! "olcsó szuper és életet ment"
  • gz8 #4
    Kelle egy kis bulvár is a jónépnek
  • rolika #3
    egyébként, nemtom, milyen nyílpuska volt ez. emlékszem, szomszédomnak volt ilyen régen, és egy fal elé felállított céltáblára lövöldözött vele. amikor mellétrafált, úgy kellett kivésni a betonelem-falból!