Berta Sándor

Mobiltelefon-dobó bajnokságot rendeztek Németországban is

A hivatalos nevén az "Első Német Mobil-távoldobó Bajnokság" küzdelmeire a szászországi Kamenz település mellett került sor szeptember első hétvégéjén. A viadal során a férfiaknál Thomas Brettschneider dobta legmesszebbre a készülékét.

A finnországi mobiltelefon-dobó világbajnokság sikerén felbuzdulva a németek is megrendezték saját hasonló versenyüket. A nyertes a Trium Neptun típusú készüléket 64,6 méterre dobta el. A nők versenyében ugyan nem repült ilyen messzire a győztes, Fanny Tannhauser Dancall P2711 típusú mobiltelefonja, ám a hölgynek ennek ellenére egyáltalán nincs szégyenkeznivalója, az általa elért 29,5 méteres eredmény azt jelentette, hogy ő nyerte ezt a versenyszámot.


A viadalt a már hivatalosan is bejegyzett Német Mobiltelefon-dobók Egyesülete rendezte. Ez a szervezet biztosította egyébként többek között a versenyzők részére az elhajítandó készülékeket is. Azonban a németországi versenynek van egy kis szépséghibája. Kiderült ugyanis, hogy mivel ezekben a mobiltelefonokban nem volt akkumulátor, így nehezen lehet objektíven összehasonlítani az itt elért eredményeket a néhány nappal ezelőtt Finnországban megrendezett mobiltelefon-dobó világbajnokság eredményeivel. Mint ismeretes, az akkor győztes versenyző az akkumulátoros Nokia készüléket 82,555 méterre hajította el.


Kamenzben összesen 136-an álltak rajthoz, és végül több, mint 600 készüléket hajítottak el a viadal során. Az egyes kategóriák győztesei igazán szép díjakban részesültek, hiszen egy körülbelül 700 euró értékű üvegserleg mellett még egy új Nokia vagy Sagem típusú mobiltelefonnal is gazdagabbak lettek. A verseny legöregebb résztvevője, egy 84 éves nyugdíjas hölgy pedig különdíjat vehetett át. A kiválasztott készüléket végül 9,5 méterre dobó asszonyt egy párizsi úttal lepték meg a verseny szervezői.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Duddits #5
    Nálunk mikor esz? Én is akarok nevezni.
  • RangeR #4
    végre egy jó verseny, és hasznos!
  • _Vegeta_ #3
    1 hulye szazat, szaz hulye ezret ezer meg milliot csinal.. Nah m1 itt sose lesz mobildobasverseny. :D
  • BubaMester #2
    németben Siemenset, finnországban nokiát?
  • Tomo15 #1
    Ezek se normálisak