Berta Sándor

Mobiltelefon nyug­díja­sok­nak

Egy német cég, a fitage GmbH a nyugdíjasok tapasztalatait figyelembe véve készítette el kizárólag az idős emberek számára piacra dobott új mobiltelefonját.

A készülék leginkább a mobiltelefonálás hőskorában használt, a magyar szlengben csak "bunkófonként" emlegetett termékekre hasonlít. A mobiltelefon neve stílusosan "Nagy Katalin" lett. A készülék nagy méretű kijelzővel (44 x 26 mm, felbontása 128 x 64 képpont) és gombokkal rendelkezik hogy kezelése egyszerű legyen. A gombokon szereplő karakterek mérete 1,8 cm, ráadásul világítanak is, így gyengén látók sem téveszthetik el a billentyűket. A készülék képes a nagyothalló eszközökkel való együttműködésre, memóriájában pedig egyszerre három segélyhívó szám tárolható.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A telefon menüjébe csak a legszükségesebb funkciók kerültek bele, így a "Nagy Katalin" csak telefonhívások kezdeményezésére és fogadására, SMS-ek küldésére és fogadására, valamint címek és telefonszámok tárolására képes. Az előre eltárolt segélyhívó számok három előre beállítható gomb segítségével közvetlenül felhívhatók, így vészhelyzetben gyorsan megérkezhet a segítség és az idős embereknek nem kell az orvosi ellátásra sokáig várni. Ezenkívül - az előfizető beleegyezésével - aktiválható egy, a mobiltelefon helyzetét érzékelő funkció is, ami automatikusan és rendszeres időközönként továbbítja az adott szerveknek a készülék tartózkodási helyét.

A készülék egyaránt működtethető a 900 és az 1800 MHz-es GSM-hálózatokban. A telefon mérete 179 x 69 x 29 mm, de tömege is figyelemre méltó: 259 gramm. A "Nagy Katalin" májustól lesz kapható, Németországban a tervek szerint 289 euróba kerül majd. A várhatóan nagy feltűnést keltő terméket a fitage GmbH a CeBIT kiállításon is be fogja mutatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PyRex #31
    látom megértetted a lényegét ^^
  • Apokrif #30
    Kérek 25 deka párizsit, 10 deka sonkát, és 25 deka mobilt! LOL!
  • nesso #29
    És a képek mér Photoshopos berhelések???
  • Gerygrey #28
    Az ötlet jo de ennyiért már mobilt is kapni...
  • Web mester #27
    Nagy gombok vanak rajta úgyhogy jól látják!
    Jól ki van ez találva!
  • peca #26
    ne = nem
  • peca #25
    lehet hogy oregek, de nem hujek...

    ...mert ugye : huje azert ne vagyok.
  • csaba32 #24
    hogy néz má ki
    nagy szar
  • Librarian #23
    Normális ember nem is venné meg, de a németek biztosan... Egyébként baromság!!!
  • fawcet #22
    Önvédelmi eszköz a zsebesek ellen.