Specker Balázs

Nem árul véres harcokat az eBay

"Több órányi puszta ököllel vívott harc a család becsületéért, ahogy azt csak az írek tudják" - hirdette az egyik kézikamerás felvételt egy brit forgalmazó. A felvételek sokaknak nem tetszettek.

Az eBay olyan DVD-ket távolított el oldaláról, amelyen puszta ököllel vívott verekedések voltak láthatóak. Az aukciós oldal üzemeltetőjét különösképpen a terméken feltüntetett felirat háborította fel: "Ez a DVD nem a nyúlszívűeknek való, ezek a fiúk értik a dolgukat, itt rendszeresen fröcsög a vér". "Az effajta DVD-k árusítása nem ütközik törvénybe, például a Sky is közvetíti az Ultimate Fighting bajnokságot, ahol rácsok közt vívnak ököltusát kesztyű nélkül. Ám ha oldalunkon erőszakot próbálnak gerjeszteni, fellépünk ellene" - kommentálta az esetet az eBay szóvivője a Times Online-nak.


A mostani fellépés a Belfast Telegraph és a Sinn Fein ír politikai párt törekvéseinek köszönhető, akik már jó ideje kampányolnak a brutális DVD-k árusítása ellen. Az újságnak végre sikerült elérnie, hogy két hasonló jellegű véres DVD-t kínáló aukciót beszüntessen a cég, azonban még számos ilyen jellegű anyag található meg az eBay oldalán - írja a The Register. Érdekes, hogy a hasonló, Gypsy Bare Knuckle Fights Video című filmet nem találta az eBay ellentmondásosnak üzletpolitikájára nézve és azok még most is megvásárolhatóak az aukciós oldalon keresztül. A videó kikiáltási ára 3,99 font (körül belül 1200 forint) volt.


A Bare Knuckle Fights - Irish Travellers Boxing Straightners (Pusztaöklű küzdelmek- az Irish Travellers boksz fenegyerekei) címet viselő felvételekhez még egy képet is mellékelt az eladó, amelyen két félmeztelen férfi látható égnek emelt öklökkel, körülöttük pedig hatalmas tömeg. Az Irish Traveller Movement (ITM) kisebbségi szervezet szóvivője elítélte a kézikamerával készült felvételek árusítását. "Ez a jelenség körülbelül két évvel ezelőtt indult el. Sajnos vannak olyanok, akik ilyen videókat készítenek. Természetesen ők már nagykorúak és szabad akaratukból cselekednek, de ezt nem nézzük el nekik - ennek semmi köze hozzá. A felvételek visszataszítóak és az eBaynek nem szabadna árulnia őket."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atomreaktor #31
    de a verekedés nem játék:( buta férfiak versengése, azt hiszik ők ettől többek lesznek a másiknál. majd a halálos ágyukon ők is belátják, hogy nem volt értelme fogakat kiverni és csontokat törni...:( aki elszenvedte, az meg örül a halálos ágyán, hogy megszabadul ezektől az emlékektől. kicsit ugyan elvonatkoztattam, de talán ha nem lennének elérhetők ilyen videók, akkor talán kevesebb fiatal ütné szét egymást diszkó után... ha csak egy kis esély is van jobbá tenni a dolgokat, akkor azt meg kell ragadni.
  • _Atti_ #30
    sztem nem ette azért ilyen forrón a ását csak leirta hogy legyen pár tény is..

    a cikk alapjánén i ugygondoltam hogy ezek ilyen utcaivideok általános verekedésekről..

    amugy meg mondhat akárki akármit a sport lényege a verseny..szted ki ugrana magasat vagy sprintelgetne ha nem kéne megelőznie vkit, egy eredményt..más a foci,meg a kosár meg stb..azok játékok!Szorakozás..
  • Atomreaktor #29
    Nem is azzal van bajom, ha nézi, hanem ahogy hozzászólt a témához. Egyből nekirontani a másiknak... lehet kulturáltan is ám archkoven!
  • mad363 #28
    Izlések és pofonok az az igazság azok az emberek akik küzdenek vállalták hogy esetleg súlyosan megsérülnek ,kár is vitatkozni valaki meg nézzi valaki nem de ettől egyik sem több vagy kevesebb.Én meg nézzem :D
  • Atomreaktor #27
    "valamint képzett sportolók lépnek a ringbe és nem olyan szánalmas, monitorfejű gyökerek mint ti."

    hát én nem lennék büszke rá, ha ilyen kemény félisten harcos lennék... és akkor mi van???? attól nem leszel több... segíts egy emberen, állaton és akkor megtudod mitől leszel több...
    nézzed bakker, ha neked az a jó, de ne mondj ilyen hülyeségeket... szerinted akkor lenne szép a világ, ha UFC-s versenyzőkből állna?
    kemény sport mi? ugyan már, ez a féfiak baromsága, hogy megmutathassák... állatok vagyunk mi is, ez a helyzet...
    és a gyereked ilyen műsorokon neveljed fel kérlek...
  • Cat #26
    mintha én érveltem volna :)

    ugyanigy vegyok, semmilyen sportot nem nézek a tévében
    tök hülyeségnek találom amikor kocsmában azon vitatkoznak emberek hogy ki a jobb focista, meg ki nyer jéghokiban. Ha ennyire érdekli őket miért nem mennek ki a térre focizni? az már nem izgi?
  • Yv@n #25
    Továbbra is ott tartunk, hogy felmerül t a kérdés miért sport az, hogy valakik verekednek? A szervezettség módjától, és a szabályrendeszertől függetlenül. Mi azon a sport, hogy beverem a józsi orrát? Illetőleg, ez miért érdekell egy halom embert? Bár lehet eleve azért nem értem meg, mert én úgy vagyok az adott sportokkal melyekkel bármi módon kapcsolatba kerülök, hogy vagy én csinálom, vagy nincs értelme. Nem nézem tévébnen hogy hogy síel egy vadidegen, mert nincs értelme az egésznek, ha nem én száguldozok a hegyoldalban, illetőleg nem nézek szörfözőket, hisz annak épp az a lényege, hogy Én hasítsam a hullámokat, ne valaki a TV-ben.
  • xnorbix #24
    Szánalmas vagy. Biztos nem volt gyerekszobád...
  • archkoven #23
    Az szánalmas ha valaki úgy okoskodik, hogy fingja sincs az egészről.
  • Yv@n #22
    Tehát ha képzett emberek verik szarrá egymást az nem szánalmas, mi viszont igen. Egyből világos, köszönöm :)