Gyurkity Péter

Újabb szolgáltatással bővül az eBay

A vállalat szóvivője bejelentette, hogy 415 millió dollárért felvásárolják a Rent.com nevű céget, így hamarosan akár szobát is bérelhetünk az eBay weboldalán keresztül.

A kaliforniai Rent.com egy magánkézben lévő cég, amely albérletek közvetítésével foglalkozik, és a megfelelő díj ellenében saját weboldalán teszi közzé az éppen elérhető lakásokat. A vállalatot 2001-ben alapították és a MediaMetrix nemrég közzétett felmérése szerint napjainkra saját kategóriájában az Egyesült Államok legnépszerűbb szolgáltatásává nőtte ki magát - a cég valamivel több mint 40 millió dolláros haszonnal számol idén. "A Rent.com üzletág kiválóan illeszkedik az eBay rendszerébe, amelynek sikereit hosszú idő óta csodálattal kísértük figyelemmel. Elégedettséggel tölt el bennünket az a gondolat, hogy vásárlóink hamarosan az eBay rendszerére, és annak közösségére támaszkodhatnak" - jelentette ki Scott Ingraham, a Rent.com vezérigazgatója.

Az eBay az idei évben látott hozzá szolgáltatásainak kibővítéséhez, és az egykor kizárólag internetes aukciókat bonyolító vállalat napjainkban egyéb területeken is igyekszik megvetni a lábát. Júliusban a vállalat szóvivője megerősítette, hogy szeretnének saját előfizetéses zeneletöltő szolgáltatást indítani, és ennek érdekében tárgyalásokat folytatnak a nagyobb kiadókkal. A vállalat mindössze egy hónappal később 25 százalékos tulajdonrészt vásárolt a Craiglist nevű cégen belül, amely elsősorban online reklámozással foglalkozik.

A jelek szerint azonban az eBay még tovább szeretné bővíteni szolgáltatásainak körét, és ennek érdekében újabb vállalatokat vásárol majd fel. Az cég közleménye szerint a Rent.com tulajdonosának 385 millió dollárt részvényekben, míg a maradék 30 milliót készpénzben fizetnék ki. A tranzakció - amennyiben a szabályozó hatóság, illetve a Rent.com részvényesei beleegyeznek - a következő év első negyedévében jöhet létre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!